back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025

Στην Baloise Group περνά η βελγική ασφαλιστική Fidea

Ο κινεζικός όμιλος Anbang, ιδιοκτήτης της Fidea, προχωρά σε κινήσεις αποεπένδυσης μετά τη βίαια κρατικοποίησή του

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Ανακατατάξεις στη ασφαλιστική αγορά του Βελγίου προκαλεί η πώληση της ασφαλιστικής Fidea (η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο Anbang), στον γερμανο-ελβετικό όμιλο Baloise Group, γνωστό στην Ελλάδα λόγω της μετοχικής σχέσης του με την Ατλαντική Ένωση.

Όπως έγινε γνωστό, η Baloise Group θα αποκτήσει την Fidea από την Anbang έναντι τιμήματος 480 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το β’ εξάμηνο το έτους και οι εργαζόμενοι της Fidea–με έδρα την Αμβέρσα- θα μεταφερθούν στην υφιστάμενη θυγατρική της Baloise στο Βέλγιο, Baloise Insurance Belgium.

- Advertisement -

Η Anbang εξέταζε την πώληση της βελγικής θυγατρικής της αφότου πέρασε στον έλεγχο της κινεζικής κυβέρνησης τον Φεβρουάριο του 2018. Η κρατικοποίηση της Anbang ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Η Fidea, της οποίας προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος JC Flowers, εξαγοράστηκε από την Anbang το 2015 έναντι 359 εκατ. ευρώ.  Σύμφωνα με τη Baloise, η συμφωνία  θα ενδυναμώσει τη θέση της στην αγορά του Βελγίου, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στον κλάδο γενικών ασφαλειών κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,5% και στον κλάδο ζωής κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες, στο 4,2%. Υπενθυμίζεται ότι ο βελγικός όμιλος είχε διεκδικήσει και την θυγατρική της Generali στο Βέλγιο όταν «βγήκε στο σφυρί», η οποία τελικά κατέληξε στην Athora Holdingsμε έδρα τις Βερμούδες.

«Η εξαγορά της Fidea εναρμονίζεται με την στρατηγική μας «Απλά Ασφαλείς», τόσο όσον αφορά στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων  μας στις βασικές αγορές μας, όσο και για την καινοτόμο και πειραματική προσέγγισή της έναντι στην ψηφιοποίηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Baloise Group Gertde Winter. “Η εξαγορά και οι συνέργειες που θα προκύψουν θα δώσουν μακροπρόθεσμη ώθηση στην αναπτυξιακή μας δυναμική και θα αυξήσουν το μερίδιό μας στην ελκυστική αγορά του Βελγίου».

Ο Henk Janssen,  διευθύνων σύμβουλος της Baloise Insurance Belgium. πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που αυτή η εξαγορά –η τρίτη που κάνουμε στο Βέλγιο την τελευταία δεκαετία- θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε το δίκτυο πωλήσεών μας. Η Baloise Insuranceαποτελεί προτιμητέο συνεργάτη πελατών και μεσιτών. Μαζί με τους νέους συναδέλφους μας, θα μπορούμε να υπηρετούμε την αγορά ακόμα πιο αποτελεσματικά και να εξασφαλίσουμε ακόμα περισσότερους πελάτες και συνεργάτες για τις υπηρεσίες μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Θωρακίζοντας τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες έναντι των διαταραχών

Η πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη των εταιρειών να προστατευθούν έναντι των διαφόρων τύπων διαταραχών. Οι διεθνείς εφοδιαστικές

Μελέτη ING για Solvency II: Πού επενδύουν τώρα, πού θα επενδύσουν μετά τα κεφάλαιά τους οι ασφαλιστικές

Η τριπλή πρόκληση των ασφαλιστικών εταιρειών, οι επενδύσεις σε τιτλοποιημένα δάνεια και ο μεγάλος κίνδυνος από την αύξηση των επιτοκίων.

Insurance Europe προς Κομισιόν: Βελτιώστε την Solvency II – Διευκολύνετε τις επενδύσεις

Κοινό κείμενο θέσεων με το οποίο καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις στη Solvency II ώστε να αρθούν τα μη απαραίτητα εμπόδια που υπονομεύουν την ικανότητα των ασφαλιστικών να επενδύουν μακροπρόθεσμα στις μετοχές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφάλιση φυσικών καταστροφών: Το τρίπτυχο επιτυχίας της Allianz

Για την Allianz, η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση φυσικών καταστροφών δεν λύνει το πρόβλημα

Πρόταση Κανονισμού Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναθεώρηση του Κανονισμού SFDR

Η ΕΑΕΕ ενημερώνει για τις πρόσφατες νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν ως προς την τροποποίηση του Κανονισμού περί γνωστοποιήσεων αειφορίας

Το «IW» στην επιβλητική κρυστάλλινη έδρα της ιστορικής Baloise στην Ελβετία

Ευκαιρία αναδρομής στο πλούσιο παρελθόν της Baloise, που μετά την πρόσφατη ένωση με την Helvetia αποτελεί τον 2o μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο της χώρας

Κυκλοφορεί τo νέο τεύχος του Insurance World

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2025 φιλοξενείται η κεντρική συνέντευξη της Μαρίας Παπαζαρκάδα, Country Manager της Coface στην Ελλάδα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στον ΓΔ του Χρηματιστηρίου Αθηνών η INTERLIFE

Στα 5,78 ευρώ η τιμή κλεισίματος της μετοχής (ΙΝΛΙΦ) την ημέρα ανακοίνωσης των αλλαγών

Ασφάλιση φυσικών καταστροφών: Το τρίπτυχο επιτυχίας της Allianz

Για την Allianz, η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση φυσικών καταστροφών δεν λύνει το πρόβλημα

Η Atradius Greece εγκαινιάζει τη σειρά «Atradius Expert Talks» – Βίντεο

Στο πρώτο βίντεο, ο Χ. Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής Υπηρεσιών Κινδύνου, θέτει το ερώτημα: «Τελικά τι πρέπει να αξιολογούμε; Αριθμούς ή ανθρώπους;»

Η άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης πιέζει τα όρια των data centers

Η Coface διερωτάται αν βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός κρίσιμου σημείου συμφόρησης

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά ωριμάζει… πέρα από τους αριθμούς!

Η νέα αναφορά της ΕΑΕΕ για την παραγωγή ασφαλίστρων 9μήνου δίνει σαφή εικόνα της δυναμικής που αναπτύσσεται