back to top
15.8 C
Athens
Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026

Business Days 2016: Η Generali σε διάλογο με τους millennials

Πιστή στη φιλοσοφία της για συνεχή αναζήτηση της καινοτομίας και τη στήριξη νέων ταλέντων, η Generali φιλοξένησε το περασμένο διάστημα μια ομάδα φοιτητών, στο πλαίσιο των Business Days και του 6ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο για θέματα επιχειρηματικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή Οργάνωσης & Διοίκησης των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΣΟΕΕ.

- Advertisement -

Τους φοιτητές υποδέχτηκαν στα κεντρικά γραφεία της Generali στην Αθήνα τα στελέχη της εταιρείας, για να συζητήσουν τις σημαντικές προοπτικές που προσφέρει ο ασφαλιστικός χώρος

«Κυνηγήστε τα όνειρά σας»

- Advertisement -

Μιλώντας στους φοιτητές, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Πάνος Δημητρίου στάθηκε στα σημεία που συνθέτουν την επιτυχή πορεία των 130 της Generali στην Ελλάδα, εξαίροντας το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς την κοινή κουλτούρα και προσπάθεια για την επίτευξη αποτελεσμάτων που δημιουργούν αξία στον εργαζόμενο αλλά και στον πελάτη. Προέτρεψε μάλιστα τους νέους να αναζητήσουν στο μέλλον ένα αντίστοιχο εργασιακό περιβάλλον, που θα τους αντιμετωπίζει ισότιμα και θα συμβάλλει στην ανάπτυξή τους.

«Η επιτυχία της Generali να “διαβάζει” την αγορά μπορεί να μεταφράζεται σε θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Πίσω όμως από τα νούμερα βρίσκεται ένα κοινό όραμα που μας τροφοδοτεί συνεχώς. Το ίδιο ισχύει και για εσάς. Αν επιθυμείτε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, έχετε χρέος να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, να δοκιμαστείτε σε διαφορετικούς τομείς και εκτός του αντικειμένου σας, να αποκτήσετε διαφορετικές εμπειρίες και να εξελίσσεστε συνεχώς. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να συνεργαστείτε με διαφορετικούς ανθρώπους και να χτίσετε ηγετικές ομάδες που θα παράγουν αξιόλογο έργο».

«Αναζητήστε τις ευκαιρίες της αγοράς»

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Generali απάντησαν σε ερωτήματα των νέων, συζήτησαν για τον ρόλο και τη μελλοντική εξέλιξη της ασφάλισης και έδωσαν, βασιζόμενοι στην πολυετή εμπειρία τους, τις δικές τους συμβουλές για μια επιτυχή σταδιοδρομία στον κλάδο. Οι κ.κ. Τάκης Βασιλόπουλος, Chief Technical Manager και Γιάννης Σίνος, διευθυντής Risk, Αναλογιστικού & Αντασφαλιστικού και ο διευθυντής Πωλήσεων κ. Μ. Σωτηράκος τόνισαν ότι ο ασφαλιστικός κλάδος απαιτεί υψηλή εξειδίκευση και προσφέρει πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι λόγω της διείσδυσης της τεχνολογίας η ανάγκη για υψηλά καταρτισμένο προσωπικό το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για τους νέους. Τέλος, η διευθύντρια ΗR κ. Μ. Καμπανέλλου έδωσε με τη σειρά της σημαντικές συμβουλές για την επιτυχή διεξαγωγή μιας συνέντευξης και τους τρόπους με τους οποίους υποψήφιοι -ακόμη και χωρίς προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία- μπορούν να παρουσιάσουν αποτελεσματικά τις δεξιότητές τους.

Η συμμετοχή της Generali στα Business Days έρχεται να ενισχύσει τον στρατηγικό στόχο της για τη συνεχή ανάπτυξη του δυναμικού της και τη στήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν την καινοτομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την περίοδο 2014-15 η Generali προχώρησε σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων, ενώ δίνει, σταθερά, ευκαιρίες σε ταλαντούχους νέους οι οποίοι καταλαμβάνουν συχνά θέσεις υψηλής ευθύνης.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η οικονομική ανεξαρτησία των νέων: Στήριξη με σκοπό, όχι μόνο αγάπη

Η Generali Greece προσφέρει πολύτιμους οδηγούς και εργαλεία για να βοηθήσουν γονείς και παιδιά να αναπτύξουν οικονομική συνείδηση και αυτονομία

Η Generali σταθερά Lifetime Partner για την κοινωνία με τo πρόγραμμα «Feel the Love»

Η εταιρεία επενδύει σε ενέργειες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, στηρίζουν ευάλωτες ομάδες και δημιουργούν αξία για τις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται

Όταν η κρίση αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο της Generali, ύστερα από μια δύσκολη περίοδο «στον καθρέφτη δεν βλέπουμε πια το πριν»

Η Generali Hellas έκανε την πρώτη κίνηση, το έχετε μάθει;

Ξεκίνησαν να δίνουν τις πρώτες τους απαντήσεις οι ασφαλιστικές απέναντι στα ιδιωτικά νοσοκομεία και στον έλεγχο κόστους υπηρεσιών υγείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Δωρεάν επισκευή και αυτοκίνητο αντικατάστασης σε ατύχημα χωρίς υπαιτιότητα

Η εταιρεία φροντίζει ώστε ένα τέτοιο ατύχημα να μη διαταράσσει τη ρουτίνα του οδηγού

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στο Athens JobFestival 2026: Ευκαιρίες καριέρας στον τομέα της Υγείας

Η παρουσία του νοσοκομείου στη φετινή διοργάνωση εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της τρίτης ηλικίας: Πώς το Age-in-Place γίνεται πράξη από την Interamerican

Μέσα από το Interamerican Innovation Hub, η εταιρεία επενδύει σε καινοτόμες λύσεις που γεφυρώνουν την έρευνα με την καθημερινότητα

Νέες ημερομηνίες για τα Greek Risk Management Awards 2026

Παρατείνεται έως τις 16 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων – Στις 3 Απριλίου η τελετή απονομής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Δωρεάν επισκευή και αυτοκίνητο αντικατάστασης σε ατύχημα χωρίς υπαιτιότητα

Η εταιρεία φροντίζει ώστε ένα τέτοιο ατύχημα να μη διαταράσσει τη ρουτίνα του οδηγού

Η ψυχολογική διάσταση της κλιματικής αλλαγής: Το φαινόμενο solastalgia

Ο ΣΑΕΚ αναδεικνύει την ασφάλιση ως κρίσιμο εργαλείο που ανακουφίζει προσφέροντας οικονομική σταθερότητα και κάλυψη

Οι 5 πληγές για την Ελλάδα από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κόστους συμβάλλει η αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου για τα ελληνόκτητα πλοία που πλέουν στην περιοχή

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στο Athens JobFestival 2026: Ευκαιρίες καριέρας στον τομέα της Υγείας

Η παρουσία του νοσοκομείου στη φετινή διοργάνωση εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του

Ξεχνάνε τα ΣΔΙΤ στην υγεία με τον Γεωργιάδη οι ασφαλιστικές

Ύστερα από διαμαρτυρίες ιατρών του ΕΣΥ – Το χρονικό των αντιφάσεων