back to top
17.3 C
Athens
Παρασκευή 10 Απριλίου 2026

Αμερικανική ασφαλιστική άφησε να παραβιαστούν 885 εκατ. αρχεία πελατών της!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ακόμα μια μεγάλη υπόθεση παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων είδε το φως της δημοσιότητας, με «πρωταγωνίστρια» (αρνητική) ασφαλιστική εταιρεία: Ο λόγος για τον αμερικανικό όμιλο First American Financial Corp –που παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-, ο οποίος κατηγορείται ότι επέτρεψε την παραβίαση 885 εκατομμυρίων αρχείων με προσωπικά δεδομένα πελατών της, τα οποία χρονολογούνται από το 2003.

- Advertisement -

Για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί ομαδική αγωγή σε βάρος της First American από την δικηγορική εταιρεία Gibbs Law Group, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Intelligent Insurer.

Η πιθανολογούμενη παραβίαση δεδομένων γνωστοποιήθηκε όταν παράγοντας της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Brian Krebs και του είπε ότι είχε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ατόμων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το δικόγραφο –που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια- στα 885 εκατομμύρια αρχεία που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο περιλαμβάνονται αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ καθώς και φωτοαντίγραφα των διπλωμάτων οδήγησης εκατομμυρίων ατόμων. «Τα εν λόγω δεδομένα ήταν ελεύθερα προσβάσιμα χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε πιστοποίηση, σε οποιονδήποτε διαθέτει σύστημα πλοήγησης στο Διαδίκτυο (web browser)».

«Παρότι η εταιρεία δεσμεύθηκε έναντι των πελατών της ότι θα προστατεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα –στο πλαίσιο των δαπανηρών υπηρεσιών που παρέχει-, η First American επέτρεψε την ελεύθερη πρόσβαση στα ευαίσθητα αρχεία εκατομμυρίων πελατών της. Και δεν πρόκειται για ένα θεωρητικό πρόβλημα, καθώς είχε γίνει αθέμιτη χρήση των περισσότερων αρχείων –αν όχι όλων-, προτού η First American λάβει γνώση της παραβίασης…η First American έκανε απίστευτα εύκολο στο κοινό να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες, καθώς δεν εφάρμοσε ούτε τα πιο στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας».

Η επικοινωνία με την First American για σχολιασμό των πληροφοριών δεν κατέστη δυνατή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Θωρακίζοντας τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες έναντι των διαταραχών

Η πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη των εταιρειών να προστατευθούν έναντι των διαφόρων τύπων διαταραχών. Οι διεθνείς εφοδιαστικές

Μελέτη ING για Solvency II: Πού επενδύουν τώρα, πού θα επενδύσουν μετά τα κεφάλαιά τους οι ασφαλιστικές

Η τριπλή πρόκληση των ασφαλιστικών εταιρειών, οι επενδύσεις σε τιτλοποιημένα δάνεια και ο μεγάλος κίνδυνος από την αύξηση των επιτοκίων.

Insurance Europe προς Κομισιόν: Βελτιώστε την Solvency II – Διευκολύνετε τις επενδύσεις

Κοινό κείμενο θέσεων με το οποίο καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις στη Solvency II ώστε να αρθούν τα μη απαραίτητα εμπόδια που υπονομεύουν την ικανότητα των ασφαλιστικών να επενδύουν μακροπρόθεσμα στις μετοχές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλλάζουν από σήμερα οι τάσεις στα ασφάλιστρα πολέμου, τι λένε οι μεσίτες για την εκεχειρία

Με την αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση έρχονται και σημαντικές διορθώσεις στις τιμές των ασφαλίστρων

Δημοσιεύθηκε η 3ης έκθεση της EIOPA για την εφαρμογή της Οδηγίας IDD

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που προέβησαν σε επέκταση των εποπτικών εξουσιών – Ανάγκη μεγαλύτερης σαφήνειας των ρυθμίσεων για ΤΝ

Οργανώσεις ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη διεκδικούν εργασία χωρίς αποκλεισμούς

125 οργανώσεις ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΑμεΑ και του EDF, αιτούνται μια νέα Εγγύηση της ΕΕ για την απασχόληση και τις δεξιότητές τους

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής εξηγεί τι πραγματικά σημαίνει να έχεις ασφάλεια υγείας

O Διευθύνων Σύμβουλος της AMT Μεσίτες Ασφαλίσεων καλεσμένος στο 1ο επεισόδιο του vidcast «Αν ήξερες!»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

To 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης έρχεται στις 18 Ιουνίου

Το #ocin26 θα πραγματοποιηθεί στο Divani Apollon Palace & Thalasso με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Events+

Ασφαλιστική ασπίδα για τον τουρισμό από την ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική ενόψει της σεζόν 2026

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικά διαμερίσματα

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς… δυσάρεστες εκπλήξεις

Οδηγίες για ασφαλή προμήθεια και παρασκευή τροφίμων από την ΕΕΚΕ, ώστε να περάσετε καλά ΚΑΙ τη Δευτέρα του Πάσχα

Το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Λονδίνο για το ReBrain Greece – Γέφυρα επιστροφής ταλέντων στην Ελλάδα

Η νέα δράση του ReBrain Greece θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Hilton London Metropole

Δήμος Ηλιούπολης: Μήνας Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας «Κωνσταντίνος Τζαφέστας» ο Απρίλιος

Ο μήνας περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή ειδικών και φορέων