back to top
15.3 C
Athens
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026

“Απέκρουσε” τους μνηστήρες για την μονάδα asset management η ΑΧΑ

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος ΑΧΑ είχε προσεγγιστεί από μια σειρά  χρηματοοικονομικών ομίλων για ενδεχόμενο deal που θα αφορούσε στον βραχίονα διαχείρισης ενεργητικού ΑΧΑ Investment Managers, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί την AXA IM ως στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο, όπως διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της μονάδας το προσωπικό της, μέσω εσωτερικού e-mail.

- Advertisement -

Η ΑΧΑ βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με γαλλικές τράπεζες, όπως η BNP Paribas και η Natixis για πιθανή συνεργασίσ στον τομέα διαχείρισης ενεργητικού, με στόχο τη δημιουργία ενός ομίλου με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω του 1 τρισ. δολαρίου, υποστήριξαν καλά πληροφορημένες πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Υπό την ηγεσία του Thomas Buberl (που διαδέχθηκε τον Henri de Castries  πέρυσι), η ΑΧΑ αναζητούσε τρόπους ενίσχυσης της κερδοφορίας της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού, καθώς εμφάνιζε μείωση προμηθειών και αύξηση εξόδων. Με το e-mail που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Ιnvestment Managers, Andrea Rossi, επιδιώκει να καθησυχάσει τους εργαζομένους αναφορικά με το μέλλον της μονάδας, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει την στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει.

- Advertisement -

“Οι φήμες και τα δημοσιεύματα του Τύπου έρχονται σε μια περίοδο συγκέντρωσης του κλάδου διαχείρισης ενεργητικού, κατά την οποία η ΑΧΑ προσεγγίστηκε από έναν αριθμό ομίλων που εξέφρασαν ενδιαφέρον για δυνητικό deal”, έγραψε ο Rossi στο e-mail που είδε το Reuters. “Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο (CEO του ομίλου) Thomas Buberl επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση εξακολοθεί να αντιμετωπίζει την ΑΧΑ Investment Managers ως στοιχείο ενεργητικού στρατηγικής σημασίας”.

Το e-mail κατέληγε στο ότι η AXA IM θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο ορατό μέλλον στην ενίσχυση του στρατηγικού της οδικού χάρτη, εστιάζοντας σε λειτουργικές προτεραιότητες. “Ηρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε αυτό που κάνουμε καλύτερα, δηλαδή στην παροχή εξαιρετικών επενδυτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας…”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σε θετική τροχιά η BNP Paribas, με συμβολή της AXA IM

Έσοδα άνω των 12,2 δισ. ευρώ αναμένει το 2025 ο όμιλος - Πού κινούνται τα αποτελέσματα 3μήνου

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

25 χώρες “παράδεισοι” για συνταξιούχους

Το δημογραφικό πρόβλημα δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους οργανισμούς και τις κοινωνικές ομάδες που ασχολούνται με ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό.

Lemonade: Μια σημαντική συνεργασία στην ασφάλιση κατοικίας

"Συμμαχία" στον τομέα ασφάλισης κατοικίας μεταξύ Lemonade και BNP Paribas Cardif. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι Γάλλοι θα μπορούν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

Στις 23 Απριλίου 2026 το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ – Βίντεο

Με το μήνυμα «Μαζί γράφουμε Ιστορία. Διαμορφώνοντας το Αύριο», η διοργάνωση αναμένεται να αναδείξει προκλήσεις και προοπτικές μιας περιόδου αυξημένων απαιτήσεων

Αλλαγή ηγεσίας εν μέσω ανάπτυξης για την KPMG International

Ο Gary Wingrove αναλαμβάνει καθήκοντα Global Chairman και CEO τον Οκτώβριο – Η παρακαταθήκη του απερχόμενου Bill Thomas

Τι μας λέει η Coface για τον πόλεμο στο Ιράν, ποιοι ωφελούνται, ποιοι χάνουν

Ακόμη και σε περίπτωση βραχύβιας κρίσης, οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να επεκταθούν πολύ πέρα ​​από την περίοδο των εχθροπραξιών

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής ασφάλισης για επαρκείς συντάξεις

Στην επετειακή εκδήλωση του ΙΧΑ, ο Χρ. Νούνης, ΕΛΕΤΕΑ, τόνισε πως η επαρκής γνώση ασφαλιστικών-επενδυτικών εργαλείων είναι κρίσιμη για τη λήψη ορθών αποφάσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»