back to top
11.6 C
Athens
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025

“Απέκρουσε” τους μνηστήρες για την μονάδα asset management η ΑΧΑ

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος ΑΧΑ είχε προσεγγιστεί από μια σειρά  χρηματοοικονομικών ομίλων για ενδεχόμενο deal που θα αφορούσε στον βραχίονα διαχείρισης ενεργητικού ΑΧΑ Investment Managers, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί την AXA IM ως στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο, όπως διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της μονάδας το προσωπικό της, μέσω εσωτερικού e-mail.

- Advertisement -

Η ΑΧΑ βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με γαλλικές τράπεζες, όπως η BNP Paribas και η Natixis για πιθανή συνεργασίσ στον τομέα διαχείρισης ενεργητικού, με στόχο τη δημιουργία ενός ομίλου με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω του 1 τρισ. δολαρίου, υποστήριξαν καλά πληροφορημένες πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Υπό την ηγεσία του Thomas Buberl (που διαδέχθηκε τον Henri de Castries  πέρυσι), η ΑΧΑ αναζητούσε τρόπους ενίσχυσης της κερδοφορίας της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού, καθώς εμφάνιζε μείωση προμηθειών και αύξηση εξόδων. Με το e-mail που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Ιnvestment Managers, Andrea Rossi, επιδιώκει να καθησυχάσει τους εργαζομένους αναφορικά με το μέλλον της μονάδας, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει την στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει.

- Advertisement -

“Οι φήμες και τα δημοσιεύματα του Τύπου έρχονται σε μια περίοδο συγκέντρωσης του κλάδου διαχείρισης ενεργητικού, κατά την οποία η ΑΧΑ προσεγγίστηκε από έναν αριθμό ομίλων που εξέφρασαν ενδιαφέρον για δυνητικό deal”, έγραψε ο Rossi στο e-mail που είδε το Reuters. “Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο (CEO του ομίλου) Thomas Buberl επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση εξακολοθεί να αντιμετωπίζει την ΑΧΑ Investment Managers ως στοιχείο ενεργητικού στρατηγικής σημασίας”.

Το e-mail κατέληγε στο ότι η AXA IM θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο ορατό μέλλον στην ενίσχυση του στρατηγικού της οδικού χάρτη, εστιάζοντας σε λειτουργικές προτεραιότητες. “Ηρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε αυτό που κάνουμε καλύτερα, δηλαδή στην παροχή εξαιρετικών επενδυτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας…”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σε θετική τροχιά η BNP Paribas, με συμβολή της AXA IM

Έσοδα άνω των 12,2 δισ. ευρώ αναμένει το 2025 ο όμιλος - Πού κινούνται τα αποτελέσματα 3μήνου

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

25 χώρες “παράδεισοι” για συνταξιούχους

Το δημογραφικό πρόβλημα δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους οργανισμούς και τις κοινωνικές ομάδες που ασχολούνται με ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό.

Lemonade: Μια σημαντική συνεργασία στην ασφάλιση κατοικίας

"Συμμαχία" στον τομέα ασφάλισης κατοικίας μεταξύ Lemonade και BNP Paribas Cardif. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι Γάλλοι θα μπορούν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εκδήλωση του EDPB για την ανωνυμοποίηση και την ψευδωνυμοποίηση

Το workshop ακολούθησε την αποσαφήνιση από το ΔΕΕ του πεδίου εφαρμογής της έννοιας των προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση EDPS κατά SRB

Η έγκριση που πήρε η Atradius για το 2026

Το Συνδικάτο των Lloyd's 1864 ξεκινά την αναδοχή κινδύνων από την 1η Ιανουαρίου 2026

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

Νέο Συνδικάτο από τα Lloyd’s – Πότε και πώς θα λειτουργήσει

Στο Συνδικάτο 2479 θα μετέχει η AIG, η οποία θα συνεργάζεται με την Amwins και funds υπό τη διαχείριση της Blackstone

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αύξηση 8,1% στα συμβόλαια τεχνικών ασφαλίσεων το 2024

Η αύξηση προέρχεται κυρίως από την αύξηση του πλήθους των συμβολαίων με καλύψεις CAR, EAR

Ευχές της ΕΑΕΕ για το 2026 με έμφαση στην Υγεία, στην Ασφάλεια και στην Ευημερία

Το μήνυμα της ΕΑΕΕ αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων

Νέο επεισόδιο του «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» – Η ιστορία του Θάνου Βουλή

Στο επεισόδιο θίγονται ζητήματα όπως η εμπειρία του τροχαίου και της αναπηρίας, αλλά και η στάση της πολιτείας και των ασφαλιστικών εταιρειών

«Στον δρόμο τα δικά σου λάθη δεν τα πληρώνεις μόνο εσύ»: Η ευθύνη πίσω από το τιμόνι αφορά όλους!

Ένα ιδιαίτερα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την οδική ασφάλεια μεταφέρει η νέα καμπάνια της Ελληνικής Κυβέρνησης – Δείτε το βίντεο

Εκδήλωση του EDPB για την ανωνυμοποίηση και την ψευδωνυμοποίηση

Το workshop ακολούθησε την αποσαφήνιση από το ΔΕΕ του πεδίου εφαρμογής της έννοιας των προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση EDPS κατά SRB