back to top
27.5 C
Athens
Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026

Έσοδα 31,6 δισ. ευρώ για την ΑΧΑ το α’ τρίμηνο του έτους

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στα 31,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα της ΑΧΑ το α’ τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας οριακή μείωση 0,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

- Advertisement -

Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ασφαλιστικού ομίλου Thomas Buberl,  η ΑΧΑ εξακολουθεί να εμφανίζει κερδοφόρα ανάπτυξη στους κλάδους προτεραιότητας του σχεδίου της “Φιλοδοξία 2020” (Ambition 2020), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των εσόδων από τους κλάδους περιουσίας και ατυχημάτων κατά 3% (στα 7,1 δισ. ευρώ) και τον κλάδο υγείας κατά 7% (στα 3,4 δισ. ευρώ.)

Στον κλάδο ζωής και αποταμιεύσεων, η αξία των νέων δραστηριοτήτων σημείωσε σημαντική αύξηση 4% χάρη στην αύξηση των πωλήσεων και ένα πιο κερδοφόρο επιχειρηματικό μείγμα. Θετικό πρόσημο είχαν οι καθαρές ροές στον κλάδο διαχείρισης ενεργητικού, με ισχυρή αύξηση των εσόδων κατά 8,6%, στο 1 δισ. ευρώ.

- Advertisement -

Η χρηματοοικονομική ευρωστία της ΑΧΑ επιβεβαιώθηκε από τη διαμόρφωση του δείκτη φερεγγυότητας κατά Solvency II στο 196%, εντός των στόχων του ομίλου, ενώ η ταχεία ενδυνάμωση του προφίλ της ΑΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές αντανακλάται στην αύξηση της αξίας των νέων δραστηριοτήτων του ομίλου στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία και την Κίνα κατά 63%.

“Τον Απρίλιο, η ΑΧΑ χαρακτηρίστηκε ως κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο σε όρους διαχείρισης του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής, κάτι που αποτυπώνει την πίστη του ομίλου στον θετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ασφάλιση στην κοινωνία, που αποτελεί κλειδί του οράματός μας να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους”, κατέληξε ο κ. Buberl.

Τα σχέδια για τις ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ εξάλλου δρομολογεί την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της AXA στις ΗΠΑ, μέσω εισαγωγής μειοψηφικού μεριδίου των μονάδων ασφαλειών ζωής και διαχείρισης ενεργητικού στο α’ εξάμηνο του 2018, ώστε να απελευθερώσει κεφάλαια.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογες πρωτοβουλίες προχωρούν και ανταγωνιστές της AXA όπως η Metlife, που σκοπεύει να εισαγάγει στο χρηματιστήριο την μονάδα ασφαλειών ζωής της. Η κίνηση της ΑΧΑ μπορεί να αμβλύνει τις ανησυχίες ορισμένων επενδυτών για το εάν είναι απαραίτητο για τον όμιλο να έχει δυο ξεχωριστές μονάδες διαχείρισης ενεργητικού, την AXA IM που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και την ΑΧΑ ΑΒ πο δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δραστηριότητές μας στις ΗΠΑ θα είναι σε καλύτερη θέση ως εισηγμένη εταιρεία στη χώρα”, τόνισε ο κ. Buberl ο οποίος έχει αποκλείσει μεγάλες εξαγορές και έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την κερδοφορία της ΑΧΑ μέσω της τιμολογιακής πολιτικής και μέτρων για την μείωση του κόστους.

Τα έσοδα από την αρχική δημόσια εγγραφή των μονάδων στις ΗΠΑ θα επανεπενδυθούν στους κλάδους υγείας, ζωής και γενικών ασφαλειών, ενώ μέρους του ρευστού θα μπορούσε να επιστραφεί στους μετόχους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της Barclays, οι δραστηριότητες της ΑΧΑ στις ΗΠΑ -συμπεριλαμβανομένης και της εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού Alliance Bernstein- αντιπροσωπεύουν κέρδη 1,1 δισ. ευρώ ή το 19% των συνολικών κερδών του ομίλου το 2016

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διπλή διάκριση για τον Πάνο Τσιολή στα ετήσια βραβεία της MetLife Κύπρου

Η νέα αναγνώριση ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Ideal Insurance στην κυπριακή αγορά, αναδεικνύοντας το επιχειρηματικό της μοντέλο

Η Έλενα Αννίνου νέα Insurance Relations & Partnerships Manager στον Όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ

Η προσθήκη της κ. Αννίνου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη στρατηγική ανάπτυξη των συνεργασιών του Ομίλου με την ασφαλιστική αγορά

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για την Πειραιώς, υπερέβη τους στόχους η επίδοση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ρεκόρ κερδοφορίας και εξαιρετικές λειτουργικές επιδόσεις κατέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της πορεία

Apollon Insurance: Επενδύει στους συνεργάτες και στη νέα δυναμική της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Νέες προοπτικές ανάπτυξης για τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αναδεικνύει η Apollon Insurance

Η Εθνική Ασφαλιστική τίμησε τον Σωτήριο Κουφογεώργο –  38 χρόνια προσφοράς στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση 

Υπάρχουν επαγγελματικές διαδρομές στην ασφαλιστική αγορά που αποκτούν αξία όχι μόνο από τη διάρκειά τους, αλλά κυρίως από το αποτύπωμα που αφήνουν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ERGO στο πλευρό των συνεργατών του Εταιρικού της Δικτύου με δύο ταξίδια επιβράβευσης στην Πράγα και το Καρπενήσι

Η ERGO Ασφαλιστική επιβράβευσε για μία ακόμη χρονιά τους συνεργάτες του Εταιρικού της Δικτύου που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους...

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δύο παρεμβάσεις-κλειδιά στη Βουλή για την επαγγελματική ασφάλιση – Τι αναμένεται να προτείνει

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. θα χαιρετίσει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα ασφάλισης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

11th Business Forum Greece-Sweden

Το 11ο Business Forum Ελλάδας-Σουηδίας αναδεικνύει τον δρόμο προς μια ανθεκτική, καινοτόμο και ανταγωνιστική Ευρώπη

«Βούλωσαν» τα αυτιά μετά τη βουτιά; Τι πρέπει να προσέξουμε!

Οι βουτιές στη θάλασσα και την πισίνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού, όμως για αρκετούς συνοδεύονται από ένα γνώριμο