back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Mε καθαρά κέρδη 322 εκατ. έκλεισε το 2016 για την Groupama

Καθαρά κέρδη  322 εκατομμύρια ευρώ και παραγωγή 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσίασε ο όμιλος Groupama κατά τη χρήση 2016 σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Παρασκευή στη Γαλλία.  Ο όμιλος Groupama εστίασε την ανάπτυξη του κατά την προηγούμενη χρονιά στους κλάδους ζωής και υγείας παρουσιάζοντας ισχυρή ανάπτυξη στα αποταμιευτικά προιόντα unit linked και συνταξιοδοτικά προιόντα.  Επίσης παρουσίασε ισχυρή ανάπτυξη στην ασφάλιση υγείας που προήλθε από την νέα οδηγία για τις υποχρεωτικές ομαδικές ασφαλίσεις υγείας , «ΑΝΙ» , ένα τομέα στον οποίο η Groupama είναι ο  νο 1 ασφαλιστής στη Γαλλία.

Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου Groupama  διαμορφώθηκαν στα 153 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

Τα τεχνικά αποτελέσματα και η λειτουργική απόδοση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και υψηλού ποσοστού αποζημιώσεων εξαιτίας των ζημιών από τον καιρό .  Το combined ratio των Γενικών Ασφαλίσεων (Non Life) διαμορφώθηκε στο 100,3%.  Ο δείκτης φερεγγυότητας  (Solvency II) διαμορφώθηκε στο υψηλό ποσοστό 289% και η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αυξήθηκε κατά 8,8 δισεκατομμύρια  ευρώ.

Η κατανομή παραγωγής

- Advertisement -

Η παραγωγή των 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ κατανεμήθηκε κατά 7,163 δισεκατομμύρια  ευρώ στις ασφαλίσεις περιουσίας  και ατυχήματα, κατά 6,280 δισεκατομμύρια  ευρώ σε ασφαλίσεις ζωής και υγείας και κατά 133 εκατομμύρια. ευρώ σε επενδυτικά  και χρηματοοικονομικά προιόντα.

Τα ασφάλιστρα του ομίλου στη Γαλλία διαμορφώθηκαν σε 10,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων αυξήθηκαν 0,6% στα 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα του κλάδου ζωής και υγείας σημείωσαν αύξηση 1,1% στα 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα διεθνή έσοδα από ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 2,647 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας πτώση -2,9%. Στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 0,8% στα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο κλάδο ζωής και υγείας τα έσοδα από ασφάλιστρα σημείωσαν πτώση 9,7% στα 880 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της πτώσης 18,8% που σημειώθηκε σε Ελλάδα και Ιταλία.

Η  Ιταλία συνεισέφερε στα έσοδα με 1,456 εκατομμύρια, πτώση 9%, η Τουρκία με 388 εκατομμύρια, αύξηση 4,6%, η Ουγγαρία με 316 εκατομμύρια ευρώ, αύξηση 4,4%, η Ρουμανία με 208 εκατομμύρια ευρώ, αύξηση 15,9% .

Ελενα Ερμείδου / Νίκος Σακελλαρίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Revolut: Χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο 700 λογαριασμούς και απειλούν με δημοσιοποίηση δεδομένων

Δεν πρόκειται για επίθεση με τη συνήθη έννοια, καθώς κανείς δεν παραβίασε τους διακομιστές της εταιρείας ούτε χρησιμοποίησε κακόβουλο λογισμικό

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδισε το στοίχημα των 350.000 και ανεβάζει τον πήχη στις 800.000

Η νέα ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2027

ΣΕΜΑ: Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς

Μεταξύ των θεμάτων ήταν οι αναγκαίες αλλαγές στα επενδυτικά προϊόντα και, όπως πάντα, η απουσία κυβερνητικής παρέμβασης στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

O μέγας κίνδυνος από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους Πράκτορες AI

Νομοτελειακά θα φτάναμε σε αυτό το σημείο καμπής με την Τεχνητή Νοημοσύνης και τους Πράκτορες ΑΙ

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Έρευνα EY: Οι CFOs καλούνται να υιοθετήσουν το AI

Οι CFOs βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της δημιουργίας αξίας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο και αβέβαιο περιβάλλον.

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)