back to top
27.3 C
Athens
Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Munich Re: Αποχωρεί ο N. Bomhard και αναλαμβάνει CEO o J. Wenning

Αλλαγών συνέχεια στα κορυφαία κλιμάκια κορυφαίων ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών. Μετά την Zurich Insurance (όπου τη θέση του Martin Senn ανέλαβε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Generali Mario Greco), την Swiss Re (όπου προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Michel Lies συνταξιοδοτείται και αντικαθίσταται την 1η Ιουλίου από τον Christian Mumenthaler), σειρά πήρε η Munich Re: Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρείας του κόσμου Nikolaus von Bomhard, που βρισκόταν στα ηνία της από το 2004, ανακοίνωσε ότι με δική του πρωτοβουλία παραιτείται από τη θέση του CEO.

Αντικαταστάτης του θα είναι o Joachim Wenning, μέχρι πρότινος επικεφαλής για τις διεθνείς αντασφαλιστικές δραστηριότητες της Munich Re στον κλάδο ζωής, έχοντας παράλληλα και την εποπτεία των Διευθύνσεων Ανθρώπινου Δυναμικού και Εργασιακών Σχέσεων. Η αλλαγή φρουράς θα λάβει χώρα στις 26 Απριλίου 2017, κατά την ετήσια ΓΣ της Munich Re για το επόμενο έτος.

- Advertisement -

Ο Wenning αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές των αντασφαλίστρων έχουν κινηθεί πτωτικά κατά τα 8 από τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τον δείκτη World Property Catastrophe Rate on Line της Guy Carpenter.  Αν και οι ζημίες από φυσικές καταστροφές ήταν το 2015 οι χαμηλότερες από το 2009, εντούτοις τα κέρδη των αντασφαλιστικών ομίλων δέχονται πιέσεις από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Υπό την ηγεσία του  αριστοκρατικής καταγωγής von Bomhard, διδάκτορα νομικής, ο οποίος είχε το παρατσούκλι “Ο Αγνωστος” όταν ανέλαβε τα ηνία της Munich Re, ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός κατόρθωσε να ξεπεράσει τον αντίκτυπο τόσο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 όσο και της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008-2009 και να επιστρέψει σε τροχιά βιώσιμης κερδοφορίας.

- Advertisement -

Οσον αφορά το “παζλ” της διαδοχής του Greco στην Generali, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΣ ετοιμάζεται να προτείνει τον Γάλλο Philippe Donnet, επικεφαλής της Generali Ιταλίας, προερχόμενο από την  ΑΧΑ. Ο διορισμός του είναι πιθανόν να ανακοινωθεί μαζί με τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου της Generali, στις 18 Μαρτίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Generali Culture Month: Η δύναμη μιας κουλτούρας που εξελίσσεται μαζί με τους ανθρώπους της

Ένας μήνας αφιερωμένος στους ανθρώπους, στις αξίες και στις συμπεριφορές που διαμορφώνουν το «Excellence Culture» της Generali

Η Generali μάς προσκαλεί να ζήσουμε τη δύναμη της μουσικής και στο φετινό Release Athens Festival

«Δέκα χρόνια μουσικής. Εκατόν σαράντα χρόνια εμπιστοσύνης. Ένα μουσικό κάλεσμα για να ζήσουμε τις στιγμές όπως τις θέλουμε»

Generali Greece: Η «εξατομικευμένη πρόληψη» φέρνει νέα προσέγγιση στη φροντίδα του μωρού

Μέσω συστηματικής παρακολούθησης της υγείας του βρέφους, τακτικών ελέγχων αλλά και ψηφιακών εργαλείων, πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μετασχηματισμός, Τεχνολογία και Τεχνητή Νοημοσύνη: Το 19th Insurance Conference σηματοδότησε τη μετάβαση της ασφαλιστικής αγοράς στη νέα, ψηφιακή εποχή

Το #inco26 ανέδειξε ότι η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα εξελίσσεται διαρκώς, αναζητώντας λύσεις και στρατηγικές που θωρακίζουν πολίτες και επιχειρήσεις

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Υπερήφανος χορηγός του πληρώματος «Flandy» και Κώστα Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις 2026

Η άκρως επιτυχημένη συμμετοχή κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία WRC3

Γ. Χατζηθεοδοσίου προς Τ. Θεοδωρικάκο: Γιατί μειώσεις τιμών από τον Σεπτέμβριο και όχι από αύριο;

Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις στην εφαρμογή μέτρων που θα αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Με θετικά αποτελέσματα, καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες η ΓΣ της Syndea

Στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία, η επένδυση σε ψηφιακό μετασχηματισμό που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει τις εργασίες της

Η MEGA BROKERS συνέβαλε στον καθαρισμό του λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές»