back to top
22 C
Athens
Τρίτη 2 Ιουνίου 2026

Αυξάνουν τις επενδύσεις στο εξωτερικό οι κινεζικές ασφαλιστικές

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Οι κινεζικοί ασφαλιστικοί όμιλοι (Fosun, AnbangPing An κλπ.) μπορεί να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στο εξωτερικό κατά 100 δισ. δολάρια την επόμενη τριετία, καθώς επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τα ρίσκα μέσω της αγοράς περισσότερων μετοχών, real estate και private equity στο εξωτερικό, υποστηρίζει σε έρευνά της η BNP Paribas.

- Advertisement -

Η εξωστρέφεια αυτή αντανακλά τη μακροπρόθεσμη στρατηγική των κινεζικών ασφαλιστικών και υπαγορεύεται περισσότερο από την επιθυμία τους να έχουν σταθερές και διατηρήσιμες αποδόσεις παρά από το άγχος τους για το γιουάν που εξασθενεί, υποστηρίζει o Philippe Benoit, υψηλόβαθμο στέλεχος της BNP Paribas. «Πρόκειται για μακροπρόθεσμες επενδυτικές αποφάσεις», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η αντιστάθμιση του κινδύνου περαιτέρω υποχώρησης του γιουάν διαδραματίζει ελάσσονα ρόλο στη στρατηγική των ομίλων.

Οι κινεζικές ασφαλιστικές έχουν δικαίωμα να επενδύσουν έως και το 15% του ενεργητικού τους στο εξωτερικό, αλλά το ποσοστό που έχουν επενδύσει μέχρι στιγμής ανέρχεται στο 2%. Η μελέτη της BNP παρουσιάστηκε σε μια περίοδο όπου το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειές του να αναχαιτίσει τις εκροές κεφαλαίων από τη χώρα που εντείνουν τις υποτιμητικές πιέσεις στο γιουάν. Το κινεζικό νόμισμα έχει υποχωρήσει σε χαμηλό οκταετίας έναντι του καλπάζοντος δολαρίου ΗΠΑ.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον κ. Benoit,  οι κινεζικοί όμιλοι μόλις ξεκίνησαν τις επενδύσεις στο εξωτερικό και ο μακρόπνοος σχεδιασμός τους δεν θα διαταραχθεί από βραχυπρόθεσμους παράγοντες. Στο τέλος του 2015, οι κινεζικές ασφαλιστικές κατείχαν στοιχεία ενεργητικού ύψους 36,7 δισ. δολαρίων στο εξωτερικό. Το ποσό είναι αυξημένο κατά 51% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αλλά και πάλι ανέρχεται μόλις στο 2% του συνολικού ενεργητικού τους, που εκτιμάται στα 12 τρισ. γιουάν (1,74 τρισ. δολ.).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Σε θετική τροχιά η BNP Paribas, με συμβολή της AXA IM

Έσοδα άνω των 12,2 δισ. ευρώ αναμένει το 2025 ο όμιλος - Πού κινούνται τα αποτελέσματα 3μήνου

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

Στην One Lime Street τα Lloyd’s τουλάχιστον μέχρι το 2035

Εδραιώνεται ακόμα περισσότερο η συνεργασία των Lloyd’s με την κινεζική ασφαλιστική εταιρεία Ping An, η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου από το 2013.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Στην Κύπρο το 17ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe το 2027

Ο ΣΑΕΚ, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αυτές τις μέρες συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Insurance Europe στις Βρυξέλλες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Σε εξέλιξη η αντιπυρική περίοδος – Έμφαση στην πρόληψη και στην τήρηση των οδηγιών δίνει η ΕΑΕΕ

Επισημαίνοντας πως η συνεργασία πολιτών, φορέων και αρχών είναι απαραίτητη για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος

Ασφαλής oδήγηση μοτοσικλέτας το καλοκαίρι με την ERGO Hellas

Πρακτικές συμβουλές για το πώς να προσαρμόζεται ο οδηγός στις συνθήκες ζέστης και να απολαμβάνει τη διαδρομή με ασφάλεια

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας