back to top
35.3 C
Athens
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

HSW: Ενισχύει την παρουσία της στις Κυκλάδες με νέα γραμμή που ξεκινά σήμερα

Από σήμερα 31 Μαρτίου 2017, το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει προς Πάρο,Νάξο και Σαντορίνη με υπερπολυτές ΕΓ/ΟΓ «Νήσος Σάμος».

Η HSW ενισχύει την παρουσία της στις Κυκλάδες με Συμβατικό πλοίο, το επιβατηγό – οχηματαγωγό «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ». Το «Νήσος Σάμος» που πλέον θα είναι το μεγαλύτερο πλοίο της γραμμής, έχει μήκος 192,91 μέτρα, πλάτος 29,40 μέτρα ενώ μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια 2.210 επιβάτες και 750 οχήματα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση  των επιβατών της, η Hellenic Seaways στελέχωσε το «Νήσος Σάμος» με πλήρωμα 99 έμπειρων ναυτικών, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών εν πλω.

- Advertisement -

Θα αναχωρεί 4 φορές την εβδομάδα στις 16.30 από την Πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά με τελικό προορισμό το λιμάνι  Αθηνιός της Σαντορίνης στις 01.20 ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Από 16 Ιουνίου το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά στις 23.55 με άφιξη στην Σαντορίνη στις 08.55.

H ΗSW αναμένει να αυξήσει τα εμπορικά της μερίδιας δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Αγαπητός μέσα από την ενίσχυση του εισερχόμενου τουρισού και την αύξηση των πτήσεων προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (ΔΑΑ).

- Advertisement -

Σημειώνεται η HSW επέτυχε αύξηση του τζίρου της 28%το 2016 στα  132 εκατ. ευρώ, από 104 εκατομμύρια το 2015. Τα λειτουργικά κέρδη από 6,5 εκατομμύρια, τετραπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 24 εκατομμύρια. Τα καθαρά κέρδη από 4 εκατομμύρια το 2015 έφτασαν τα 6,5 εκατομμύρια για το 2016.

Ο δανεισμός  έπεσε στα 143 εκατομμύρια, όταν πριν 18 μήνες βρίσκονταν στα 183 εκατομμύρια. Σημαντικό σύμφωνα με τον κ.  Αγαπητό «το ό,τι η εταιρεία την ώρα που μείωνε τον δανεισμό της, χρηματοδότησε από ίδια κεφάλαια για την πλήρη μετασκευή του πλοίου στα ναυπηγεία Περάματος.

Στα σχέδια του 2018, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβυολος της εταρείαςκαι η μεταφορά του «Νήσος Χίος» σε ελληνικά ύδατα.

Ελ. Ερμείδου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Atradius: Σε τι διακρίνεται η Ολλανδία

H Ευρώπη παραμένει εξαρτημένη από έναν μικρό αριθμό χωρών της Ασίας και τις ΗΠΑ για πολλά κρίσιμα εξαρτήματα

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές

ΕΕΘ: Οι προτεραιότητες για Θεσσαλονίκη και ΜμΕ – Υπόμνημα προτάσεων προς τον πρωθυπουργό

Μεταξύ των αιτημάτων, η θέσπιση ειδικού αναπτυξιακού πλαισίου για την Κ. Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, με φορολογικά, ασφαλιστικά και επενδυτικά κίνητρα

Χωρίς κρατική αρωγή οι ανασφάλιστες επιχειρήσεις σε περίπτωση φυσικής καταστροφής – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχεται εάν μια επιχείρηση ήταν πράγματι υπόχρεη σε ασφάλιση

Αυξημένο κατά 4,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το β΄ τρίμηνο

Διαμορφώθηκε στα 22,9 δισ. ευρώ, έναντι 21,9 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ κατά 503 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής: 10 αλήθειες για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

«Η μεταρρύθμιση είναι μια διαρκής προσπάθεια να εξασφαλίζουμε ένα σύστημα βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της νέας εποχής»

ΣΕΜΑ: Με τη στήριξη της ασφαλιστικής αγοράς το ετήσιο ραντεβού των μεσιτών

Για σημαντική ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον θεσμό και τον ρόλο των ασφαλιστικών μεσιτών στην αγορά κάνει λόγο ο Σύνδεσμος

my-Ygeia: Ο προσωπικός φάκελος υγείας περνά στο κινητό

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή διαχείριση της υγείας κάνει ο Όμιλος HHG

Η AI έχει έναν κρίσιμο κίνδυνο που δεν φαίνεται στην οθόνη: την εύθραυστη εφοδιαστική της αλυσίδα

Η ανάλυση της Atradius έρχεται να υπενθυμίσει κάτι που η ασφαλιστική αγορά το γνωρίζει καλά

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές