back to top
34.6 C
Athens
Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

“Απέκρουσε” τους μνηστήρες για την μονάδα asset management η ΑΧΑ

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος ΑΧΑ είχε προσεγγιστεί από μια σειρά  χρηματοοικονομικών ομίλων για ενδεχόμενο deal που θα αφορούσε στον βραχίονα διαχείρισης ενεργητικού ΑΧΑ Investment Managers, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί την AXA IM ως στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο, όπως διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της μονάδας το προσωπικό της, μέσω εσωτερικού e-mail.

- Advertisement -

Η ΑΧΑ βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με γαλλικές τράπεζες, όπως η BNP Paribas και η Natixis για πιθανή συνεργασίσ στον τομέα διαχείρισης ενεργητικού, με στόχο τη δημιουργία ενός ομίλου με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω του 1 τρισ. δολαρίου, υποστήριξαν καλά πληροφορημένες πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Υπό την ηγεσία του Thomas Buberl (που διαδέχθηκε τον Henri de Castries  πέρυσι), η ΑΧΑ αναζητούσε τρόπους ενίσχυσης της κερδοφορίας της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού, καθώς εμφάνιζε μείωση προμηθειών και αύξηση εξόδων. Με το e-mail που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Ιnvestment Managers, Andrea Rossi, επιδιώκει να καθησυχάσει τους εργαζομένους αναφορικά με το μέλλον της μονάδας, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει την στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει.

- Advertisement -

“Οι φήμες και τα δημοσιεύματα του Τύπου έρχονται σε μια περίοδο συγκέντρωσης του κλάδου διαχείρισης ενεργητικού, κατά την οποία η ΑΧΑ προσεγγίστηκε από έναν αριθμό ομίλων που εξέφρασαν ενδιαφέρον για δυνητικό deal”, έγραψε ο Rossi στο e-mail που είδε το Reuters. “Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο (CEO του ομίλου) Thomas Buberl επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση εξακολοθεί να αντιμετωπίζει την ΑΧΑ Investment Managers ως στοιχείο ενεργητικού στρατηγικής σημασίας”.

Το e-mail κατέληγε στο ότι η AXA IM θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο ορατό μέλλον στην ενίσχυση του στρατηγικού της οδικού χάρτη, εστιάζοντας σε λειτουργικές προτεραιότητες. “Ηρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε αυτό που κάνουμε καλύτερα, δηλαδή στην παροχή εξαιρετικών επενδυτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας…”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σε θετική τροχιά η BNP Paribas, με συμβολή της AXA IM

Έσοδα άνω των 12,2 δισ. ευρώ αναμένει το 2025 ο όμιλος - Πού κινούνται τα αποτελέσματα 3μήνου

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

25 χώρες “παράδεισοι” για συνταξιούχους

Το δημογραφικό πρόβλημα δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους οργανισμούς και τις κοινωνικές ομάδες που ασχολούνται με ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό.

Lemonade: Μια σημαντική συνεργασία στην ασφάλιση κατοικίας

"Συμμαχία" στον τομέα ασφάλισης κατοικίας μεταξύ Lemonade και BNP Paribas Cardif. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι Γάλλοι θα μπορούν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz: Ο κόσμος στην Ευρώπη κρατά μικρό καλάθι για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις

Μεγάλη έρευνα δείχνει επίσης ότι, αν και η ευθύνη για τη συνταξιοδότηση μετατίθεται ολοένα περισσότερο στα άτομα, πολλοί δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ξεκίνησε η 2η διαβούλευση για τους καταλόγους ICD‑10‑GrM και ΕΤΙΠ από το ΚΕΤΕΚΝΥ

Η διαδικασία πραγματοποιείται στοχεύει στη βελτίωση και επικαιροποίηση των κωδικοποιήσεων του ελληνικού συστήματος υγείας

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση και απαγόρευση στους κάτω των 17 φέρνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο

Γ. Κώτσηρας: Στόχος μας, να ενισχύσουμε την ασφάλεια στους δρόμους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά

Δυναμική παρουσία της Carglass® Ελλάδος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Best of Belron® 2026

O Αλ. Κιάσσος, μετά την κατάκτηση του τίτλου «Best of Belron Greece», βρέθηκε ανάμεσα στους 30 κορυφαίους τεχνικούς του Ομίλου Belron® παγκοσμίως

Πενταπλασιάστηκαν το 2026 οι επιθέσεις σε ΜμΕ με δόλωμα εργαλεία ΤΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η Kaspersky αναλύει τις νέες κυβερνοαπειλές και συμβουλεύει

Τελικά, πόσo καύσιμo καίει το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο;

Μύθοι, αλήθειες και τρόποι εξοικονόμησης, από το Pricefox