back to top
11.2 C
Athens
Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026

Η Philip Morris εισέρχεται στον ασφαλιστικό κόσμο με τη Reviti

Νέους δρόμους ανοίγει η Philip Morris, καθώς η καπνοβιομηχανία εισέρχεται στον κόσμο της ασφάλισης, και συγκεκριμένα στις ασφαλίσεις ζωής.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία – κολοσσός θα ανοίξει τη θυγατρική της με την επωνυμία Reviti η οποία θα δραστηριοποιηθεί σε πρώτη φάση στο Ηνωμένο Βασίλειο και εν συνεχεία σχεδιάζει την επέκτασή της.

- Advertisement -

Μάλιστα η Philip Morris θα παρέχει κίνητρα στους καπνιστές προκειμένου να σταματήσουν το κάπνισμα, με εκπτώσεις στα ασφάλιστρα σε περίπτωση που το διακόψουν ή εάν προχωρήσουν στη χρήση λιγότερο καρκινογόνου προϊόντος.

Για όσους σταματήσουν το κάπνισμα και προχωρήσουν σε χρήση ecigarette θα παρέχεται έκπτωση ύψους 2,5%, ενώ για εκείνους που θα κάνουν χρήση του θερμαινόμενου καπνικού προϊόντος  της Philip Morris θα έχουν έκπτωση 25% σε διάρκεια τριών μηνών.

- Advertisement -

Όσοι διακόψουν εντελώς το κάπνισμα για έναν τουλάχιστον χρόνο, θα παρέχονται ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα, με έκπτωση 50% επί των ασφαλίστρων.

Η Philip Morris δήλωσε ότι  ο καθορισμός της έκπτωσης που δίνει για τη χρήση εναλλακτικών προϊόντων βασίζεται στα επιστημονικά δεδομένα μαζί με τις δυνατότητες ενός προϊόντος να μειώσει τους  κινδύνους στους ανθρώπους.

Η Philip Morris πωλεί μια σειρά εναλλακτικών προϊόντων τσιγάρων, αν και  το μεγάλο της στοίχημα είναι στο iQOS, μια συσκευή που θερμαίνει αντί να το καίει καπνό.

Μια μέρα, η Philip Morris ελπίζει να σταματήσει εντελώς την πώληση τσιγάρων, δήλωσε ο CEO Andre Calantzopoulos στο CNBC σε συνέντευξή του την Τρίτη.

«Προφανώς η κίνηση αυτή έχει μεγάλη σημασία για τη δημόσια υγεία και τους ανθρώπους που καπνίζουν. Πέραν αυτού, έχει νόημα και για τους μετόχους μας γιατί επωφελούνται οικονομικά, καθώς τα εν λογω προϊόντα δεν θα είναι τσιγάρα και οι φόροι κατανάλωσης είναι χαμηλότεροι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους» είπε ο ίδιος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πάνω από 1,72 εκατ. συμβόλαια Ζωής, με νέες εργασίες 902 εκατ. ευρώ

Οι τράπεζες ξεπέρασαν έστω και κατά 0,4% σε παραγωγή στις ασφάλειες Ζωής τους διαμεσολαβητές - Στο 0,03% μόλις, η παραγωγή από πλατφόρμες

Πόσα έδωσαν οι ασφαλιστές σε αξιώσεις από ασφάλειες Ζωής στη Βρετανία λόγω covid-19;

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά 90 εκατομμύρια λίρες (117,18 εκατομμύρια δολάρια) κατέβαλαν οι ασφαλιστές στη Βρετανία που ασχολούνται με τις ασφάλειες Ζωής.

Allianz: Χαμένη χρονιά για τον ασφαλιστικό κλάδο το 2020

Χαμένη θα είναι η φετινή χρονιά για την ασφαλιστική βιομηχανία, λόγω κορωνοϊού, όπως υποστηρίζει ο γερμανικός κολοσσός στη μελέτη.

Η ΜetLife «ποντάρει» στην τεχνολογία blockchain και εξελίσσεται

Την τεχνολογία block chain Ethereum υιοθετεί η ΜetLife στις ΗΠΑ, ποντάροντας στις νέες εξελίξεις και ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Η ενέργεια αυτή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Rebranding για τη Mega Corporate Insurance – Nuvia Insurance Brokers η νέα εταιρική ταυτότητα, με εστίαση αποκλειστικά στις ασφαλίσεις επιχειρήσεων

Ο νέος κύκλος εγκαινιάστηκε με ένα βραδινό executive gathering, παρουσία συνεργατών και στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς

Carglass®: Δυναμικό παρών στην 31η Διεθνή Έκθεση AGROTICA 2026

Η συμμετοχή της εταιρείας ανέδειξε την προτεραιότητα που δίνει στην άμεση αποκατάσταση θραύσεων κρυστάλλων σε επαγγελματικά οχήματα

Η Allianz αναβαθμίζει την ψηφιακή εμπειρία στο ανανεωμένο website της

Ένα σύγχρονο, καθαρό και λειτουργικό περιβάλλον, όπου οι χρήστες έχουν άμεση πρόσβαση στις ασφαλιστικές λύσεις και πληροφορίες που αναζητούν

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Vivian Lab και η Βιοϊατρική φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Menopause Days

Σε κάθε σταθμό της δράσης και με διαδραστικό τρόπο οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση

Συνέδριο για τη Χρηματοοικονομική Εκπαίδευση διοργανώνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026, με θέμα «Διασφαλίζοντας ενημερωμένους πολίτες, εμπιστοσύνη και ισχυρότερες αγορές κεφαλαίου»

Χρυσό Βραβείο Cyber Awareness & Training για το NITRO Digital Europe Action

Μια καινοτόμος σύμπραξη μεταξύ Hellenic Cybersecurity Institute, Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ιονίου Πανεπιστημίου, Uni Systems και Ubitech

Καθολική απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους: Ο νέος Οδικός Χάρτης

Η δέσμη μέτρων συνδυάζει αυστηρό θεσμικό πλαίσιο, ψηφιακές λύσεις και ενισχυμένη εποπτεία της αγοράς

Ασφαλιστές προς ΕΕ: «Κλειδί» για την ανταγωνιστικότητα η απλοποίηση των κανόνων

Η Insurance Europe ζητά ένα στοχευμένο «Omnibus» προκειμένου ο κλάδος να μπορέσει να επιτελέσει πλήρως τον θεσμικό επενδυτικό του ρόλο