back to top
13.3 C
Athens
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025

METKA: Νέο ενεργειακό έργο EPC στην Γκάνα

Η ΜΕΤΚΑ ΑΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή σύμβασης με την Amandi Energy Limited, η οποία αφορά τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Γκάνα.

Η σύμβαση υπεγράφη στο Λονδίνο στις 11 Μαρτίου 2016. Ο κύριος του έργου (project owner), η εταιρεία Amandi Energy Limited, ανήκει από κοινού στην A. Energy Development Limited και στην Aldwych International Limited, κορυφαία αναπτυξιακή και επενδυτική εταιρεία ενεργειακών έργων στην Υποσαχάρια Αφρική.

- Advertisement -

H ΜΕΤΚΑ, σε κοινοπραξία με την General Electric, θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου, που περιλαμβάνει τη μελέτη, την προμήθεια, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 192MW στο Takoradi. Η μονάδα θα κατασκευαστεί με δυνατότητα λειτουργίας τόσο με φυσικό αέριο όσο και με ελαφρύ αργό πετρέλαιο, και θα χρησιμοποιήσει την πλέον προηγμένη έκδοση του δοκιμασμένου αεριοστρόβιλου 9Ε της General Electric.

Η αξία του συμβολαίου για τη ΜΕΤΚΑ ανέρχεται στα $174 εκατομμύρια περίπου. Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί σε 28 μήνες και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης, από μια ομάδα κορυφαίων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

- Advertisement -

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα, το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Στο ίδιο ποσοστό οι ευρωπαϊκές απατηλές συναλλαγές, αυξημένη η αξία τους – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Καλές οι επιδόσεις της χώρας μας στις ασφαλείς συναλλαγές, σύμφωνα με τα στοιχεία των ΕΚΤ και ΕΑΤ για το 2024

Επέτειος 100 χρόνων από την εισαγωγή της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η επέτειος, κατά τον Β. Ψάλτη, βρίσκει την τράπεζα «σε μια περίοδο ισχύος, μετασχηματισμού και αυξημένης εξωστρέφειας»

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία