back to top
5.8 C
Athens
Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026

Νέο προεδρείο για την Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή της LIMRA

Νέο προεδρείο της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής της LIMRA (Life Insurance Marketing & Research Association) εξελέγη στην προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 24 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, υπό την φιλοξενία της εταιρείας  Prime Insurance.

Μετά από σχετική υποβολή ενδιαφέροντος και αποδοχή από τα μέλη της Επιτροπής, η θέση του Προέδρου ανατέθηκε στον κ. Γιάννη Μαυρίκη, Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Εκπαίδευσης της Εθνικής Ασφαλιστικής και η θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής στην κα Λουΐζα Τσιροπούλου, Προϊστάμενη του Τομέα Marketing της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου μετακινήθηκε, σύμφωνα με το καταστατικό, ο κ. Ζαχαρίας Τζερμνιάς, Προϊστάμενος ανάπτυξης τραπεζικών εργασιών της Eurolife.

- Advertisement -

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο όλες οι εταιρείες –μέλη της LIMRA από την Ελλάδα και την Κύπρο, πραγματοποιήθηκε επιπλέον, θετικός απολογισμός του 12ου Συνεδρίου της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Φεβρουάριο και ακολούθησε εκτενής ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον εκπρόσωπο της LIMRA & LOMA κ. Μανώλη Κυριάκου σε μια σειρά θεμάτων. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε το περιεχόμενο πρόσφατης πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας της LIMRA για τις εξελίξεις στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, τα νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τις διαδικασίες επικαιροποίησης των υφιστάμενων γνώσεων και δεξιοτήτων. Επίσης παρουσιάστηκε η σειρά Σεμιναρίων σχετικά με τη Γενιά Y (GenY) που προγραμματίζονται προς υλοποίηση εντός του 2017, καθώς και τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα της LOMA, τα οποία απευθύνονται στο προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μανώλης Κυριάκου Senior Regional Executive LIMRA & LOMA, Χρ. Παρασκευόπουλος Acting Πρόεδρος της Επιτροπής (Δ/ντής Εκπαίδευσης Universal Life), Ζαχαρίας Τζερμνιάς Α’ Αντιπρόεδρος της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής (Eurolife), Γιάννης Μαυρίκης Μέλος (Υπδ/ντής Εκπαίδευσης Εθνική Ασφαλιστική), Λουϊζα Τσιροπούλου Μέλος (Marketing Manager Εθνική Ασφαλιστική), Ανδρέας Δημητρίου Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Prime Insurance), Γιώργος Γώγου Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων CNP Cyprialife), Κούλλης Σαββίδης Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Universal Life), Χρ/λος Ελληνόπουλος Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Metlife).

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι η Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή της LIMRA, με πάνω από 4 δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας της, έχει ως αποστολή την ανάδειξη και την αξιοποίηση των μοναδικών και πολύτιμων υπηρεσιών που παρέχει ο διεθνής οργανισμός LIMRA, ο οποίος με την εκατοντάχρονη διεθνή πείρα του στηρίζει και ενισχύει την Ελληνική και Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά.

Η Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον το έργο της, προσφέροντας αξία στις Εταιρίες-Μέλη της.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το Νέο Προεδρείο, οι προθέσεις της Επιτροπής για την επόμενη ημέρα, είναι πέραν των άλλων η επεξεργασία σειράς επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν την ελληνική και κυπριακή αγορά και η παροχή των σχετικών πορισμάτων στις Εταιρίες Μέλη.

Επίσης, η Επιτροπή στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής εξωστρέφειας, παρέχει πληροφορίες σημαντικών θεμάτων που επεξεργάζεται (ενδεικτικά: έρευνες, πορίσματα, προτάσεις, χρήσιμα συμπεράσματα, παρουσιάσεις Συνεδρίων) στις ευρύτερες αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Insurance Europe: 4 στους 10 Ευρωπαίους, 6 στους 10 Έλληνες δεν αποταμιεύουν για τη σύνταξή τους

Η νέα πανευρωπαϊκή έρευνα της (αντ)ασφαλιστικής ομοσπονδίας δείχνει κενά στη συνταξιοδοτική αποταμίευση

Δυναμική και προκλήσεις της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς – Συνέντευξη του Α. Αθανασιάδη στο «Ματιά στην Οικονομία»

O Γενικός Διευθυντής του ΣΑΕΚ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, την ετοιμότητα για νέες κινήσεις, εκτιμώντας πως «η αγορά μας το σηκώνει»

Η Κύπρος την Προεδρία της ΕΕ: Τι σημαίνει για την ασφαλιστική αγορά

Η Κύπρος ανέλαβε επισήμως την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους επόμενους έξι μήνες, θέτοντας ως προτεραιότητες

Η ERB CYPRIALIFE και η ERB ASFALISTIKI υπερήφανοι χορηγοί ασφάλειας στο Rooftop Christmas του Mall of Cyprus

Η παρουσία τους ανέδειξε τη φιλοσοφία τους ότι η ασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΟΑΣΕ: Ενημέρωση για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ

Όλες οι ασφαλιστικές καλούνται να εφαρμόσουν στο σύνολο των υπαλλήλων την από 8.7.2025 ΣΣΕ που είχε συνυπογράψει η Ομοσπονδία με την ΕΑΕΕ

Κεραμέως: Υποχρεωτική η ΣΣΕ σε όλο τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης

Ανεξάρτητα από το αν οι εργαζόμενοι είναι μέλη των οργανώσεων που υπέγραψαν τη σύμβαση

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα ασφάλιστρα υγείας

Στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ για τις αδικαιολόγητες αυξήσεις από το 2011 έως σήμερα, που οδήγησαν σε εκατοντάδες χιλιάδες ακυρώσεις συμβολαίων

Ρούσσης στο TV100: «Οι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να βρούμε το σθένος να τις εφαρμόσουμε»

Ο Γ.Γ. της ΕΑΔΕ τόνισε ότι η αγορά χρειάζεται διαφάνεια και σταθερές αξίες προκειμένου να αποτελέσει αξιόπιστο πυλώνα για την κοινωνία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ελληνική παρουσία στην παγκόσμια ηγεσία του MDRT: Η Σ. Σικοτάκη στη διεθνή Task Force EMEA

Η Γενική Διευθύντρια της ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ συγκαταλέγεται στα μόλις 6 στελέχη από όλη την περιοχή EMEA που επελέγησαν

ΟΑΣΕ: Ενημέρωση για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ

Όλες οι ασφαλιστικές καλούνται να εφαρμόσουν στο σύνολο των υπαλλήλων την από 8.7.2025 ΣΣΕ που είχε συνυπογράψει η Ομοσπονδία με την ΕΑΕΕ

Sofos More Pay 4 All: Νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία από τη Sofos Insurance Agency

Η καινοτομία συνίσταται στην ομαδοποίηση συμβολαίων και καλύψεων διαφορετικών εταιρειών και κλάδων με την έκδοση ενοποιημένου ειδοποιητηρίου

INTERLIFE: Άνω του 46% η αύξηση παραγωγής σε βάθος 5ετίας

Καθώς η εταιρεία κατέγραψε σημαντική άνοδο κατά 8,89% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2025

Ξεκαθαρίζει(;) τι είναι νόμιμο και τι έκνομο στην ασφαλιστική αγορά

Οι ανησυχίες αυξάνονται, τονίζουν κύκλοι της αγοράς, χωρίς να έχει βρεθεί η χρυσή τομή