back to top
28 C
Athens
Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο: Ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων

Το 2018 το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας.  Στον  ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων του δίνεται συνοπτική εικόνα της προσφοράς του Νοσοκομείου από το 1993 έως και το 2018 και παράλληλα, παρουσιάζεται η προοπτική για το μέλλον, που δεν είναι άλλη από το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο και το Ωνάσειο Παίδων, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Από την έναρξη λειτουργίας του Ωνασείου και μέχρι το τέλος του 2018, πραγματοποιήθηκαν 45.680 επεμβάσεις καρδιάς, 160 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, 137.448 πράξεις στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και 33.599 πράξεις στο Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο. Ο συνολικός αριθμός ιατρικών επισκέψεων στα πρωϊνά και εξωτερικά ιατρεία ανήλθε στις 871.604. Η σημασία όμως των στατιστικών έγκειται στο γεγονός ότι η λειτουργία του Ωνασείου αναχαίτισε το κύμα φυγής των Ελλήνων Καρδιοπαθών προς το εξωτερικό για αναζήτηση θεραπείας και συνέβαλε στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης προς τους ‘Ελληνες Ιατρούς.

- Advertisement -

Στην επέτειο των 25 ετών, το ‘Ιδρυμα Ωνάση έδωσε το στίγμα για το μέλλον με την ανακοίνωση της δωρεάς του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου και το Ωνασείου Παίδων. Οι στόχοι της δωρεάς είναι:

α. να αυξηθεί η μεταμοσχευτική δραστηριότητα την πρώτη πενταετία ώστε να μειωθεί δραστικά η μετάβαση των ασθενών στο εξωτερικό και το κόστος που αυτή συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά ταμεία.

- Advertisement -

β. να προαχθούν η γνώση και οι ικανότητες των Ελλήνων Ιατρών και Νοσηλευτών μέσω της μετεκπαίδευσης και της συνεργασίας με κορυφαίους ιατρούς από το εξωτερικό.

γ. ειδικά για τα παιδιά, στόχος είναι να προσφέρονται εξειδικευμένες υπηρεσίες στην καρδιολογία και καρδιοχειρουργική συμπεριλαμβανομένων των μεταμοσχεύσεων σε αυτόνομη μονάδα σχεδιασμένη ειδικά για τις ανάγκες των παιδιών.

δ. η ανάπτυξη του Εθνικού Κέντρου Αριστείας και Ιατρικής Καινοτομίας στους τομείς Καρδιολογίας, Καρδιοχειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων.

Στον Ετήσιο Απολογισμό Πεπραγμένων του 2018, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των οικονομικών και λειτουργικών δεδομένων της χρονιάς. Συνεχίστηκε η προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών του Κέντρου. Ο δείκτης υποχρεώσεων προς απαιτήσεις αποδεικνύει ότι το 2018, το ΩΚΚ μείωσε σημαντικά τις υποχρεώσεις του προς τους Προμηθευτές. Η είσπραξη των απαιτήσεων από τον ΕΟΠΥΥ και τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία ήταν σταθερή. Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 3,89% σε σχέση με το 2017. Η σημαντική μείωση του κόστους των αναλωσίμων, των φαρμάκων και των λοιπών λειτουργικών δαπανών οφείλεται στις διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές και τη μείωση των τιμών.

Υπάρχει ακόμη αναφορά στις επιστημονικές δραστηριότητες, στις δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, στην εκπαιδευτική δραστηριότητα και στο ετήσιο πρόγραμμα των «Πολυφωνιών» μουσικών εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στο Αίθριο του Ωνασείου.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 18_ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σχετικές δημοσιεύσεις

12th MedTech Conference 2026: «Οι στρεβλώσεις παραμένουν – Ποιες μεταρρυθμίσεις έχουμε ανάγκη»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13/7 από την ethosEVENTS, με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και παράλληλη μετάδοση μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές προϊσταμένων από τον νέο διοικητή

Ο κ. Ζαμάνης επέλεξε έμπειρα στελέχη για καίριες θέσεις, θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει τη δική του ομάδα διοίκησης

Παράδοση-παραλαβή στον ΕΟΠΥΥ: Ο Αθανάσιος Ζαμάνης νέος Διοικητής

Η απερχόμενη διοικήτρια Θ. Καρποδίνη παρουσίασε συνοπτικό απολογισμό της θητείας της, ενώ ο κ. Ζαμάνης αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του

Το Ωνάσειο δεύτερος πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα

Η έρευνα «Randstad Employer Brand» αποτυπώνει την εμπιστοσύνη που εμπνέει το Ωνάσειο ως εργασιακό περιβάλλον και τη διαχρονική επένδυση στους ανθρώπους του

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

ΕΦΚΑ: Χωρίς IRIS από τις 3/8 έως τις 10/8

Απενεργοποιείται η δυνατότητα πληρωμών μέσω IRIS από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου καθώς τίθεται σε λειτουργία το υποσύστημα ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η παρέμβαση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή για το νομοσχέδιο της επαγγελματικής ασφάλισης

Θετική επί της αρχής, με συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης, ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ενισχύει την ψηφιακή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της με τον AI βοηθό «Λύσις»

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ συνεχίζει να επενδύει στην ψηφιακή εξέλιξη των υπηρεσιών της, προσφέροντας στους ασφαλισμένους της μια νέα δυνατότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μας λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Κατερίνα Χαραλαμπίδου, MDRT Hellas: Θα θέλαμε το MDRT Day by MCC Hellas 2026 να αφήσει ένα συναίσθημα

Με αφορμή την έναρξη του κύκλου των Media Partnerships, το MDRT Hellas προχωρά στη φετινή του επικοινωνιακή διαδρομή προς το MDRT Day

Ποιες αποζημιώσεις και ενισχύσεις θα λάβουν οι πυρόπληκτοι

Την ανάγκη άμεσης στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Anytime και Public ενώνουν δυνάμεις και αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Η Anytime και τα Public εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα των πελατών τους