back to top
29.7 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Munich Re: Αποχωρεί ο N. Bomhard και αναλαμβάνει CEO o J. Wenning

Αλλαγών συνέχεια στα κορυφαία κλιμάκια κορυφαίων ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών. Μετά την Zurich Insurance (όπου τη θέση του Martin Senn ανέλαβε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Generali Mario Greco), την Swiss Re (όπου προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Michel Lies συνταξιοδοτείται και αντικαθίσταται την 1η Ιουλίου από τον Christian Mumenthaler), σειρά πήρε η Munich Re: Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρείας του κόσμου Nikolaus von Bomhard, που βρισκόταν στα ηνία της από το 2004, ανακοίνωσε ότι με δική του πρωτοβουλία παραιτείται από τη θέση του CEO.

Αντικαταστάτης του θα είναι o Joachim Wenning, μέχρι πρότινος επικεφαλής για τις διεθνείς αντασφαλιστικές δραστηριότητες της Munich Re στον κλάδο ζωής, έχοντας παράλληλα και την εποπτεία των Διευθύνσεων Ανθρώπινου Δυναμικού και Εργασιακών Σχέσεων. Η αλλαγή φρουράς θα λάβει χώρα στις 26 Απριλίου 2017, κατά την ετήσια ΓΣ της Munich Re για το επόμενο έτος.

- Advertisement -

Ο Wenning αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές των αντασφαλίστρων έχουν κινηθεί πτωτικά κατά τα 8 από τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τον δείκτη World Property Catastrophe Rate on Line της Guy Carpenter.  Αν και οι ζημίες από φυσικές καταστροφές ήταν το 2015 οι χαμηλότερες από το 2009, εντούτοις τα κέρδη των αντασφαλιστικών ομίλων δέχονται πιέσεις από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Υπό την ηγεσία του  αριστοκρατικής καταγωγής von Bomhard, διδάκτορα νομικής, ο οποίος είχε το παρατσούκλι “Ο Αγνωστος” όταν ανέλαβε τα ηνία της Munich Re, ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός κατόρθωσε να ξεπεράσει τον αντίκτυπο τόσο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 όσο και της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008-2009 και να επιστρέψει σε τροχιά βιώσιμης κερδοφορίας.

- Advertisement -

Οσον αφορά το “παζλ” της διαδοχής του Greco στην Generali, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΣ ετοιμάζεται να προτείνει τον Γάλλο Philippe Donnet, επικεφαλής της Generali Ιταλίας, προερχόμενο από την  ΑΧΑ. Ο διορισμός του είναι πιθανόν να ανακοινωθεί μαζί με τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου της Generali, στις 18 Μαρτίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Generali Culture Month: Η δύναμη μιας κουλτούρας που εξελίσσεται μαζί με τους ανθρώπους της

Ένας μήνας αφιερωμένος στους ανθρώπους, στις αξίες και στις συμπεριφορές που διαμορφώνουν το «Excellence Culture» της Generali

Η Generali μάς προσκαλεί να ζήσουμε τη δύναμη της μουσικής και στο φετινό Release Athens Festival

«Δέκα χρόνια μουσικής. Εκατόν σαράντα χρόνια εμπιστοσύνης. Ένα μουσικό κάλεσμα για να ζήσουμε τις στιγμές όπως τις θέλουμε»

Generali Greece: Η «εξατομικευμένη πρόληψη» φέρνει νέα προσέγγιση στη φροντίδα του μωρού

Μέσω συστηματικής παρακολούθησης της υγείας του βρέφους, τακτικών ελέγχων αλλά και ψηφιακών εργαλείων, πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF