back to top
15.8 C
Athens
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026

Νέο προεδρείο για την Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή της LIMRA

Νέο προεδρείο της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής της LIMRA (Life Insurance Marketing & Research Association) εξελέγη στην προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 24 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, υπό την φιλοξενία της εταιρείας  Prime Insurance.

Μετά από σχετική υποβολή ενδιαφέροντος και αποδοχή από τα μέλη της Επιτροπής, η θέση του Προέδρου ανατέθηκε στον κ. Γιάννη Μαυρίκη, Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Εκπαίδευσης της Εθνικής Ασφαλιστικής και η θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής στην κα Λουΐζα Τσιροπούλου, Προϊστάμενη του Τομέα Marketing της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου μετακινήθηκε, σύμφωνα με το καταστατικό, ο κ. Ζαχαρίας Τζερμνιάς, Προϊστάμενος ανάπτυξης τραπεζικών εργασιών της Eurolife.

- Advertisement -

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο όλες οι εταιρείες –μέλη της LIMRA από την Ελλάδα και την Κύπρο, πραγματοποιήθηκε επιπλέον, θετικός απολογισμός του 12ου Συνεδρίου της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Φεβρουάριο και ακολούθησε εκτενής ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον εκπρόσωπο της LIMRA & LOMA κ. Μανώλη Κυριάκου σε μια σειρά θεμάτων. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε το περιεχόμενο πρόσφατης πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας της LIMRA για τις εξελίξεις στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, τα νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τις διαδικασίες επικαιροποίησης των υφιστάμενων γνώσεων και δεξιοτήτων. Επίσης παρουσιάστηκε η σειρά Σεμιναρίων σχετικά με τη Γενιά Y (GenY) που προγραμματίζονται προς υλοποίηση εντός του 2017, καθώς και τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα της LOMA, τα οποία απευθύνονται στο προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μανώλης Κυριάκου Senior Regional Executive LIMRA & LOMA, Χρ. Παρασκευόπουλος Acting Πρόεδρος της Επιτροπής (Δ/ντής Εκπαίδευσης Universal Life), Ζαχαρίας Τζερμνιάς Α’ Αντιπρόεδρος της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής (Eurolife), Γιάννης Μαυρίκης Μέλος (Υπδ/ντής Εκπαίδευσης Εθνική Ασφαλιστική), Λουϊζα Τσιροπούλου Μέλος (Marketing Manager Εθνική Ασφαλιστική), Ανδρέας Δημητρίου Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Prime Insurance), Γιώργος Γώγου Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων CNP Cyprialife), Κούλλης Σαββίδης Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Universal Life), Χρ/λος Ελληνόπουλος Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Metlife).

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι η Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή της LIMRA, με πάνω από 4 δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας της, έχει ως αποστολή την ανάδειξη και την αξιοποίηση των μοναδικών και πολύτιμων υπηρεσιών που παρέχει ο διεθνής οργανισμός LIMRA, ο οποίος με την εκατοντάχρονη διεθνή πείρα του στηρίζει και ενισχύει την Ελληνική και Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά.

Η Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον το έργο της, προσφέροντας αξία στις Εταιρίες-Μέλη της.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το Νέο Προεδρείο, οι προθέσεις της Επιτροπής για την επόμενη ημέρα, είναι πέραν των άλλων η επεξεργασία σειράς επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν την ελληνική και κυπριακή αγορά και η παροχή των σχετικών πορισμάτων στις Εταιρίες Μέλη.

Επίσης, η Επιτροπή στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής εξωστρέφειας, παρέχει πληροφορίες σημαντικών θεμάτων που επεξεργάζεται (ενδεικτικά: έρευνες, πορίσματα, προτάσεις, χρήσιμα συμπεράσματα, παρουσιάσεις Συνεδρίων) στις ευρύτερες αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε στο 11th Business Forum Greece-Sweden

Με κεντρικό θέμα «Europe 2026: Resilience, Innovation & Competitiveness», την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 στο Divani Caravel

Anytime: Από το ελληνικό digital στο περιφερειακό στοίχημα – Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία και;;;

Το brand που ξεκίνησε να αλλάζει πώς αγοράζεται η ασφάλιση στην Ελλάδα δοκιμάζει αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε μια ολόκληρη περιφερειακή αγορά

Allianz Research: Πόσο κοστίζουν οι πλημμύρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Παρότι ο αριθμός των πλημμυρικών φαινομένων παρέμεινε γενικά σταθερός, το κόστος κάθε περιστατικού έχει αυξηθεί σημαντικά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

20η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει για 20η συνεχή χρονιά το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

UNEP FI Mediterranean Forum 2026 στην Αθήνα από την Πειραιώς

Η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP FI) και η Πειραιώς υποδέχθηκαν στην Αθήνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά

20η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει για 20η συνεχή χρονιά το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»