back to top
20.4 C
Athens
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026

Παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Χαμπάκη «Οδηγία IDD – Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων»

Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία του πρώτου της βιβλίου, η Insurance Innovation παρουσιάζει και στην Αθήνα τον νέο της τίτλο «Οδηγία IDD – Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων».

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Μυρτώ Χαμπάκη,στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς με υψηλή τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

- Advertisement -

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ομόνοια 44, Αθήνα), από τις 16.30 έως τις 18.30. 

- Advertisement -

Το βιβλίο αποτελεί ένα πρακτικό Οδηγό για τις κανονιστικές απαιτήσεις που εισάγει η Οδηγία IDD (Insurance Distribution Directive) για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

Με τη χρήση κατανοητής γλώσσας και με δομή που συμβαδίζει με τα πρακτικά ερωτήματα που απασχολούν τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου, το βιβλίο προσεγγίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προσυμβατική ενημέρωση, τη σύγκρουση συμφερόντων, την οργάνωση και τη διακυβέρνηση των καναλιών διανομής και των προϊόντων, καθώς και των απαιτήσεων επιμόρφωσης, καταλληλότητας και αξιοπιστίας.

Στόχος του βιβλίου είναι να περιγράψει εν συντομία αλλά ουσιαστικά πώς διαμορφώνεται η νέα πραγματικότητα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση από την 1η Οκτωβρίου 2018 – την ημερομηνία σταθμό για την οριστική υιοθέτηση του νέου πλαισίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και προπαραγγελίες: www.insuranceinnovation.gr/publications.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΕΕΑ και κλαδικών φορέων που θα ανακοινωθούν σύντομα 

Την παρουσίαση θα τη συντονίζει ο Αριστείδης Βασιλειάδης, γενικός διευθυντής της Insurance Innovation και εκδότης του βιβλίου.

Αποκλειστική χορηγός της έκδοσης είναι η εταιρεία επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτων GLASSDRIVE.

Χορηγοί επικοινωνίας:Insuranceforum.gr – Insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – Asfalisinet.gr – underwriter.gr – euro2day.gr – sofokleousin.gr – reporter.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες:τηλ. 2315 311282 – 2312 201003, info@insuranceinnovation.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στο Ε.Ε.Α. τη Δευτέρα 28/9 ο Πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας

Με στόχο να θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτάσεις των επαγγελματιών

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους απειλεί ευθέως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι εξαιρετικά βαρύς. Όχι γιατί προβλέπεται κάποια ακραία κλιματική επιδείνωση αλλά γιατί το ενεργειακό

Glassdrive: Πρώτο κουδούνι με έλεγχο στα κρύσταλλα των σχολικών λεωφορείων

Η εταιρεία συνδέει την έναρξη της σχολικής περιόδου με την ανάγκη για ασφαλείς μετακινήσεις των παιδιών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε σήμερα το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Η Ατλαντική Ένωση ονομαστικός χορηγός της Auto Athina 2026

Στην Auto Athina 2026, τη μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε σήμερα το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

Ε.Ε.Α.-Πάντειο: 5 εξειδικευμένα διαδικτυακά σεμινάρια – 1o webinar: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διοίκηση και στην Εκπαίδευση: Εργαλεία και Τεχνικές» | Πέμπτη 1/10

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σταθερά προσηλωμένο στη συνεχή επιμόρφωση και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.