back to top
33.4 C
Athens
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026

Νέο προεδρείο για την Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή της LIMRA

Νέο προεδρείο της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής της LIMRA (Life Insurance Marketing & Research Association) εξελέγη στην προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 24 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, υπό την φιλοξενία της εταιρείας  Prime Insurance.

Μετά από σχετική υποβολή ενδιαφέροντος και αποδοχή από τα μέλη της Επιτροπής, η θέση του Προέδρου ανατέθηκε στον κ. Γιάννη Μαυρίκη, Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Εκπαίδευσης της Εθνικής Ασφαλιστικής και η θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής στην κα Λουΐζα Τσιροπούλου, Προϊστάμενη του Τομέα Marketing της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου μετακινήθηκε, σύμφωνα με το καταστατικό, ο κ. Ζαχαρίας Τζερμνιάς, Προϊστάμενος ανάπτυξης τραπεζικών εργασιών της Eurolife.

- Advertisement -

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο όλες οι εταιρείες –μέλη της LIMRA από την Ελλάδα και την Κύπρο, πραγματοποιήθηκε επιπλέον, θετικός απολογισμός του 12ου Συνεδρίου της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Φεβρουάριο και ακολούθησε εκτενής ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον εκπρόσωπο της LIMRA & LOMA κ. Μανώλη Κυριάκου σε μια σειρά θεμάτων. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε το περιεχόμενο πρόσφατης πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας της LIMRA για τις εξελίξεις στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, τα νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τις διαδικασίες επικαιροποίησης των υφιστάμενων γνώσεων και δεξιοτήτων. Επίσης παρουσιάστηκε η σειρά Σεμιναρίων σχετικά με τη Γενιά Y (GenY) που προγραμματίζονται προς υλοποίηση εντός του 2017, καθώς και τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα της LOMA, τα οποία απευθύνονται στο προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μανώλης Κυριάκου Senior Regional Executive LIMRA & LOMA, Χρ. Παρασκευόπουλος Acting Πρόεδρος της Επιτροπής (Δ/ντής Εκπαίδευσης Universal Life), Ζαχαρίας Τζερμνιάς Α’ Αντιπρόεδρος της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής (Eurolife), Γιάννης Μαυρίκης Μέλος (Υπδ/ντής Εκπαίδευσης Εθνική Ασφαλιστική), Λουϊζα Τσιροπούλου Μέλος (Marketing Manager Εθνική Ασφαλιστική), Ανδρέας Δημητρίου Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Prime Insurance), Γιώργος Γώγου Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων CNP Cyprialife), Κούλλης Σαββίδης Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Universal Life), Χρ/λος Ελληνόπουλος Μέλος (Δ/ντής Πωλήσεων Metlife).

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι η Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή της LIMRA, με πάνω από 4 δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας της, έχει ως αποστολή την ανάδειξη και την αξιοποίηση των μοναδικών και πολύτιμων υπηρεσιών που παρέχει ο διεθνής οργανισμός LIMRA, ο οποίος με την εκατοντάχρονη διεθνή πείρα του στηρίζει και ενισχύει την Ελληνική και Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά.

Η Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον το έργο της, προσφέροντας αξία στις Εταιρίες-Μέλη της.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το Νέο Προεδρείο, οι προθέσεις της Επιτροπής για την επόμενη ημέρα, είναι πέραν των άλλων η επεξεργασία σειράς επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν την ελληνική και κυπριακή αγορά και η παροχή των σχετικών πορισμάτων στις Εταιρίες Μέλη.

Επίσης, η Επιτροπή στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής εξωστρέφειας, παρέχει πληροφορίες σημαντικών θεμάτων που επεξεργάζεται (ενδεικτικά: έρευνες, πορίσματα, προτάσεις, χρήσιμα συμπεράσματα, παρουσιάσεις Συνεδρίων) στις ευρύτερες αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε την εξαγορά της Altius Insurance Ltd.

Η τράπεζα δημιουργεί τον τρίτο ισχυρότερο ασφαλιστικό πυλώνα της Κύπρου

Ευρωβαρόμετρο: Η διεθνής συνθήκη γεννά υψηλές προσδοκίες από την ΕΕ, άγχος και αβεβαιότητα κυριαρχούν στην Ελλάδα

Παρά τις αυξημένες οικονομικές ανησυχίες, οι Ευρωπαίοι εκτιμούν τον προστατευτικό και συνεργατικό χαρακτήρα της ΕΕ, καθώς και την ποιότητα ζωής που προσφέρει

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

Ηλ. Γεωργουλέας: ΤΕΑ με σταθερές ταμειακές ροές, ESG συμμόρφωση και χαμηλή μεταβλητότητα σε εποπτευόμενο θεσμικό πλαίσιο

Η ομιλία του ιδρυτή της Global Money Managers Ltd και CEO της Global Group SA στο 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια υγεία από ΗΔΥΚΑ και NOVA ICT – Performance Technologies

Το Health Monitoring διευκολύνει τη διαχείριση δεδομένων, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, της έρευνας και της τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο κύκλος των MDRT Power Talks

Η MDRT Hellas στρέφει πλέον το βλέμμα στο MDRT Day by MCC Hellas 24-27/09/2026

Το ΕΕΑ εγκαινιάζει κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς

Πρώτος προσκεκλημένος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές προϊσταμένων από τον νέο διοικητή

Ο κ. Ζαμάνης επέλεξε έμπειρα στελέχη για καίριες θέσεις, θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει τη δική του ομάδα διοίκησης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Παίδων Πεντέλης πλήρως ανακαινισμένο: Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία νέας παιδιατρικής δομής στη Δυτική Αθήνα

Greek Space Tech Forum 2026: Greece in Orbit – Scaling Space Capabilities into Strategic Impact

Παρακολουθήστε το #gstf26 στις 7 και 8 Ιουλίου στο Ωδείο Αθηνών και στο LiveOn Expo Complex – Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές

Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια υγεία από ΗΔΥΚΑ και NOVA ICT – Performance Technologies

Το Health Monitoring διευκολύνει τη διαχείριση δεδομένων, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, της έρευνας και της τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει την ψηφιακή πύλη «Σύνδεση Πελάτη»

Με νέες δυνατότητες και ακόμη πιο σύγχρονη εμπειρία εξυπηρέτησης