back to top
33.7 C
Athens
Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

Εμ. Κάλλης, DAS: Η τεχνολογία ανοίγει νέους ορίζοντες στην αγορά της νομικής προστασίας

Ευοίωνες είναι οι ενδείξεις για τον κλάδο νομικής προστασίας το 2019, έτος στο οποίο αναμένεται αύξηση της ποσοστιαίας συμμετοχής στο σύνολο των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Τα παραπάνω εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της DAS Hellas, κ. Εμμανουήλ Κάλλης. O ίδιος σκιαγραφεί σε συνέντευξή του στο Insurance & Reinsurance Outlook 2019 τις νέες τάσεις και προκλήσεις του κλάδου.

- Advertisement -

Στο επίκεντρο της νομικής προστασίας, όπως εξηγεί ο κ. Κάλλης, παραμένουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες-επιχειρήσεις. Επίσης τα νοικοκυριά, που ήρθαν, άλλωστε, αντιμέτωπα με πολλούς «σκοπέλους», ελέω οικονομικής κρίσης.

- Advertisement -

Στον Βάιο Κρόκο

 

Πώς βλέπετε την αγορά νομικής προστασίας, ποιες είναι οι νέες τάσεις;

Ο κλάδος νομικής προστασίας υπάρχει πάνω από 90 χρόνια στην Ευρώπη και 49 στην Ελλάδα, δίνοντας λύση στις καθημερινές ανάγκες οποιουδήποτε πολίτη. Οι προοπτικές είναι ποικίλες και πολλές, επειδή η εξέλιξη της κοινωνίας και τα τεχνολογικά επιτεύγματα ανοίγουν καινούργιους ορίζοντες στην αγορά της νομικής προστασίας. Έτσι γεννιούνται ιδέες παροχής καλύψεων που μερικά χρόνια πριν δεν προσφέρονταν.

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι κίνδυνοι της αγοράς;

Στην αγορά νομικής προστασίας, υψηλού κινδύνου κατηγορίες είναι οι επιχειρήσεις-επαγγελματίες και οι οικογένειες.

Γιατί;

Διότι για μεν τους επιχειρηματίες η μη είσπραξη των απαιτήσεών τους από τρίτους και η μη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων οδηγούν σε αδυναμία εκπλήρωσης των δικών τους υποχρεώσεων (πληρωμή φόρων, μη καταβολή μισθών στους υπαλλήλους, απουσία ανάπτυξης και επενδύσεων κ.ά.).

Οι οικογένειες δε αδυνατούν να διεκδικήσουν τα δίκαια συμφέροντά τους, με συνέπεια να διαβιούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αντί να λειτουργούν δημιουργικά.

Αντασφαλίζονται οι κίνδυνοι νομικής προστασίας;

Όχι, αλλά μπορεί να δοθεί η διαχείριση των ζημιών νομικής προστασίας από πολυκλαδικές εταιρείες σε εξειδικευμένες εταιρείες νομικής προστασίας.

Την Google, την Amazon, τη Microsoft, τους βλέπετε σαν ανταγωνιστές σας;

Συναγωνιστές ναι, ανταγωνιστές όχι, διότι αν με συνέπεια και εφαρμογή των κανόνων διαδίδεται και πωλείται η νομική προστασία, αυτό συντελεί στην πληρέστερη κατανόηση της χρησιμότητας της νομικής προστασίας από όλους.

Ποια ήταν η πορεία της DAS στην Ελλάδα το 2018 και ποιες οι εκτιμήσεις για την ελληνική αγορά της νομικής προστασίας το 2019;

Τα μέχρι τώρα στοιχεία μάς επιτρέπουν να χαμογελάμε και να αποδεικνύουμε ότι με τη συνεχή προσπάθεια των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και την εφαρμογή όσων υποσχόμαστε, θα διατηρήσουμε την πρωτιά στην Ελλάδα. Η ύπαρξη της οικονομικής κρίσης έδωσε τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους μας να πιστοποιήσουν τη χρησιμότητα της νομικής προστασίας και να γίνονται ζωντανοί διαφημιστές της.

Και το 2019 η νομική προστασία θα έχει ανοδική πορεία, με αύξηση της συμμετοχής στο σύνολο των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Έχετε κάτι να προσθέσετε;

Εύχομαι υγεία, επιτυχίες και χαμόγελα για όλους το 2019!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… και χρειαστείς Νομική Προστασία;» – Powered by ARAG

Το επεισόδιο αναδεικνύει τη Νομική Προστασία όχι ως απλή συμπληρωματική κάλυψη, αλλά ως ουσιαστικό μέρος μιας ολοκληρωμένης ασφαλιστικής πρότασης

Brokers Union και ARAG εγκαινιάζουν νέα αποκλειστική συνεργασία στη Νομική Προστασία

Nέο πρόγραμμα Νομικής Προστασίας Οχημάτων, με ειδική τιμολόγηση και προνομιακούς όρους

Νομική προστασία ως ασπίδα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες – Η πρόταση της ARAG SE Greece

Ένα συμπληρωματικό εργαλείο διαχείρισης κινδύνου, ιδιαίτερα χρήσιμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

Η Νομική Προστασία γίνεται ασπίδα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

H ARAG προβάλλει πρόγραμμα νομικής υποστήριξης και ασφαλιστικής κάλυψης για ευρύ φάσμα επαγγελματικών διαφορών και υποθέσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Η εμπιστοσύνη δεν δηλώνεται, δοκιμάζεται

Η υπόσχεση ότι όταν κάτι απρόβλεπτο συμβεί ο πελάτης δεν θα είναι μόνος του είναι η καρδιά της δουλειάς του ασφαλιστή

Ν. Κεραμέως: Το νομοσχέδιο για τα ΤΕΑ κινείται σε άξονες απλοποίησης, ελκυστικότητας και ενισχυμένης προστασίας

Δήλωση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο περιθώριο του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Θεόδωρος Κοκκάλας: Η Κίνα στο επίκεντρο της διεθνούς στρατηγικής της ERGO

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε πρόσφατα στη χώρα ο Πρόεδρος ΔΣ της ERGO International και COO του Ομίλου

Η θερμική καταπόνηση και οι κίνδυνοι από την έκθεση στη ζέστη

Τι συμβουλεύει η Ελένη Ζίγκιρη, Φυσιοθεραπεύτρια στο Κέντρο Γηριατρικής Αξιολόγησης του Ερρίκος Ντυνάν