back to top
25.7 C
Athens
Δευτέρα 11 Μαΐου 2026

Κερδοφορία, αύξηση εσόδων και επενδύσεων το 2015 για την Interlife

Με κέρδη της τάξεως των 7,5 εκατ. ευρώ, στα επίπεδα του 2014, αναμένεται να κλείσει τη χρήση του 2015 η Interlife Ασφαλιστική, όπως ανακοινώθηκε στην ετήσια συνέντευξη τύπου, παρά τις μειωμένες αποδόσεις των επενδυτικών χαρτοφυλακίων λόγω τοποθετήσεων σε θέσεις χαμηλού κινδύνου, ενόψει του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος και των απαιτήσεων της οδηγίας Solvency II.

Αντίστοιχα, σε μια περίοδο κατά την οποία η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου αυτοκινήτων καταγράφει απώλειες -14,4% και στο σύνολο του κλάδου ασφαλίσεων κατά ζημιών -8%, η Interlife κατάφερε να αυξήσει τόσο τον στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων όσο και τα αντίστοιχα έσοδα κατά 12,81%. Έτσι, τα δεδουλευμένα ασφάλιστρά της κυμάνθηκαν κοντά στα 50,75 εκατ. ευρώ το 2015, έναντι 44,99 εκατ. το 2014. Ανοδική πορεία σημείωσαν επίσης τα νοσοκομειακά προγράμματα και οι λοιποί κλάδοι της εταιρείας, η οποία το 2015 απορρόφησε την αύξηση του φόρου επί των ασφαλιστηρίων συμβολαίων (5%-15%), χωρίς να επιβαρύνει τα τιμολόγια ή την κερδοφορία της.

- Advertisement -

Οι επενδύσεις της Interlife αυξήθηκαν κατά 11,42% σε σχέση με το 2014, με το συνολικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων και διαθεσίμων να ανέρχεται στα 132 εκατ. ευρώ, έναντι 118 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, αυξήθηκαν τα αποθέματα κατά 10,35% (90,43 εκατ. έναντι 81,95 εκατ. ευρώ το 2014), με τον δείκτη κάλυψης αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,46, έναντι 1,34 το 2014. Τέλος, ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρείας παρέμεινε στα υψηλά επίπεδα του 500%.

Παρά τη γενικευμένη ύφεση στη χώρα, στη διάρκεια του περασμένου έτους το προσωπικό της Interlife αυξήθηκε κατά 16%, ενώ τη διετία 2014-2015 η συνολική αύξηση του προσωπικού ανήλθε σε 21,3%, με τον αριθμό των απασχολουμένων να φθάνει σήμερα τα 118 άτομα.

- Advertisement -

Στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Interlife συνέχισε και εμπλούτισε τις δράσεις υπευθυνότητας απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό, το περιβάλλον και την αγορά. Όσον αφορά την κοινωνική δράση, συνεχίζει να στηρίζει το Άλμα Ζωής και τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, την ΕΛΕΠΑΑΠ, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος και αθλητικά σωματεία ανά την ελληνική επικράτεια.

Για άλλη μια χρονιά, επίσης, η Interlife πρόσφερε 2 τόνους τρόφιμα σε κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ δημοσιοποίησε τον Κοινωνικό Απολογισμό της διετίας 2014-2015. Αξίζει, τέλος, να αναφερθούν οι νέες χορηγικές ενέργειες της εταιρείας προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τη Ρητορική Εταιρεία και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω αλλιώς» που υλοποιεί η εταιρεία με στόχο τη στήριξη του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σταθερή για 12η χρονιά η συνεργασία Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και Interlife Ασφαλιστικής

H συμβολή της εταιρείας επιτρέπει στους εθελοντές να επιτελούν το έργο τους με ασφάλεια, επαγγελματισμό και συνέπεια

200+ έμπειροι επαγγελματίες συμμετείχαν στη 2η Ημέρα Καριέρας AdvantAge

Στόχος της εκδήλωσης, η έμπρακτη καταπολέμηση των ηλικιακών διακρίσεων

EY: Το GenAI αλλάζει τα δεδομένα στη διεθνή κινητικότητα εργαζόμενων

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, εμπιστοσύνη και ταχύτητα παίζουν καθοριστικό ρόλο, ενώ κανονιστική και ρυθμιστική πολυπλοκότητα επιβραδύνουν τις διαδικασίες

Ταξίδι στο Μαρόκο για τους κορυφαίους συνεργάτες της INTERLIFE

Η ασφαλιστική επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να επιβραβεύει την αριστεία, ενισχύοντας παράλληλα το πνεύμα συνεργασίας και τη δυναμική ανάπτυξης του Δικτύου της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ERGO: Παρουσίαση στρατηγικής και βραβεύσεις συνεργατών, με το βλέμμα «σταθερά προς το αύριο»

Η εταιρεία επενδύει δυναμικά στην τεχνολογία και στον άνθρωπο, δίνοντας έμφαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη και στη διεύρυνση χαρτοφυλακίου

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Αντίστροφη μέτρηση για το επετειακό συνέδριο της 12ης Μαΐου

Με πλούσια ατζέντα, θεσμικές παρεμβάσεις και ουσιαστικό διάλογο – Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Χρ. Αλεξανδροπούλου: «Η ανθεκτικότητα των χρημ/κών οργανισμών δεν είναι θέμα μόνο κανονιστικής συμμόρφωσης, αλλά ηγεσίας και επιβίωσης»

Το σημαντικό διεθνές συνέδριο ICPCDGR 2026 αφορά θέματα όπως διακυβέρνηση κρίσεων, διαχείριση κινδύνου, κυβερνοασφάλεια, προστασία κρίσιμων υποδομών και την οργανωσιακή ανθεκτικότητα

Θ. Βουρδόλης: Η θυγατρική ασφαλιστική της ECG θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τους Έλληνες εξαγωγείς

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Export Credit Greece κατά την ομιλία του στα Greek Exports Awards 2026 – #gefa26

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να σταματήσει εδώ και τώρα ο κατήφορος, με λήψη έκτακτων μέτρων για την ακρίβεια

Δραστικές λύσεις για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,4% τον Απρίλιο

ERGO: Παρουσίαση στρατηγικής και βραβεύσεις συνεργατών, με το βλέμμα «σταθερά προς το αύριο»

Η εταιρεία επενδύει δυναμικά στην τεχνολογία και στον άνθρωπο, δίνοντας έμφαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη και στη διεύρυνση χαρτοφυλακίου

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Αντίστροφη μέτρηση για το επετειακό συνέδριο της 12ης Μαΐου

Με πλούσια ατζέντα, θεσμικές παρεμβάσεις και ουσιαστικό διάλογο – Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Χρ. Αλεξανδροπούλου: «Η ανθεκτικότητα των χρημ/κών οργανισμών δεν είναι θέμα μόνο κανονιστικής συμμόρφωσης, αλλά ηγεσίας και επιβίωσης»

Το σημαντικό διεθνές συνέδριο ICPCDGR 2026 αφορά θέματα όπως διακυβέρνηση κρίσεων, διαχείριση κινδύνου, κυβερνοασφάλεια, προστασία κρίσιμων υποδομών και την οργανωσιακή ανθεκτικότητα

Ειρ. Αγαπηδάκη: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό – Η χώρα έχει λάβει τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας»

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε εκτενώς για το ζήτημα του χανταϊού και την πορεία του προγράμματος ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ