back to top
17.8 C
Athens
Πέμπτη 9 Απριλίου 2026

Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου: Με τη σφραγίδα της GREAT η ελληνική συμμετοχή

Υπό τη διοργάνωση της GREAT – Trade Exhibitions & Exports συμμετείχαν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην 90ή International Green Week του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση στην Ευρώπη για τον κλάδο τροφίμων-ποτών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε το 8ο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (Forum for Food and Agriculture, GFFA), στο οποίο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων αλλά και των επιστημών, ανταλλάζοντας απόψεις για τη μελλοντική ενίσχυση των αλυσίδων διανομής τροφίμων και τη σύζευξη των αγροτικών πρακτικών με τα αστικά κέντρα και τις διατροφικές συνήθειες.

- Advertisement -

Η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα είναι μια γιορτή για τους Γερμανούς καταναλωτές, που κατακλύζουν για 10 ημέρες το εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin με έναν πρωτοφανή όγκο που ξεπερνά τους 400.000 επισκέπτες.

grune-woche-greek-1Στο ελληνικό περίπτερο, που ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες συμμετοχές χωρών απ’ όλο τον κόσμο, δίπλα σε «κλασικές» αξίες σαν το ελαιόλαδο, τα πορτοκάλια, το μέλι, τη σταφίδα, τα παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα, τα τυριά, τα κρασιά, παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις, όπως φυσικά καλλυντικά και μαρμελάδες. Με καθημερινές γευστικές δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων, οι εκθέτες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και ενίσχυσαν την προσέλευση των επισκεπτών στο Ελληνικό Περίπτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας.

- Advertisement -

Οι Γερμανοί επισκέπτες ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, αγόρασαν με προθυμία από τους εκθέτες και ζήτησαν ακόμη περισσότερα. Από την πλευρά τους οι Έλληνες εκθέτες πέτυχαν ευρεία δειγματοδιανομή, ικανοποιητικό όγκο πωλήσεων, καθώς και εμπορικές επαφές.

grune-woche-greek-2Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε υπό την αιγίδα του την ελληνική συμμετοχή, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν οι κύριοι  χορηγοί.  Η ανάθεση της ελληνικής συμμετοχής στην GREAT έγινε από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και, όπως όλα δείχνουν, θα επαναληφθεί στην Πράσινη Εβδομάδα του 2017, με ακόμη περισσότερους εκθέτες και προϊόντα.

Εξάλλου, στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξης της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας, η GREAT – Trade Exhibitions & Exports έχει αναλάβει την ελληνική συμμετοχή σε τρία μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα: στη διεθνή έκθεση ISM της Κολωνίας, στη FRUITLOGISTICA του Βερολίνου και στην PROWEIN του Ντίσελντορφ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ICAP Group: Βράβευσε τους 68 TRUE LEADERS του 2016

Οι βραβευθέντες αναδείχθηκαν μέσα από ένα σύνολο 15.000 επιχειρήσεων, πληρώντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια

Σε θέση ισχύος η Allianz, κέρδη €10,8 δισ. το 2016

Ο δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ (Solvency II) αυξήθηκε στο 218%, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2016 από 200% το 2015

Διάκριση της INTERAMERICAN στα Environmental Awards 2016

Για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής μελέτης για το Ασκληπιείο Επιδαύρου

Διάκριση της INTERAMERICAN στα Environmental Awards 2016

Για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής μελέτης για το Ασκληπιείο Επιδαύρου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN Hellas: Ισχυρές ετήσιες επιδόσεις με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και την κοινωνική ευθύνη

1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025 και, βάσει αυτών, διατήρηση της 1ης θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Πασχαλινό bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν καθημερινά φροντίδα και στήριξη σε παιδιά και οικογένειες

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

1ο Πασχαλινό Bazaar, με την ΕΛΕΠΑΠ και το Make-a-Wish, για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και Kinsen

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αλλάζουν από σήμερα οι τάσεις στα ασφάλιστρα πολέμου, τι λένε οι μεσίτες για την εκεχειρία

Με την αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση έρχονται και σημαντικές διορθώσεις στις τιμές των ασφαλίστρων

ΕΕΑ: Πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές ενόψει Πάσχα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Οι ΜμΕ, μέσω των δράσεων του ΕΕΑ, ενισχύουν τη συνοχή και την ανθρωπιά»

Το κόστος μετακίνησης αυτό το Πάσχα: Τι πληρώνουμε για καύσιμα και ασφάλεια;

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αλλά και συμβουλές, από το Pricefox

Αυξάνεται η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις το Πάσχα – Στο προσκήνιο η ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη

Το πρόγραμμα ERGO My Home Bnb συνδυάζει καλύψεις περιουσίας και αστικής ευθύνης

Το ΕΣΥ μειώνει δραστικά τις λίστες αναμονής με τα Απογευματινά Χειρουργεία

Η σημαντική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των επεμβάσεων έχει πετύχει, σύμφωνα με το Υπουργείο, μείωση της τάξης του 86,5%