back to top
10.7 C
Athens
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026

Σε insurtech fund επενδύει η MAPFRE

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στην χορεία των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών που επενδύουν δυναμικά στις νεοφυείς ασφαλιστικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας (insurtechs) εισέρχεται η MAPFRE. Ο ισπανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 25 εκατ. ευρώ στο κεφάλαιο Alma Mundi Insurtech Fund, με στόχο να εντοπίσει startups σε πρώιμο στάδιο, η τεχνολογία των οποίων μπορεί να εφαρμοστεί στον ασφαλιστικό κλάδο.

- Advertisement -

Ο ρόλος της MAPFRE ως επενδυτή-«άγκυρα» (anchor investor) σημαίνει ότι θα έχει ρόλο-κλειδί στο κεφάλαιο, που θα επιδιώξει επενδύσεις σε startups που αξιοποιούν τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και Big Data. Οι δυο αγορές προτεραιότητας (για την εύρεση των κατάλληλων εταιρειών) είναι η Ευρώπη και το Ισραήλ, που έχει αναδειχθεί σε κόμβο insurtech καινοτομίας.

Με τη συναλλαγή αυτή, η MAPFRE ενισχύει την χρηματοοικονομική στήριξη κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) που σχετίζονται με τον ασφαλιστικό κλάδο, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2016 με την εξαγορά μειοψηφικού κεφαλαίου στο fund Alma Mundi Innvierte Fund, FCRE.

- Advertisement -

To νέο κεφάλαιο που είναι εγγεγραμμένο στην CNMV –κρατική υπηρεσία αρμόδια για την χρηματοοικονομική εποπτεία των κεφαλαιαγορών της Ισπανίας- ως Alma Mundi Insurtech Fund, Fondo de Capital Riesgo Europeo, τελεί υπό τη διαχείριση της Mundi Ventures.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Mega Brokers ανοίγει νέα εποχή ανάπτυξης υπό τον όμιλο Unilink – Τ. Χατζηθεοδοσίου και I. Rusinowski έστειλαν μήνυμα προοπτικής και διεθνούς δυναμισμού

«Ο σκοπός δεν είναι απλώς να προσαρμοζόμαστε στο μέλλον – είναι να το δημιουργούμε» είπε συγκινημένος ο Τ. Χατζηθεοδοσίου

Ο δικηγόρος Μ. Κοσμόπουλος εντάσσεται στην επιτροπή Amicus της INTA – Σημαντική στήριξη στα εμπορικά σήματα και για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Με την ένταξή του στην IAC, ο κ. Κοσμόπουλος ενισχύει τη σύνδεση και των εγχώριων ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τις διεθνείς τάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας

Mapfre: Πτώση των παγκοσμίων χρηματοδοτήσεων σε Insurtechs 7%

Το τρίτο τρίμηνο του 2024 οι χρηματοδοτήσεις των Insurtechs έκλεισαν με μία πτώση 7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2023 στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mapfre: Υποχωρεί η χρηματοδότηση των Insurtechs

Η περιοχή του Ειρηνικού παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης, ιδίως η Κεντρική Αμερική (69%), ο Εκουαδόρ (35%), η Κολομβία (24%) και το Περού (23%).

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο ΣΑΕΚ εντάσσεται στην GFIA και ενισχύει τη διεθνή παρουσία του

Ευ. Αναστασιάδης: «Θα αξιοποιήσουμε τη νέα θέση για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμβολή μας στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της αγοράς»

Coface: Πώς θα είναι ο κόσμος το 2026, η ρήξη του ατλαντικού μπλοκ

Η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ελπίδων της έκθεσης Ντράγκι και της πραγματικότητας

GrECo Group: Σημαντικές κινήσεις στην αγορά ασφαλίσεων το 2025

Η εταιρεία αναζητά συνεχώς νέες ευκαιρίες συνεργασιών και ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για πελάτες και συνεργάτες

Συνεργασία Allianz και Anthropic για επιτάχυνση στην υιοθέτηση της υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης

Η σύμπραξη εστιάζει αρχικά σε 3 βασικούς τομείς, όπου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη κοινά εγχειρήματα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Στρατηγικός μετασχηματισμός με επίκεντρο τον πελάτη

Δ. Μαζαράκης: «Η νέα οργανωτική δομή θέτει τα σωστά θεμέλια για έναν πιο ευέλικτο, πελατοκεντρικό και ανθεκτικό οργανισμό»

ΕΚΠΟΙΖΩ: Καταχρηστικές οι αναπροσαρμογές ασφαλίστρων υγείας – Το Υπουργείο να αναλάβει ουσιαστική δράση

Καίριες επισημάνσεις τις Ένωσης προς ασφαλιστικές, καταναλωτές και αρμόδιες αρχές

ΕΑΕΕ: Εγκύκλιος για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ στον κλάδο

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 08.01.2026

Ο ΣΑΕΚ εντάσσεται στην GFIA και ενισχύει τη διεθνή παρουσία του

Ευ. Αναστασιάδης: «Θα αξιοποιήσουμε τη νέα θέση για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμβολή μας στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της αγοράς»

Coface: Πώς θα είναι ο κόσμος το 2026, η ρήξη του ατλαντικού μπλοκ

Η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ελπίδων της έκθεσης Ντράγκι και της πραγματικότητας