back to top
16.2 C
Athens
Τετάρτη 15 Απριλίου 2026

Κερδοφορία, αύξηση εσόδων και επενδύσεων το 2015 για την Interlife

Με κέρδη της τάξεως των 7,5 εκατ. ευρώ, στα επίπεδα του 2014, αναμένεται να κλείσει τη χρήση του 2015 η Interlife Ασφαλιστική, όπως ανακοινώθηκε στην ετήσια συνέντευξη τύπου, παρά τις μειωμένες αποδόσεις των επενδυτικών χαρτοφυλακίων λόγω τοποθετήσεων σε θέσεις χαμηλού κινδύνου, ενόψει του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος και των απαιτήσεων της οδηγίας Solvency II.

Αντίστοιχα, σε μια περίοδο κατά την οποία η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου αυτοκινήτων καταγράφει απώλειες -14,4% και στο σύνολο του κλάδου ασφαλίσεων κατά ζημιών -8%, η Interlife κατάφερε να αυξήσει τόσο τον στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων όσο και τα αντίστοιχα έσοδα κατά 12,81%. Έτσι, τα δεδουλευμένα ασφάλιστρά της κυμάνθηκαν κοντά στα 50,75 εκατ. ευρώ το 2015, έναντι 44,99 εκατ. το 2014. Ανοδική πορεία σημείωσαν επίσης τα νοσοκομειακά προγράμματα και οι λοιποί κλάδοι της εταιρείας, η οποία το 2015 απορρόφησε την αύξηση του φόρου επί των ασφαλιστηρίων συμβολαίων (5%-15%), χωρίς να επιβαρύνει τα τιμολόγια ή την κερδοφορία της.

- Advertisement -

Οι επενδύσεις της Interlife αυξήθηκαν κατά 11,42% σε σχέση με το 2014, με το συνολικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων και διαθεσίμων να ανέρχεται στα 132 εκατ. ευρώ, έναντι 118 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, αυξήθηκαν τα αποθέματα κατά 10,35% (90,43 εκατ. έναντι 81,95 εκατ. ευρώ το 2014), με τον δείκτη κάλυψης αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,46, έναντι 1,34 το 2014. Τέλος, ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρείας παρέμεινε στα υψηλά επίπεδα του 500%.

Παρά τη γενικευμένη ύφεση στη χώρα, στη διάρκεια του περασμένου έτους το προσωπικό της Interlife αυξήθηκε κατά 16%, ενώ τη διετία 2014-2015 η συνολική αύξηση του προσωπικού ανήλθε σε 21,3%, με τον αριθμό των απασχολουμένων να φθάνει σήμερα τα 118 άτομα.

- Advertisement -

Στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Interlife συνέχισε και εμπλούτισε τις δράσεις υπευθυνότητας απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό, το περιβάλλον και την αγορά. Όσον αφορά την κοινωνική δράση, συνεχίζει να στηρίζει το Άλμα Ζωής και τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, την ΕΛΕΠΑΑΠ, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος και αθλητικά σωματεία ανά την ελληνική επικράτεια.

Για άλλη μια χρονιά, επίσης, η Interlife πρόσφερε 2 τόνους τρόφιμα σε κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ δημοσιοποίησε τον Κοινωνικό Απολογισμό της διετίας 2014-2015. Αξίζει, τέλος, να αναφερθούν οι νέες χορηγικές ενέργειες της εταιρείας προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τη Ρητορική Εταιρεία και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω αλλιώς» που υλοποιεί η εταιρεία με στόχο τη στήριξη του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Generali Hellas: Επενδύοντας στο ταλέντο του αύριο στο Πανόραμα 2026

Με ισχυρή παρουσία και σαφή στρατηγική στόχευση στη νέα γενιά, η ασφαλιστική συμμετέχει και φέτος στη μεγάλη διοργάνωση επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας

Πολιτική Προστασία: Το στοίχημα για την ασφάλιση

Η αναφορά του αρμόδιου υπουργείου για επένδυση σε ανθρώπους, εκπαίδευση, τεχνολογία, υποδομές δεν αποτυπώνει απλώς έναν σχεδιασμό έργων

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει συστηματικά στην προσέλκυση νέων επαγγελματιών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την αίσθηση του «ανήκειν»

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Εταιρικού Δικτύου Γ. Αναστόπουλος περιγράφει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εξέλιξης, με άξονα το προσωποποιημένο management

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική πρωταγωνιστεί στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό 
με Bronze διάκριση

Μια σημαντική αναγνώριση για τη στρατηγική της επένδυση στην τεχνολογική καινοτομία απέσπασε η Εθνική Ασφαλιστική στα φετινά Digital Finance Awards

To 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης έρχεται στις 18 Ιουνίου

Το #ocin26 θα πραγματοποιηθεί στο Divani Apollon Palace & Thalasso με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Events+

Το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Λονδίνο για το ReBrain Greece – Γέφυρα επιστροφής ταλέντων στην Ελλάδα

Η νέα δράση του ReBrain Greece θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Hilton London Metropole

Νέα δεδομένα για το κουτί πρώτων βοηθειών στα οχήματα – Ενισχύονται οι απαιτήσεις από τον Ιούνιο

Η Εθνική Ασφαλιστική υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια στο δρόμο δεν εξαντλείται στη σωστή οδήγηση, αλλά προϋποθέτει και προετοιμασία για το απρόβλεπτο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ – Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης από τη θέση του CEO

Αιφνιδιαστική εξέλιξη καταγράφεται στον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης υπέβαλε την παραίτησή του

Οι Έλληνες περνούν 143 ώρες τον χρόνο μποτιλιαρισμένοι

Νέα έρευνα της Compare the Market αποκαλύπτει τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου η οδήγηση είναι πιο δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες

Η Εθνική Ασφαλιστική πρωταγωνιστεί στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό 
με Bronze διάκριση

Μια σημαντική αναγνώριση για τη στρατηγική της επένδυση στην τεχνολογική καινοτομία απέσπασε η Εθνική Ασφαλιστική στα φετινά Digital Finance Awards

Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο online τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν από infostealers τον περασμένο χρόνο

Πασχαλινό Bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Η Groupama Ασφαλιστική  φιλοξένησε στα γραφεία της πασχαλινό bazaar, σε συνεργασία με τους οργανισμούς «Το Χαμόγελο του Παιδιού»