back to top
24.9 C
Athens
Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026

Εντός στόχων τα αποτελέσματα Munich Re, Hannover Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Εντός των στόχων ήταν τα αποτελέσματα των δυο γερμανικών αντασφαλιστικών κολοσσών, Munich Re και Hannover Re για το οικονομικό έτος 2018, όπως προκύπτει από τα στοιχεία δ’ τριμήνου που ανακοίνωσαν. Η Munich Re ανακοίνωσε αύξηση μερίσματος μεγαλύτερη του αναμενόμενου για τη χρήση του 2018, ενώ η Hannover Re προέβλεψε περαιτέρω αύξηση κερδών φέτος.

- Advertisement -

Munich Re

Ειδικότερα, παρά τη βουτιά 56% που κατέγραψαν τα κέρδη της Munich Re στο δ’ τρίμηνο του 2018 (διαμορφώθηκαν στα 238 εκατ. ευρώ από 538 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017 εξαιτίας των ζημιών από φυσικές καταστροφές όπως οι μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια), για το σύνολο του περασμένου έτους τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,225 δις. ευρώ, ευθυγραμμισμένα με τη στοχοθεσία της εταιρείας που είχε κάνει λόγο για κέρδη 2,1-2,5 δις. ευρώ το 2018. Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη του 2017 είχαν ανέλθει στα 392 εκατ. ευρώ, καθώς το 2017 αποδείχθηκε το πιο ζημιογόνο έτος –από πλευράς φυσικών καταστροφών- στην ιστορία του αντασφαλιστικού κλάδου.

- Advertisement -

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα συνολικά αποτελέσματα του 2018», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Munich Re, Christoph Jurecka. Το ΔΣ της εταιρείας εισηγήθηκε τη διανομή μερίσματος 9,25 ευρώ ανά μετοχή (από 8,60 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2017). Ο συνδυασμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 105,1% στο τέλος Δεκεμβρίου 2018, έναντι 103,9% ένα χρόνο πριν.

Hannover Re

«Ικανοποιητική αύξηση» σημείωσαν τα κέρδη της Hannover Re to 2018 παρά το «βάρος υψηλών ζημιών», δήλωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ulrich Wallin, προβλέποντας περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας κατά τη φετινή χρήση.

Τα κέρδη της Hannover Re το περασμένο έτος ανήλθαν στο 1,05 δις. ευρώ (από 958,6 εκατ. ευρώ το 2017), σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατέγραψαν αύξηση 11% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 19 δις. ευρώ από 17,8 δις. ευρώ ένα χρόνο πριν.  «Υπό το πρίσμα της ευνοϊκής έκβασης της βασικής περιόδου ανανέωσης των συμβολαίων μας (Ιανουάριος), είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη των τιμών και των συνθηκών φέτος και βλέπουμε καλές προοπτικές για κερδοφόρα ανάπτυξη στο χαρτοφυλάκιο αντασφαλίσεων περιουσίας-ατυχημάτων. Εχουμε θέσει τις βάσεις για επίτευξη των στόχων μας (για κέρδη της τάξης του 1,1 δις ευρώ) κατά τη φετινή χρήση», κατέληξε ο κ. Wallin.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο ιστός της αράχνης απλώνεται σε όλον τον κόσμο, μεγάλα θύματα της ΤΝ και ιδιώτες

Τα ευρήματα της έρευνας «Munich Re Global Cyber ​​Risk and Insurance Survey 2026» υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους έχει ήδη πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Με θετικά αποτελέσματα, καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες η ΓΣ της Syndea

Στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία, η επένδυση σε ψηφιακό μετασχηματισμό που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει τις εργασίες της

Αποτυπώνοντας τoν «θρύλο» της Interamerican με τον Γιάννη Καντώρο

Στην εκδήλωση βραβεύσεων αναδείχθηκε με έμφαση η στοχοπροσήλωση των εργαζομένων, αλλά και η εξωστρέφεια που επιτεύχθηκε χάρη στον νέο σχεδιασμό

Generali: Διαμορφώνοντας ενεργά την επόμενη μέρα της ασφάλισης στην Ελλάδα

Η Ετήσια Εκδήλωση Προσωπικού ανέδειξε τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας αλλά και όλα όσα της επιτρέπουν να προπορεύεται των αλλαγών της αγοράς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλλαγή στην ηγεσία της Allianz Ελλάδος

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει αλλαγή στην ηγεσία της εταιρίας, με τον κ. Ersin Pak να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη

Swiss Re: Πέφτουν τα τιμολόγια σε υγεία, αυτοκίνητο, πλην ατυχημάτων

Πέφτουν οι τιμές των ασφαλίστρων σε αυτοκίνητο, περιουσία, υγεία και ασφάλιση επιχειρήσεων.

Interasco: Ασφαλιστική κάλυψη για φοιτητές Erasmus με ολοκληρωμένη προστασία στο εξωτερικό

Η Interasco παρουσιάζει ένα εξειδικευμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα για φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus

Νέα εφαρμογή για προσλήψεις έως 2 ημερών από την “ΕΡΓΑΝΗ”

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα εφαρμογή «Ergani app» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για έξυπνες συσκευές, μέσω της οποίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αλλαγή στην ηγεσία της Allianz Ελλάδος

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει αλλαγή στην ηγεσία της εταιρίας, με τον κ. Ersin Pak να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη

Swiss Re: Πέφτουν τα τιμολόγια σε υγεία, αυτοκίνητο, πλην ατυχημάτων

Πέφτουν οι τιμές των ασφαλίστρων σε αυτοκίνητο, περιουσία, υγεία και ασφάλιση επιχειρήσεων.

Τρ. Λυσιμάχου στο IW: To Bancassurance προχωρά ακάθεκτα και οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην ανάπτυξή του

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Νέα έδρα για την EUROINS Ελλάδας στο Σύνταγμα 

Σε νέα, σύγχρονα γραφεία μεταφέρεται η έδρα της EUROINS Ελλάδας, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στη συνεχή εξέλιξη της εταιρείας και στη στρατηγική της

Η Allianz στο insurancemarket – Online σύγκριση και αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Νέα συνεργασία στον χώρο της ψηφιακής ασφάλισης ανακοίνωσε το insurancemarket, εντάσσοντας στην πλατφόρμα του τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Allianz.