back to top
26.4 C
Athens
Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

Αμερικανική ασφαλιστική άφησε να παραβιαστούν 885 εκατ. αρχεία πελατών της!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ακόμα μια μεγάλη υπόθεση παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων είδε το φως της δημοσιότητας, με «πρωταγωνίστρια» (αρνητική) ασφαλιστική εταιρεία: Ο λόγος για τον αμερικανικό όμιλο First American Financial Corp –που παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-, ο οποίος κατηγορείται ότι επέτρεψε την παραβίαση 885 εκατομμυρίων αρχείων με προσωπικά δεδομένα πελατών της, τα οποία χρονολογούνται από το 2003.

- Advertisement -

Για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί ομαδική αγωγή σε βάρος της First American από την δικηγορική εταιρεία Gibbs Law Group, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Intelligent Insurer.

Η πιθανολογούμενη παραβίαση δεδομένων γνωστοποιήθηκε όταν παράγοντας της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Brian Krebs και του είπε ότι είχε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ατόμων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το δικόγραφο –που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια- στα 885 εκατομμύρια αρχεία που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο περιλαμβάνονται αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ καθώς και φωτοαντίγραφα των διπλωμάτων οδήγησης εκατομμυρίων ατόμων. «Τα εν λόγω δεδομένα ήταν ελεύθερα προσβάσιμα χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε πιστοποίηση, σε οποιονδήποτε διαθέτει σύστημα πλοήγησης στο Διαδίκτυο (web browser)».

«Παρότι η εταιρεία δεσμεύθηκε έναντι των πελατών της ότι θα προστατεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα –στο πλαίσιο των δαπανηρών υπηρεσιών που παρέχει-, η First American επέτρεψε την ελεύθερη πρόσβαση στα ευαίσθητα αρχεία εκατομμυρίων πελατών της. Και δεν πρόκειται για ένα θεωρητικό πρόβλημα, καθώς είχε γίνει αθέμιτη χρήση των περισσότερων αρχείων –αν όχι όλων-, προτού η First American λάβει γνώση της παραβίασης…η First American έκανε απίστευτα εύκολο στο κοινό να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες, καθώς δεν εφάρμοσε ούτε τα πιο στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας».

Η επικοινωνία με την First American για σχολιασμό των πληροφοριών δεν κατέστη δυνατή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Θωρακίζοντας τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες έναντι των διαταραχών

Η πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη των εταιρειών να προστατευθούν έναντι των διαφόρων τύπων διαταραχών. Οι διεθνείς εφοδιαστικές

Μελέτη ING για Solvency II: Πού επενδύουν τώρα, πού θα επενδύσουν μετά τα κεφάλαιά τους οι ασφαλιστικές

Η τριπλή πρόκληση των ασφαλιστικών εταιρειών, οι επενδύσεις σε τιτλοποιημένα δάνεια και ο μεγάλος κίνδυνος από την αύξηση των επιτοκίων.

Insurance Europe προς Κομισιόν: Βελτιώστε την Solvency II – Διευκολύνετε τις επενδύσεις

Κοινό κείμενο θέσεων με το οποίο καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις στη Solvency II ώστε να αρθούν τα μη απαραίτητα εμπόδια που υπονομεύουν την ικανότητα των ασφαλιστικών να επενδύουν μακροπρόθεσμα στις μετοχές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τάσος Χατζηθεοδοσίου: «Η ασφάλιση δεν αφορά την αποζημίωση, αλλά την ταχύτητα ανάρρωσης»

Στον ρόλο της ασφάλισης ως εργαλείου ανθεκτικότητας και γρήγορης επιστροφής στην κανονικότητα εστιάζει ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου, CEO της Mega Brokers

Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε τα 40 χρόνια της

Σε ιδιαίτερα θερμό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μικρολίμανου, η επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)

Από την Αθήνα ξεκίνησε το διεθνές μοντέλο ανάπτυξης της Triglav μέσω MGAs – Στο επίκεντρο η Apeiron Insurance Project

Η Ελλάδα αποτέλεσε το πρώτο βήμα της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης της σλοβενικής ασφαλιστικής εταιρείας Triglav μέσω του μοντέλου των Managing General Agents

Απαλλαγή στην ασφάλιση: Τι είναι και γιατί πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργεί

Η απαλλαγή αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους όρους κάθε ασφαλιστηρίου συμβολαίου, καθώς καθορίζει το ποσό με το οποίο συμμετέχει ο ασφαλισμένος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Tack Yacht Insurance: Εξειδικευμένες λύσεις ασφάλισης σκαφών με διεθνή κάλυψη έως 5 εκατ. ευρώ

Τη δυναμική της παρουσία στην αγορά της ασφάλισης σκαφών αναδεικνύει η Tack Yacht Insurance, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα

Τάσος Χατζηθεοδοσίου: «Η ασφάλιση δεν αφορά την αποζημίωση, αλλά την ταχύτητα ανάρρωσης»

Στον ρόλο της ασφάλισης ως εργαλείου ανθεκτικότητας και γρήγορης επιστροφής στην κανονικότητα εστιάζει ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου, CEO της Mega Brokers

Generali: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων πριν τις καλοκαιρινές αποδράσεις

Καθώς η ηλεκτροκίνηση αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική στην Ελλάδα, ο σωστός προγραμματισμός ενός ταξιδιού με ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί βασική προϋπόθεση

Carglass®: Εξειδικευμένη τοποθέτηση κρυστάλλων σε επαγγελματικά οχήματα

Η ασφάλεια και η λειτουργικότητα ενός επαγγελματικού οχήματος εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό και από την κατάσταση των κρυστάλλων του.

Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε τα 40 χρόνια της

Σε ιδιαίτερα θερμό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μικρολίμανου, η επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)