back to top
16.9 C
Athens
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026

METKA: Νέο ενεργειακό έργο EPC στην Γκάνα

Η ΜΕΤΚΑ ΑΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή σύμβασης με την Amandi Energy Limited, η οποία αφορά τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Γκάνα.

Η σύμβαση υπεγράφη στο Λονδίνο στις 11 Μαρτίου 2016. Ο κύριος του έργου (project owner), η εταιρεία Amandi Energy Limited, ανήκει από κοινού στην A. Energy Development Limited και στην Aldwych International Limited, κορυφαία αναπτυξιακή και επενδυτική εταιρεία ενεργειακών έργων στην Υποσαχάρια Αφρική.

- Advertisement -

H ΜΕΤΚΑ, σε κοινοπραξία με την General Electric, θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου, που περιλαμβάνει τη μελέτη, την προμήθεια, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 192MW στο Takoradi. Η μονάδα θα κατασκευαστεί με δυνατότητα λειτουργίας τόσο με φυσικό αέριο όσο και με ελαφρύ αργό πετρέλαιο, και θα χρησιμοποιήσει την πλέον προηγμένη έκδοση του δοκιμασμένου αεριοστρόβιλου 9Ε της General Electric.

Η αξία του συμβολαίου για τη ΜΕΤΚΑ ανέρχεται στα $174 εκατομμύρια περίπου. Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί σε 28 μήνες και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης, από μια ομάδα κορυφαίων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

- Advertisement -

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα, το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

Όταν ο κίνδυνος χτυπά την επιχείρηση, η ασφάλιση πρέπει να είναι ήδη εκεί

Σε αυτή την ανάγκη απαντά η ΟΡΙΖΩΝ με το πρόγραμμα Business Tailor, ένα ευέλικτο πλαίσιο ασφαλιστικής προστασίας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις

Πώς η NN Hellas μετασχηματίζεται σε digital‑first οργανισμό

Η CIO της NN Hellas εξηγεί πώς το cloud, τα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις, εξυπηρετούνται οι πελάτες και λειτουργούν οι ομάδες.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μιχάλη Κολέτσου ως Τεχνικού Διευθυντή Όλων των Κλάδων Ασφάλισης

Οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας στα συνδεδεμένα συστήματα ψύξης

Τα σύγχρονα συστήματα ψύξης αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα κυβερνοφυσικών συστημάτων (cyber-physical systems).

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Ρ. Δούρου: «Χωρίς αγοραστική δύναμη ο πολίτης, χωρίς βιωσιμότητα ο μικρομεσαίος»

Για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, την Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Νέα υπηρεσία «Ηλεκτρονικά Ραντεβού» για τις συναλλαγές του κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους για ταμειακές συναλλαγές με την Τράπεζα της Ελλάδος

Κρατική Αρωγή με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης – Σε λειτουργία ο νέος Ψηφιακός Βοηθός για τους πληγέντες

Σε λειτουργία τέθηκε ο Ψηφιακός Βοηθός Κρατικής Αρωγής, μια νέα υπηρεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας