back to top
15.2 C
Athens
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026

Νέο προεδρείο για την Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή της LIMRA

Νέο προεδρείο της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής της LIMRA (Life Insurance Marketing & Research Association) εξελέγη στην προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 24 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, υπό την φιλοξενία της εταιρείας  Prime Insurance.

Μετά από σχετική υποβολή ενδιαφέροντος και αποδοχή από τα μέλη της Επιτροπής, η θέση του Προέδρου ανατέθηκε στον κ. Γιάννη Μαυρίκη, Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Εκπαίδευσης της Εθνικής Ασφαλιστικής και η θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής στην κα Λουΐζα Τσιροπούλου, Προϊστάμενη του Τομέα Marketing της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου μετακινήθηκε, σύμφωνα με το καταστατικό, ο κ. Ζαχαρίας Τζερμνιάς, Προϊστάμενος ανάπτυξης τραπεζικών εργασιών της Eurolife.

- Advertisement -

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο όλες οι εταιρείες –μέλη της LIMRA από την Ελλάδα και την Κύπρο, πραγματοποιήθηκε επιπλέον, θετικός απολογισμός του 12ου Συνεδρίου της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Φεβρουάριο και ακολούθησε εκτενής ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον εκπρόσωπο της LIMRA & LOMA κ. Μανώλη Κυριάκου σε μια σειρά θεμάτων. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε το περιεχόμενο πρόσφατης πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας της LIMRA για τις εξελίξεις στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, τα νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τις διαδικασίες επικαιροποίησης των υφιστάμενων γνώσεων και δεξιοτήτων. Επίσης παρουσιάστηκε η σειρά Σεμιναρίων σχετικά με τη Γενιά Y (GenY) που προγραμματίζονται προς υλοποίηση εντός του 2017, καθώς και τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα της LOMA, τα οποία απευθύνονται στο προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μανώλης Κυριάκου Senior Regional Executive LIMRA & LOMA, Χρ. Παρασκευόπουλος Acting Πρόεδρος της Επιτροπής (Δ/ντής Εκπαίδευσης Universal Life), Ζαχαρίας Τζερμνιάς Α’ Αντιπρόεδρος της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής (Eurolife), Γιάννης Μαυρίκης Μέλος (Υπδ/ντής Εκπαίδευσης Εθνική Ασφαλιστική), Λουϊζα Τσιροπούλου Μέλος (Marketing Manager Εθνική Ασφαλιστική), Ανδρέας Δημητρίου Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Prime Insurance), Γιώργος Γώγου Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων CNP Cyprialife), Κούλλης Σαββίδης Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Universal Life), Χρ/λος Ελληνόπουλος Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Metlife).

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι η Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή της LIMRA, με πάνω από 4 δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας της, έχει ως αποστολή την ανάδειξη και την αξιοποίηση των μοναδικών και πολύτιμων υπηρεσιών που παρέχει ο διεθνής οργανισμός LIMRA, ο οποίος με την εκατοντάχρονη διεθνή πείρα του στηρίζει και ενισχύει την Ελληνική και Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά.

Η Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον το έργο της, προσφέροντας αξία στις Εταιρίες-Μέλη της.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το Νέο Προεδρείο, οι προθέσεις της Επιτροπής για την επόμενη ημέρα, είναι πέραν των άλλων η επεξεργασία σειράς επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν την ελληνική και κυπριακή αγορά και η παροχή των σχετικών πορισμάτων στις Εταιρίες Μέλη.

Επίσης, η Επιτροπή στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής εξωστρέφειας, παρέχει πληροφορίες σημαντικών θεμάτων που επεξεργάζεται (ενδεικτικά: έρευνες, πορίσματα, προτάσεις, χρήσιμα συμπεράσματα, παρουσιάσεις Συνεδρίων) στις ευρύτερες αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε στο 11th Business Forum Greece-Sweden

Με κεντρικό θέμα «Europe 2026: Resilience, Innovation & Competitiveness», την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 στο Divani Caravel

Anytime: Από το ελληνικό digital στο περιφερειακό στοίχημα – Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία και;;;

Το brand που ξεκίνησε να αλλάζει πώς αγοράζεται η ασφάλιση στην Ελλάδα δοκιμάζει αν μπορεί να κάνει το ίδιο σε μια ολόκληρη περιφερειακή αγορά

Allianz Research: Πόσο κοστίζουν οι πλημμύρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Παρότι ο αριθμός των πλημμυρικών φαινομένων παρέμεινε γενικά σταθερός, το κόστος κάθε περιστατικού έχει αυξηθεί σημαντικά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ΕΕΑΕ άνοιξε τον διάλογο για τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή της επόμενης ημέρας

Με ισχυρή συμμετοχή του κλάδου, θεσμικές και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις και ένα σαφές μήνυμα: γνώση, εμπιστοσύνη, συνεργασία και ανθρώπινη συμβουλή αποτελούν τη βάση για μια πιο ανθεκτική κοινωνία.

Επίτιμη πρόεδρος της ΕΕΑΕ η Δήμητρα Λύχρου – Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η προσέλευση των επαγγελματιών επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τις εξελίξεις...

Ο Πάνος Λελεδάκης για την υπεύθυνη ηγεσία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης – Διαθέσιμο το διαδικτυακό σεμινάριο της GAMA Global με τίτλο «AI Leadership: Responsibility...

Στο σεμινάριο, που εντάσσεται στην εκπαιδευτική σειρά της GAMA Global για τον Οκτώβριο του 2026, ο Πάνος Λελεδάκης αναλύει την ευθύνη των ηγετικών

Άνοιξαν οι ατομικές εγγραφές στο 13ο Συνέδριο ΕΣΑΠΕ & GAMA Global Hellas-Cyprus! “Leading Without Limits”

Η ΕΣΑΠΕ www.esape.gr, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, με την GAMA Global Hellas-Cyprus www.gamahellas.com, συνεχίζουν να συνεισφέρουν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΕΑΕ άνοιξε τον διάλογο για τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή της επόμενης ημέρας

Με ισχυρή συμμετοχή του κλάδου, θεσμικές και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις και ένα σαφές μήνυμα: γνώση, εμπιστοσύνη, συνεργασία και ανθρώπινη συμβουλή αποτελούν τη βάση για μια πιο ανθεκτική κοινωνία.

Ετήσιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Tην Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2026, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Ταξίδι στη Μαδρίτη για την Career Sales Force της Eurolife FFH

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τους ανθρώπους που συμβάλλουν καθημερινά στην ανάπτυξή της.

Νέα συνεργασία του incharge με την Ayvens

Η Ayvens, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με το incharge, μέλος του ομίλου Motor Oil

Επίτιμη πρόεδρος της ΕΕΑΕ η Δήμητρα Λύχρου – Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η προσέλευση των επαγγελματιών επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τις εξελίξεις...