back to top
22.6 C
Athens
Σάββατο 25 Ιουλίου 2026

Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου: Με τη σφραγίδα της GREAT η ελληνική συμμετοχή

Υπό τη διοργάνωση της GREAT – Trade Exhibitions & Exports συμμετείχαν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην 90ή International Green Week του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση στην Ευρώπη για τον κλάδο τροφίμων-ποτών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε το 8ο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (Forum for Food and Agriculture, GFFA), στο οποίο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων αλλά και των επιστημών, ανταλλάζοντας απόψεις για τη μελλοντική ενίσχυση των αλυσίδων διανομής τροφίμων και τη σύζευξη των αγροτικών πρακτικών με τα αστικά κέντρα και τις διατροφικές συνήθειες.

- Advertisement -

Η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα είναι μια γιορτή για τους Γερμανούς καταναλωτές, που κατακλύζουν για 10 ημέρες το εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin με έναν πρωτοφανή όγκο που ξεπερνά τους 400.000 επισκέπτες.

grune-woche-greek-1Στο ελληνικό περίπτερο, που ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες συμμετοχές χωρών απ’ όλο τον κόσμο, δίπλα σε «κλασικές» αξίες σαν το ελαιόλαδο, τα πορτοκάλια, το μέλι, τη σταφίδα, τα παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα, τα τυριά, τα κρασιά, παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις, όπως φυσικά καλλυντικά και μαρμελάδες. Με καθημερινές γευστικές δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων, οι εκθέτες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και ενίσχυσαν την προσέλευση των επισκεπτών στο Ελληνικό Περίπτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας.

- Advertisement -

Οι Γερμανοί επισκέπτες ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, αγόρασαν με προθυμία από τους εκθέτες και ζήτησαν ακόμη περισσότερα. Από την πλευρά τους οι Έλληνες εκθέτες πέτυχαν ευρεία δειγματοδιανομή, ικανοποιητικό όγκο πωλήσεων, καθώς και εμπορικές επαφές.

grune-woche-greek-2Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε υπό την αιγίδα του την ελληνική συμμετοχή, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν οι κύριοι  χορηγοί.  Η ανάθεση της ελληνικής συμμετοχής στην GREAT έγινε από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και, όπως όλα δείχνουν, θα επαναληφθεί στην Πράσινη Εβδομάδα του 2017, με ακόμη περισσότερους εκθέτες και προϊόντα.

Εξάλλου, στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξης της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας, η GREAT – Trade Exhibitions & Exports έχει αναλάβει την ελληνική συμμετοχή σε τρία μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα: στη διεθνή έκθεση ISM της Κολωνίας, στη FRUITLOGISTICA του Βερολίνου και στην PROWEIN του Ντίσελντορφ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ICAP Group: Βράβευσε τους 68 TRUE LEADERS του 2016

Οι βραβευθέντες αναδείχθηκαν μέσα από ένα σύνολο 15.000 επιχειρήσεων, πληρώντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια

Σε θέση ισχύος η Allianz, κέρδη €10,8 δισ. το 2016

Ο δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ (Solvency II) αυξήθηκε στο 218%, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2016 από 200% το 2015

Διάκριση της INTERAMERICAN στα Environmental Awards 2016

Για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής μελέτης για το Ασκληπιείο Επιδαύρου

Διάκριση της INTERAMERICAN στα Environmental Awards 2016

Για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής μελέτης για το Ασκληπιείο Επιδαύρου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλλαγή στην ηγεσία της Allianz Ελλάδος

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει αλλαγή στην ηγεσία της εταιρίας, με τον κ. Ersin Pak να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη

Νέα έδρα για την EUROINS Ελλάδας στο Σύνταγμα 

Σε νέα, σύγχρονα γραφεία μεταφέρεται η έδρα της EUROINS Ελλάδας, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στη συνεχή εξέλιξη της εταιρείας και στη στρατηγική της

Η Allianz στο insurancemarket – Online σύγκριση και αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Νέα συνεργασία στον χώρο της ψηφιακής ασφάλισης ανακοίνωσε το insurancemarket, εντάσσοντας στην πλατφόρμα του τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Allianz.

Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε τα 40 χρόνια της

Σε ιδιαίτερα θερμό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μικρολίμανου, η επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Eurolife The Next Advisors: Η Eurolife FFH «χτίζει» το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η Eurolife FFH, πιστή στη δέσμευσή της για τη συνεχή εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς, ανακοινώνει τη δυναμική συνέχεια του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού 

Κυκλοφόρησε η νέα περιοδική έκδοση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.

Με πλούσια θεματολογία και επίκεντρο τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό και επιχειρηματικό χώρο...

Αλλαγή στην ηγεσία της Allianz Ελλάδος

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει αλλαγή στην ηγεσία της εταιρίας, με τον κ. Ersin Pak να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη

«Παίδων Υγεία»: Ισόβια προστασία για ό,τι έχει μεγαλύτερη αξία

Η υγεία των παιδιών αποτελεί διαχρονικά την ύψιστη προτεραιότητα κάθε οικογένειας. Σε ένα περιβάλλον όπου οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται

Swiss Re: Πέφτουν τα τιμολόγια σε υγεία, αυτοκίνητο, πλην ατυχημάτων

Πέφτουν οι τιμές των ασφαλίστρων σε αυτοκίνητο, περιουσία, υγεία και ασφάλιση επιχειρήσεων.