back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026

Αμερικανική ασφαλιστική άφησε να παραβιαστούν 885 εκατ. αρχεία πελατών της!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ακόμα μια μεγάλη υπόθεση παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων είδε το φως της δημοσιότητας, με «πρωταγωνίστρια» (αρνητική) ασφαλιστική εταιρεία: Ο λόγος για τον αμερικανικό όμιλο First American Financial Corp –που παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-, ο οποίος κατηγορείται ότι επέτρεψε την παραβίαση 885 εκατομμυρίων αρχείων με προσωπικά δεδομένα πελατών της, τα οποία χρονολογούνται από το 2003.

- Advertisement -

Για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί ομαδική αγωγή σε βάρος της First American από την δικηγορική εταιρεία Gibbs Law Group, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Intelligent Insurer.

Η πιθανολογούμενη παραβίαση δεδομένων γνωστοποιήθηκε όταν παράγοντας της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Brian Krebs και του είπε ότι είχε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ατόμων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το δικόγραφο –που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια- στα 885 εκατομμύρια αρχεία που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο περιλαμβάνονται αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ καθώς και φωτοαντίγραφα των διπλωμάτων οδήγησης εκατομμυρίων ατόμων. «Τα εν λόγω δεδομένα ήταν ελεύθερα προσβάσιμα χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε πιστοποίηση, σε οποιονδήποτε διαθέτει σύστημα πλοήγησης στο Διαδίκτυο (web browser)».

«Παρότι η εταιρεία δεσμεύθηκε έναντι των πελατών της ότι θα προστατεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα –στο πλαίσιο των δαπανηρών υπηρεσιών που παρέχει-, η First American επέτρεψε την ελεύθερη πρόσβαση στα ευαίσθητα αρχεία εκατομμυρίων πελατών της. Και δεν πρόκειται για ένα θεωρητικό πρόβλημα, καθώς είχε γίνει αθέμιτη χρήση των περισσότερων αρχείων –αν όχι όλων-, προτού η First American λάβει γνώση της παραβίασης…η First American έκανε απίστευτα εύκολο στο κοινό να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες, καθώς δεν εφάρμοσε ούτε τα πιο στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας».

Η επικοινωνία με την First American για σχολιασμό των πληροφοριών δεν κατέστη δυνατή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Θωρακίζοντας τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες έναντι των διαταραχών

Η πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη των εταιρειών να προστατευθούν έναντι των διαφόρων τύπων διαταραχών. Οι διεθνείς εφοδιαστικές

Μελέτη ING για Solvency II: Πού επενδύουν τώρα, πού θα επενδύσουν μετά τα κεφάλαιά τους οι ασφαλιστικές

Η τριπλή πρόκληση των ασφαλιστικών εταιρειών, οι επενδύσεις σε τιτλοποιημένα δάνεια και ο μεγάλος κίνδυνος από την αύξηση των επιτοκίων.

Insurance Europe προς Κομισιόν: Βελτιώστε την Solvency II – Διευκολύνετε τις επενδύσεις

Κοινό κείμενο θέσεων με το οποίο καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις στη Solvency II ώστε να αρθούν τα μη απαραίτητα εμπόδια που υπονομεύουν την ικανότητα των ασφαλιστικών να επενδύουν μακροπρόθεσμα στις μετοχές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σε ελβετικά χέρια βρετανική ασφαλιστική

Η Zurich στοχεύει να καταστεί κορυφαία παγκόσμια εξειδικευμένη ασφαλιστική εταιρεία σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, οι υποδομές και οι ΑΠΕ

Allianz Research: Πόσο κοστίζουν οι πλημμύρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Παρότι ο αριθμός των πλημμυρικών φαινομένων παρέμεινε γενικά σταθερός, το κόστος κάθε περιστατικού έχει αυξηθεί σημαντικά

Μελέτη για τον αντίκτυπο των αυτοματοποιημένων οχημάτων στην ΕΕ

Τα αυτοματοποιημένα οχήματα προβλέπεται να μετασχηματίσουν ουσιαστικά τον τομέα των μεταφορών – Πώς θα επηρεάσουν εκείνον της ασφάλισης

Τα μηνύματα της Γενικής Συνέλευσης του BIPAR και τι σημαίνουν για τον Έλληνα ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Σε μια εποχή όπου η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά καλείται να διαχειριστεί πρωτόγνωρες προκλήσεις, οι εργασίες της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του BIPAR

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Επικουρικό Κεφάλαιο: Νέα Διαχειριστική Επιτροπή και ενεργή παρουσία στη 60ή Γενική Συνέλευση του Council of Bureaux

Βασική προτεραιότητα, η διατήρηση της θετικής πορείας, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και η περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμικού του ρόλου

Ο Π. Κούβαλης στο UNCHAIN Festival: Η εμπιστοσύνη και η εμπειρία πελάτη θα ξεχωρίσουν τους ασφαλιστές του μέλλοντος

O COO της INTERAMERICAN έλαβε μέρος στο πάνελ με τίτλο «From Concept to Carrier: Building, Scaling and Transforming Insurance Companies»

Σε ελβετικά χέρια βρετανική ασφαλιστική

Η Zurich στοχεύει να καταστεί κορυφαία παγκόσμια εξειδικευμένη ασφαλιστική εταιρεία σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, οι υποδομές και οι ΑΠΕ

Καλοκαιρινός ύπνος: Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητά του

Το Εργαστήριο Ύπνου του Ερρίκος Ντυνάν προτείνει απλές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις

Νέοι οδηγοί: Οι συνήθειες που κάνουν τη διαφορά στην οδική ασφάλεια

Η ERGO Hellas εξηγεί γιατί η πραγματική εκπαίδευση ενός οδηγού ξεκινά μετά την επιτυχία στις εξετάσεις