back to top
18.5 C
Athens
Κυριακή 10 Μαΐου 2026

Ευρωπαϊκή Πίστη: Σημαντική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη στρατηγική συνεργασία της με το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενός από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους φορείς εκπαίδευσης της χώρας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Πίστη.

Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας η Ευρωπαϊκή Πίστη επενδύει στο κεφαλαιώδες ζήτημα της εκπαίδευσης, προκειμένου το ανθρώπινο δυναμικό της να αποκτήσει πληρέστερη κατάρτιση στο αντικείμενο εργασίας του, ενώ το ΕΠΕΦΑ πετυχαίνει τη διασύνδεση με μια εταιρεία υψηλής φερεγγυότητας και αξιοπιστίας στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.

- Advertisement -

Ειδικότερα, η συνεργασία περιλαμβάνει:

  • Επανεκπαίδευση των συνεργατών της Ευρωπαϊκής Πίστης στον Τομέα Β (θεσμικό πλαίσιο), με το μάθημα «Σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης», που έχει την έγκριση της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της ΤτΕ για τον θεσμό της επανεκπαίδευσης.
  • Από κοινού ανάπτυξη των σεμιναρίων προετοιμασίας για τις εξετάσεις τύπου Δ΄ της ΤτΕ και τύπου Ε΄της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
  • Περαιτέρω ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων επικοινωνίας και πωλήσεων των συνεργατών της Ευρωπαϊκής Πίστης μέσω των σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΠΕΦΑ. Επιπλέον, οι δύο φορείς θα διερευνήσουν την αναγκαιότητα εκπόνησης νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την κάλυψη περαιτέρω εκπαιδευτικών αναγκών του δικτύου πωλήσεων.

Το μάθημα «Σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης» θα είναι διαθέσιμο για εκπαίδευση ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας ilearn3. Υπενθυμίζεται ότι το ilearn3, η πλέον σύγχρονη και πλήρης πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Πίστη και διαθέτει όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για τη διαδραστική διαχείριση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ενηλίκων.

- Advertisement -

Ο διευθυντής του ΕΠΕΦΑ καθηγητής Χρηματοοικονομικής και αντιπρύτανης Οικονομικών Υποθέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Νικόλαος Μυλωνάς δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη, μια αξιόπιστη εταιρεία στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, μας τιμά ιδιαίτερα. Μέσα από τη συνεργασία αυτή διευρύνουμε τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του ΕΠΕΦΑ σε στελέχη επιχειρήσεων στην ασφαλιστική αγορά. Περαιτέρω, εξετάζουμε τα επόμενα βήματα μιας ευρύτερης συνεργασίας στον τομέα της πρακτικής άσκησης ή και ενδεχόμενης απορρόφησης των αποφοίτων του τμήματός μας στην Ευρωπαϊκή Πίστη, αλλά και τη δημιουργία νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την εκπαίδευση των στελεχών της ασφαλιστικής».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Πίστης Μάριος Σκορδής δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρία που παρέχει τη δυνατότητα επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των συνεργατών της μέσα από πλατφόρμα e-learning, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του νομικού πλαισίου, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει προστιθέμενη αξία στους τομείς εκπαίδευσης και πιστοποίησης μέσω του κύρους και της αξιοπιστίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου: Έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και ενημέρωση

Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ παραμένουν οι βασικότεροι παράγοντες κινδύνου

Υποτροφίες του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος» σε φοιτητές του ΕΚΠΑ: Διεύρυνση του θεσμού και στήριξη της νέας γενιάς

Με αύξηση των υποτροφιών από 6 σε 11, το Ίδρυμα ενισχύει την παρουσία του σε κρίσιμους τομείς που συνδέονται με την υγεία και τον αθλητισμό

Το ΕΙΑΣ παρουσιάζει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μαρτίου

Τα μαθήματα υλοποιούνται σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, κατά την επιλογή των σπουδαστών

Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2026: Φωνή σε μια αόρατη κοινότητα

Παρότι κάθε σπάνια πάθηση αφορά μικρό αριθμό ασθενών, συνολικά επηρεάζουν σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συνεχίζεται ο κύκλος σεμιναρίων του ΕΕΑ με έμφαση στην ψυχική ανθεκτικότητα των ασφαλιστικών πρακτόρων

Το webinar με τίτλο «Από την πίεση στην απόδοση – Ψυχικό σθένος και ανθεκτικότητα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου

ΕΕΑ: Ισχυρή συμμετοχή στο πρόγραμμα για την Έγκαιρη Προειδοποίηση Επιχειρήσεων

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα, το Επιμελητήριο σχεδιάζει τη δημιουργία βοηθού ΤΝ για την καθοδήγηση μικρών επιχειρήσεων σε θέματα ρύθμισης οφειλών

Άγχος εξετάσεων: «Σύμμαχος» ή απειλή για τους μαθητές; Νέο δωρεάν webinar από τη NN Hellas

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου», το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών

Εξειδικευμένο σεμινάριο από ΕΣΑΠΕ, ΕΙΑΣ και ΕΕΑ για τη Γενιά Ζ και την Τεχνητή Νοημοσύνη

Για επαγγελματίες που επιθυμούν να οργανώσουν και να αναπτύξουν αποδοτικά δίκτυα πωλήσεων, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της νέας εποχής

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Γιορτή της Μητέρας: Η δύναμη της CYPRIALIFE Ελλάδος στο πλευρό κάθε γυναίκας

Tο ασφαλιστικό πρόγραμμα Bonjour Woman’s Care, σε προνομιακή τιμή, γίνεται το ιδανικό δώρο για αυτή την ημέρα «Προσφοράς, Ασφάλειας και Αγάπης»

Δεκαπλή βράβευση απέσπασε η Eurolife FFH για τις προωθητικές της ενέργειες

Η εταιρεία διακρίθηκε στα Promotional Marketing Awards 2026 για καμπάνιες και ενέργειες που έφεραν την ασφάλιση πιο κοντά στους καταναλωτές

Οδηγώντας με μεγαλύτερη σιγουριά: η αξία της ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης

Η EUROINS επενδύει στη δημιουργία σύγχρονων, ευέλικτων προγραμμάτων αυτοκινήτου, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των οδηγών

Οι ασφαλιστικές εντείνουν τη μάχη κατά της απάτης – Νέα έκθεση της ΕΑΕΕ

Η ασφαλιστική απάτη, επισημαίνει η Ένωση, αποτελεί μια πρακτική που επιβαρύνει τελικά το σύνολο των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις