back to top
10.3 C
Athens
Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026

Αργυρό Βραβείο κέρδισε το πρόγραμμα «KPMG Global Cyber Days»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο προς μαθητές και γονείς

 Το αργυρό βραβείο στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες έλαβε χθες η KPMG για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KPMG Global CyberDays»(Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο), στην τελετή βραβείων των Hellenic Responsible Business Awards.

- Advertisement -

Η KPMG στην Ελλάδα με επικεφαλής της δράσης την Έφη Κατσούλη,Γενική Διευθύντριαστο Συμβουλευτικό Τμήμα της KPMG και εισηγητές τους Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Διευθυντή στο τμήμα Διαχείρισης Τεχνολογικών Κινδύνων της KPMG και Δήμητρα Παπαχρήστου, Σύμβουλοστο ίδιο τμήμα, κατάφερε να ενημερώσει  σε λιγότερο από 1,5 μήνα 960 μαθητές και γονείς σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM) πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και αποτελεί μέρος των δράσεων της κοινωνικής εταιρικής ευθύνηςγια τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

- Advertisement -
Στιγμιότυπο από τη βράβευση. Από αριστερά: Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Διευθυντής,KPMG, Δήμητρα Παπαχρήστου, Σύμβουλος,KPMG,Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντρια, KPMG.

Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντριατης KPMG,δηλώνει σχετικά «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την αναγνώριση μιας δράσης, η οποία βοήθησε γονείς και μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αν και η ηλεκτρονική ασφάλεια δεν έχει μπει ακόμη στα σχολεία ως υποχρεωτικό κεφάλαιο του μαθήματος πληροφορικής, το θέμααυτό είναι ζωτικής σημασίας στις μέρες μας, καθώς η ορθή πληροφόρηση μπορεί να προστατέψει ή να εκθέσει νέα παιδιά και γονείς σε κινδύνους. Η συνεισφορά μας στους 960 γονείς και μαθητές των σχολείων της Αττικής προέρχεται από την εκτενή εμπειρία και σημαντική τεχνογνωσία μας στην κυβερνοασφάλεια, και απορρέει από τη συμβουλευτική υποστήριξη που έχουμε δώσει σε πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε συμβάντα ασφάλειας και να θωρακιστούν απέναντι στους κινδύνους του κυβερνοχώρου.»

Διαβάστε επίσης:

H KPMG παρουσιάζει το πρόγραμμά της με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δίκτυα πωλήσεων και αυτοματοποίηση: Τιμολόγηση, διαχείριση ζημιών, απάτες

Πώς διαμορφώνει η τεχνητή νοημοσύνη τη νέα εποχή του ασφαλιστικού κλάδου

KPMG: 100+ κορυφαία στελέχη στην παρουσίαση της 15ης Ετήσιας Έκθεσης για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά 

Με καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες ολοκληρώθηκε η ετήσια εκδήλωση της KPMG στην Ελλάδα «The Future of Insurance»

Ποιο ήταν το συμβατικό περιθώριο κέρδους των ασφαλιστικών το 2024, ποιος κλάδος πιέζεται

Αυξημένα συμβατικά επίπεδα περιθωρίου κέρδους, πτώση δείκτη κάλυψης Φερεγγυότητας εντοπίζει μεταξύ άλλων η Ετήσια Έκθεση της KPMG

Αισιόδοξες προοπτικές και μετασχηματισμός: Τα ευρήματα της Έκθεσης Ασφαλιστικής Αγοράς 2025 της KPMG

Ο Φ. Κάσσος ανέλυσε τη συνολική εικόνα της αγοράς τονίζοντας την υψηλή ανάπτυξη του 2024, τις αντοχές των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και τις νέες τάσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Κατοικίας

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, τη Δευτέρα 12 και την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026

Η διατήρηση εργαζομένων περνάει από τα «μη χρηματικά» κίνητρα

Η Randstad Greece επισημαίνει ότι η διατήρηση των εργαζομένων αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα τμήματα HR

Εγκρίθηκε η συγχώνευση της «ΟΤΕ Ασφάλιση» με τον ΟΤΕ

Στη Διαύγεια η σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

Η ERGO ολοκληρώνει την εξαγορά της ADB Gjensidige στις Βαλτικές χώρες 

Το στρατηγικό βήμα ενισχύει την παρουσία της ERGO στην περιοχή και σηματοδοτεί τη σαφή κατεύθυνση για βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Θεμιστοκλέους: Στόχος μας η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Ο υφυπουργός έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσα στους επόμενους μήνες

Έρχονται αυξήσεις μισθών το 2026

Η συμφωνία κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αυξήσεις αποδοχών τους επόμενους μήνες

Μια γροθιά οι διαμεσολαβητές για τις μειώσεις προμηθειών στα συμβόλαια Υγείας

Για πρακτικές που «δημιουργούν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και θεσμικής ισορροπίας, σε βάρος χιλιάδων επαγγελματιών» έκανε λόγο ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

Εταιρικά Δίκτυα (;) ετησίως ανανεούμενα από το 2026

Πώς θα ήταν η επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς αν οι άνθρωποι των γερών Δικτύων χάσουν την εμπιστοσύνη τους κι αρχίσουν να ψάχνονται;

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Κεντρικό θέμα, η αποκλειστική συνέντευξη της Τερέζας Σκαρλάτου, CEO της Allianz Trade στην Ελλάδα