Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ο κλάδος θα τρέξει γρηγορότερα του ΑΕΠ

Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει η Πολιτεία, να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανάπτυξη για την χώρα, καθώς και οι πολιτικοί να πουν στο κόσμο την αλήθεια για την ιδιωτική ασφάλιση. Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι πολύ κρίσιμος για την σταθερή και συνεχή ανάπτυξη της χώρας και ο κλάδος θα τρέξει γρηγορότερα του ΑΕΠ στα αμέσως επόμενα χρόνια. Αυτά είναι τα παραπάνω μηνύματα που μετέφερε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ  Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, χτες βράδυ κατά την ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

της Ελενας Ερμείδου

Ειδικότερα ο κος Σαρρηγεωργίου αναφερόμενος στα κενά που υπάρχουν στην δημόσια υγεία, στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και γενικά στην ανάγκη που υπάρχει για βιώσιμη ανάπτυξη τόνισε ότι “η ιδιωτική ασφάλιση θα αρχίσει να αναπτύσσεται πιο γρήγορα από το ΑΕΠ”.

Περαιτέρω, αναφερόμενος στην δυναμική της επεσήμανε ότι το 2007, έτος πριν την κρίση, το χαρτοφυλάκιο του κλάδου είχε 1,7 δισεκατομμύρια κεφάλαια και 10 χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια της κρίσης, το χαρτοφυλάκιο του κλάδου αποτελείτο από 3,2 δισεκατομμύρια κεφάλαια.

Απο τους λίγους κλάδου, ίσως και ο μοναδικός που κατάφερε μέσα στην κρίση να κάνει διορθώσεις και να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις επιταγές της ΤτΕ και της EIOPA.

“Εγιναν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην διακυβέρνηση. Μέσα στην κρίση κάναμε προσαρμογές που δεν κάναμε άλλες χρονιές”, υπογράμμισε.

Ωστόσο, παρά τις προσαρμογές που έγιναν και τις ανάγκες που υφίστανται επεσήμανε: “από αυτήν την αξιοπιστία μέρισμα δεν εισπράξαμε ακόμα.  Η Πολιτεία δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι είμαστε ο υψηλότερος επενδυτής στην χώρα αυτή”.

Κάλεσε την Πολιτεία  να αποδεχτεί το ρόλο που παίζει η ιδιωτική ασφάλιση, λέγοντας χαρακτηριστικά, “η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει τι ρόλο παίζει η ιδιωτική ασφάλιση καθημερινά στην ανάπτυξη”.

Κλείνοντας την σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε του εκπροσώπους των 48 ασφαλιστικών εταιρειών, την Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ Μαργαρίτα Αντωνάκη και όλο το προσωπικό της ΕΑΕΕ που όπως είπε επιτελούν σημαντικό έργο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*