back to top
14 C
Athens
Πέμπτη 23 Απριλίου 2026

22η Ημερίδα του InsuranceForum.gr & του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων Δωδεκανήσου

Οι αλλαγές στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης μετά το νέο ρυθμιστικό περιβάλλον που διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή οδηγία IDD, οι συνεχείς αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και κατά πόσο συμβάλουν τα οργανωμένα πανελλαδικά δίκτυα στις προοπτικές ανάπτυξης του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αποτελούν τα κεντρικά θέματα της 22ης ημερίδας που διοργανώνει το insuranceforum.gr & η Insurance Innovation σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην Ρόδο.

Διευθύνοντες Σύμβουλοι Ασφαλιστικών Εταιρειών, στελέχη εταιρειών και άνθρωποι της αγοράς, με πολύχρονη εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο, θα βρεθούν στην νέα αυτή ημερίδα που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ρόδο και θα σκιαγραφήσουν τις τάσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Η νέα αυτή ημερίδα θα αποτελέσει πηγή ενημέρωσης και δικτύωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξης του επαγγέλματος.

- Advertisement -

Τα θέματα των τριών  βασικών ενοτήτων θα είναι τα εξής:

  1. Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων. Η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή καθώς και η σημερινή χαρτογράφηση της Ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς, με εισηγητή τον κ. Νίκο Κλήμη, Οικονομολόγο.
  2. Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, με ομιλήτρια την κα. Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager Risk Management Services CROWE SOL Consulting.
  3. Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, με εισηγητή τον κ. Τηλέμαχο Μαλγαρινό, Οικονομικό Σύμβουλο.

Στην ημερίδα θα παρευρεθεί ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής, ο οποίος θα αναφερθεί εκτενώς στις τρέχουσες εξελίξεις και μεταξύ άλλων θα απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που θα τεθούν από τους παρευρισκόμενους.

- Advertisement -

Επίσης κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, το Δ.Σ του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δωδεκανήσου θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τους στόχους του Συλλόγου το επόμενο διάστημα.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Πάππου και ο Πρόεδρος Συλλόγου Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου, κ. Πάρης Χατζηπέτρος.

Ο σκοπός της Ημερίδας είναι διπλός, αφενός η σε βάθος ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και η ελεύθερη δημόσια συζήτηση για το μέλλον του επαγγέλματος και αφετέρου η εξαγωγή χρήσιμων και αξιοποιήσιμων συμπερασμάτων όπως συμβαίνει και σε κάθε ημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερίδα διοργανώνεται υπό την Αιγίδα και την πολύτιμη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το οποίο συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση.

Οι Ημερίδες του insuranceforum.gr αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2012 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρες και χρήσιμες. Μέχρι στιγμής το insuranceforum.gr έχει επισκεφθεί περισσότερες από 18 πόλεις διοργανώνοντας με τους τοπικούς φορείς εξαιρετικά επιτυχημένες συναντήσεις.

 Χορηγοί Ημερίδας

Ασφαλιστικές εταιρείες: ARAG, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Μεσιτικές εταιρείες: KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY COVERHOLDER AT LLOYDS

Εταιρείες επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASSDRIVE

Συμβουλευτικές εταιρείες: CROWE SOL CONSULTING

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites : euro2day.gr – sofokleousin.gr – marketnews.gr – reporter.gr – dikaiologitika.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: rodosinfonews.com – 12vima.gr – Εφημερίδα Ροδιακή – Δημοκρατική της Ρόδου – Stokokkino.gr- Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 –  Notosnews 97,8 – Αιγαίο Τηλεόραση Δωδεκανήσου – Ίριδα τηλεόραση- Rodosreport.gr

Η ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ.)

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος(Ε.Ε.Α.Ε.)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων(Σ.Ε.Μ.Α.)

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τα διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Insurance Innovation, email: info@insuranceinnovation.gr, τηλ: 2312201003 (υπεύθυνος  κ. Αριστείδης Βασιλειάδης).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σήμα Διαφορετικότητας: Έως 20/4 δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα του ΕΕΑ και του Υπ. Κοινωνικής Συνοχής

Η Ημερίδα με θέμα «Σήμα Διαφορετικότητας: Γίνε Εργοδότης ίΣων Ευκαιρίων» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 Απριλίου

Λειψυδρία και πλημμύρες: Στο επίκεντρο ημερίδας με τη στήριξη της Εθνικής Ασφαλιστικής οι δύο μεγάλες απειλές για το νερό

Στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας επιστήμονες και φορείς ανέδειξαν την ανάγκη άμεσης δράσης, καθώς και τη σημασία της πρόληψης και των ανθεκτικών υποδομών

4η Ημερίδα Θρομβοκαρδιολογίας από το ΥΓΕΙΑ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η ιδιωτική ασφάλιση ως μέρος μιας συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Η τοποθέτηση του Προέδρου του ΕΕΑ στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το ΤΑΥΦΕ και το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικής Διοίκησης του ΠαΔΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

O Μ. Νεκτάριος από το DEF26: Αναγκαία η δημιουργία κεντρικού συστήματος ασφάλισης για φυσικές καταστροφές

Πρόταση για κρατικό οργανισμό υποχρεωτικής ασφάλισης και επιδότηση τουλάχιστον 50% μέσω του ΕΝΦΙΑ για ασφάλιση ακινήτων

Η πρόληψη στο επίκεντρο – Το μήνυμα της Ειρήνης Αγαπηδάκη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα αποτελέσματα του προγράμματος «Προλαμβάνω», καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως ευρήματα σε περίπου 200.000 περιπτώσεις

Ομαδική ασφάλιση υγείας: Πού τελειώνει η κάλυψη και πού αρχίζει το κενό προστασίας

Ένα ζήτημα ουσίας για την επάρκεια των ομαδικών ασφαλιστηρίων υγείας αναδεικνύει με πρόσφατη παρέμβασή της η Υδρόγειος Ασφαλιστική

Γ. Στουρνάρας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί αν η κρίση επιμείνει» – Αισιοδοξία για σύντομο τέλος του πολέμου

Οι αποφάσεις, τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ, απαιτούν λεπτές ισορροπίες, ιδίως σε περιβάλλον εξωγενών σοκ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

O Μ. Νεκτάριος από το DEF26: Αναγκαία η δημιουργία κεντρικού συστήματος ασφάλισης για φυσικές καταστροφές

Πρόταση για κρατικό οργανισμό υποχρεωτικής ασφάλισης και επιδότηση τουλάχιστον 50% μέσω του ΕΝΦΙΑ για ασφάλιση ακινήτων

Η πρόληψη στο επίκεντρο – Το μήνυμα της Ειρήνης Αγαπηδάκη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα αποτελέσματα του προγράμματος «Προλαμβάνω», καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως ευρήματα σε περίπου 200.000 περιπτώσεις

Ασφάλιση ημερήσιου επιδόματος ασθενείας, πώς αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους τους οι Ελβετοί

Πολλοί εργοδότες συνάπτουν ομαδική ασφάλιση για να καλύψουν αυτόν τον κίνδυνο και να προσφέρουν καλύτερη προστασία στο προσωπικό τους

Έκθεση ETSC: Οι ποδηλάτες στην Ευρώπη «μένουν πίσω» καθώς διευρύνεται το χάσμα οδικής ασφάλειας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών καλεί σε άμεση δράση για μείωση ταχυτήτων και ανάπτυξη διαχωρισμένων ποδηλατοδρόμων

Οι AI Agents στην αρένα – Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;

H Forscope εξηγεί γιατί η σύγκλιση της Τεχνητής Νοημοσύνης με την Κυβερνοασφάλεια απαιτεί από τις διοικήσεις των επιχειρήσεων να δράσουν προληπτικά