back to top
19.6 C
Athens
Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025

Hannover Re: Οι νέες φυσικές καταστροφές εκτροχιάζουν τις προβλέψεις για τα κέρδη

Λίγες ημέρες μετά την Munich Re, η Hannover Re έγινε η δεύτερη μεγάλη (γερμανική) αντασφαλιστική που προειδοποίησε ότι δεν θα επιτύχει τον στόχο για κέρδη 1 δις. ευρώ κατά τη φετινή χρήση, λόγω αυξημένων ζημιών από φυσικές καταστροφές, στον απόηχο των τριών τυφώνων «Χάρβεϊ», «Ιρμα» και «Μαρία» (που έπληξαν τις ΗΠΑ και τα νησιά της Καραϊβικής), αλλά και του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Μεξικό.

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας (που ανήκει στον όμιλο Talanx), η Hannover Re θεωρεί ότι τα κεφάλαια ύψους 825 εκατ. ευρώ που «είχε βάλει στην άκρη» για την κάλυψη μεγάλων ζημιών από φυσικές καταστροφές (defined large loss budget) επαρκούν για την απορρόφηση των ζημιών από τους τυφώνες «Χάρβεϊ» και «Ιρμα».

Όμως, το πιο πρόσφατο «κύμα» φυσικών καταστροφών, δηλαδή ο τυφώνας «Μαρία» και ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό –γεγονότα για τα οποία είναι πρόωρο να γίνονται εκτιμήσεις για ζημίες- δημιουργούν πρόσθετες ισχυρές πιέσεις και προϊδεάζουν για υπέρβαση του σχετικού κονδυλίου.

- Advertisement -

Ως εκ τούτου, μια βασική παράμετρος των κατευθύνσεων που είχε δώσει η Hannover Re για την κερδοφορία της φέτος τίθεται εν αμφιβόλω, κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος για καθαρά κέρδη ύψους 1 δις. ευρώ το 2017 ίσως να μην επιτευχθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση της «μαμάς» Talanx που επισημαίνει ότι ο όμιλος επηρεάστηκε από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στην Κεντρική και Βόρειο Αμερική. Παρότι ο κύριος όγκος των ζημιών από τους τυφώνες «Χάρβεϊ» και «Ιρμα» κινείται εντός προϋπολογισμού (που ανέρχεται σε 818 εκατ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017 για τους βραχίονες αντασφαλίσεων και βιομηχανικών ασφαλίσεων), οι πρόσθετες αναμενόμενες ζημίες από τον τυφώνα «Μαρία» και τον σεισμό στο Μεξικό αλλάζουν τα δεδομένα.

Αυτό σημαίνει ότι το ποσό των 267 εκατ. ευρώ που έχει προϋπολογισθεί για μεγάλες ζημίες από φυσικές καταστροφές στο δ’ τρίμηνο του έτους ίσως να αποδειχθεί ανεπαρκές. Το εάν η Talanx θα επιτύχει τον στόχο για κέρδη της τάξης των 850 εκατ. ευρώ για το 2017 θα εξαρτηθεί από το ύψος του τελικού λογαριασμού των ζημιών.

Ο όμιλος Talanx με έδρα το Αννόβερο δραστηριοποιείται ως πάροχος (αντ)ασφαλιστικών υπηρεσιών μέσω διαφόρων εμπορικών σημάτων. Υπό την ομπρέλα του σήματος HDI, η Talanx δραστηριοποιείται στη Γερμανία και το εξωτερικό στις βιομηχανικές ασφαλίσεις, αλλά και στον κλάδο λιανικής. Μεταξύ των άλλων brands του ομίλου περιλαμβάνονται οι Hannover Re, Targo Insurers, PB Insurers, Neue Leben καθώς και η πολωνική Warta.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στ. Στεφανίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο ανθεκτικό, ασφαλές και βιώσιμο αύριο για την ελληνική φιλοξενία»

Μιλώντας στα Greek Hospitality Awards 2025, τo διευθυντικό στέλεχος της ERGO ανέδειξε τον ρόλο της ασφάλισης στη βιωσιμότητα του τουρισμού

Baden-Baden 2025: Προτάσεις αντασφάλισης ενόψει 1ης Ιανουαρίου 2026

Bασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο, τα ILS, η τεχνολογία και ο ρόλος των κυβερνήσεων

HDI Global: Θετικά αποτελέσματα 6μήνου, με κινητήριο μοχλό την ανάπτυξη νέων εργασιών

«Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως αξιόπιστος Συνεργάτης στην Αλλαγή για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας τις επόμενες δεκαετίες» δήλωσε ο CEO E. Puls

Τέσσερις απαντήσεις για τα μπλακάουτ δίνει στις επιχειρήσεις η HDI

Οι διακοπές ρεύματος αποτελούν πραγματικό επιχειρηματικό κίνδυνο και όχι υποθετική καταστροφή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki: Νέα, κοινή καμπάνια και εταιρική τοποθέτηση

Υπό το κεντρικό μήνυμα: «Στη ζωή, η ασφάλεια είναι κάτι περισσότερο από ένα συμβόλαιο»

«Η ηρεμία μέσα στην καταιγίδα»: Επισκόπηση Κινδύνων χώρας και τομέα από την Coface

Η Coface αναλύει την παγκόσμια δυναμική εστιάζοντας στην αύξηση του κοινωνικού και πολιτικού κινδύνου, και στις στρατηγικές προκλήσεις του Κόλπου

Fitch: Αναβάθμιση της Euroins AD σε «B+» με σταθερή προοπτική

Α. Μουρατίδου: «Προχωρούμε με αυτοπεποίθηση, επενδύοντας στην καινοτομία, στην αξιοπιστία και στη διαρκή ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης»

Η Howden ανοίγει τα χαρτιά της – Νέα σχέδια για τις προαιρετικές αντασφαλίσεις

Τι αποκαλύπτει η Howden Re στο συνέδριο του Μπάντεν-Μπάντεν, ενόψει αλλαγών και χαλάρωσης των συνθηκών αντασφάλισης

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

ΕΟΠΥΥ: Αυστηρή σύσταση για τις παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικούς παρόχους υγείας

Επανειλημμένες καταγγελίες για παρατυπίες - Η ΕΛΛΟΚ επαναφέρει την πρότασή της για θεσμοθέτηση τακτικής αξιολόγησης των συμβεβλημένων παρόχων

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπορεί με πράσινα χειρουργεία και αποτύπωση αναισθητικών αερίων

Για τον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο, η τεχνολογική και ιατρική πρόοδος αποκτά αξία μόνο όταν συνοδεύεται από σεβασμό προς το περιβάλλον

Νέα διάκριση για τον Τάσο Χατζηθεοδοσίου – Ανάμεσα στους κορυφαίους 40 νέους επιχειρηματίες της Ελλάδας για το 2025

Υπό τη διοίκησή του, η Mega Brokers έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πλέον δυναμικούς και εξωστρεφείς ομίλους του κλάδου

Στ. Στεφανίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο ανθεκτικό, ασφαλές και βιώσιμο αύριο για την ελληνική φιλοξενία»

Μιλώντας στα Greek Hospitality Awards 2025, τo διευθυντικό στέλεχος της ERGO ανέδειξε τον ρόλο της ασφάλισης στη βιωσιμότητα του τουρισμού

ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki: Νέα, κοινή καμπάνια και εταιρική τοποθέτηση

Υπό το κεντρικό μήνυμα: «Στη ζωή, η ασφάλεια είναι κάτι περισσότερο από ένα συμβόλαιο»