back to top
15.8 C
Athens
Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026

Η ΑΧΑ αξιολογεί την ζημιά του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο…από απόσταση

Η ΑΧΑ ολοκλήρωσε ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της φιλοδοξίας της να αποτελεί μια Εταιρεία «συνοδοιπόρο του πελάτη» και όχι μια Εταιρεία «που απλώς αποζημιώνει». Πλέον στα συνεργεία που συνεργάζονται με την ΑΧΑ, η αξιολόγηση ζημιάς αυτοκινήτου από πραγματογνώμονες θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο, από απόσταση, χάρις στην «Ψηφιακή Πραγματογνωμοσύνη».

Η συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθεί ένας ασφαλισμένος αυτοκινήτου αν υπάρξει ζημιά στο όχημά του, απαιτεί χρονική δέσμευση του πελάτη και περισσότερο χρόνο για το αποτέλεσμα του συνολικού διακανονισμού. Η ΑΧΑ αξιοποιεί την τεχνολογία και γίνεται η μοναδική ασφαλιστική Εταιρεία στην Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πάνε το όχημά τους, όποτε επιθυμούν, σε ένα από τα συμβεβλημένα συνεργεία. Εκεί οι άνθρωποι του συνεργείου, με χρήση της τεχνολογίας, επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με τον πραγματογνώμονα ώστε να γίνει επιτόπου η αξιολόγηση της ζημιάς.

- Advertisement -

«Η σημαντικότερη στιγμή, η στιγμή της αλήθειας στη σχέση μας με τον πελάτη, είναι αυτή της αποζημίωσης. Για την Ψηφιακή Πραγματογνωμοσύνη αξιοποιήσαμε το δίκτυο από συνεργαζόμενα συνεργεία, στα οποία οι πελάτες μπορούν να πηγαίνουν ώστε να γίνεται σε πραγματικό χρόνο η αξιολόγηση της ζημιάς από πραγματογνώμονα, χωρίς τη φυσική του παρουσία. Ήδη η Ψηφιακή Πραγματογνωμοσύνη χαίρει ευρείας αποδοχής από τους πελάτες μας, με τα σχόλιά τους να είναι εξαιρετικά» ανέφερε ο Διευθυντής Λειτουργιών της ΑΧΑ, Λυκούργος Πέτροβας.

Αποστολή των ανθρώπων της ΑΧΑ είναι να δίνουν στους πελάτες την δύναμη να ζουν μια καλύτερη ζωή, μέσα από υπηρεσίες που προσφέρουν υψηλή αξία και ενισχύουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο η Εταιρεία έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά από πρωτοποριακά έργα που καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στους «μεγάλους παίκτες» τα ηνία της αγοράς

Αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως οι μεγάλες συμφωνίες δεν τελειώσαν, ενώ ενδιαφέρον στρέφεται και σε ενδεχόμενες συμφωνίες - εξαγορές σε επίπεδο Μεσιτών - Πρακτόρων.

«Κλάδος ελαίας» 300 εκατ. ευρώ από την ΑΧΑ προς 15.000 Γάλλους εστιάτορες

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος επιδιώκει να βάλει τέλος σε μια πολύμηνη δημόσια διαμάχη και να κοιτάξει προς το μέλλον.

Η ΑΧΑ στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS προσφέροντας μία Υποτροφία Σπουδών στο BCA College

Πιστή στη στρατηγική υπεύθυνης και ανθρωποκεντρικής δράσης της, η ΑΧΑ Ασφαλιστική συνεχίζει να θέτει σε εφαρμογή μία σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ανάπτυξη μίας ισότιμης και βιώσιμης κοινωνίας.

Deal με…άρωμα Ινδίας για την ΑΧΑ

Πωλεί την κοινοπραξία γενικών ασφαλίσεων Βharti AXA General Insurance στην ΙCICI Lombard- Εφάπαξ κέρδος 200 εκατ. ευρώ για τον γαλλικό όμιλο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τι πρέπει να κάνετε αν εμπλακείτε σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα

Η AIG Ελλάς υπενθυμίζει ότι η σωστή και άμεση αντίδραση στο σημείο του ατυχήματος είναι καθοριστική για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων αποζημίωσης

Ασφαλής οδήγηση τον χειμώνα: Στο προσκήνιο η πρόληψη και η σωστή ασφάλιση

Με το πρόγραμμα AutoSafe η Euroins Greece στοχεύει στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες

Νέα καμπάνια ξεκινά από 26/1 η AIG στους κλάδους Προσωπικών Κινδύνων

Αφορά νέες εργασίες στους κλάδους Αυτοκινήτου, Κατοικίας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Ρωγμή στο παρμπρίζ: Τα do’s & don’ts που κάνουν τη διαφορά στην ασφάλεια

Η Carglass επισημαίνει ότι η σωστή ενημέρωση και η έγκαιρη αντίδραση εξασφαλίζουν όχι μόνο οικονομία, αλλά κυρίως ασφάλεια στον δρόμο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΙΟΒΕ: Μικρή υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο

Η επιδείνωση αποδίδεται σε εξασθένιση των προσδοκιών στις υπηρεσίες και πτωτική τάση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Δ. Γαβαλάκης: «Η καθαρή, ενιαία φωνή του κλάδου έχει φτάσει στα αφτιά όλων των εμπλεκομένων»

Ο ΓΓ του ΕΕΑ μιλά για το ζήτημα των προμηθειών και τις διεργασίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Έρευνα EY-Parthenon: Πού ποντάρουν οι CEOs για ανάπτυξη εν μέσω αβεβαιότητας

Οι 1.200 συμμετέχοντες, από 21 χώρες, είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές των εταιρειών τους παρά για εκείνες της παγκόσμιας οικονομίας

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζομένους της NP Ασφαλιστική

Μέσω πρακτικών ασκήσεων και ρεαλιστικών σεμιναρίων ενισχύθηκε η ετοιμότητα, η ασφάλεια και η αυτοπεποίθηση όλων των συμμετεχόντων

Τα έκτροπα με τις εμπορικές και βιομηχανικές ασφαλίσεις

Ποιος θα ασχοληθεί με τα κλιμάκια ελέγχου και τις εποπτικές αρχές;