back to top
17.2 C
Athens
Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025

Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου: Με τη σφραγίδα της GREAT η ελληνική συμμετοχή

Υπό τη διοργάνωση της GREAT – Trade Exhibitions & Exports συμμετείχαν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην 90ή International Green Week του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση στην Ευρώπη για τον κλάδο τροφίμων-ποτών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε το 8ο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (Forum for Food and Agriculture, GFFA), στο οποίο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων αλλά και των επιστημών, ανταλλάζοντας απόψεις για τη μελλοντική ενίσχυση των αλυσίδων διανομής τροφίμων και τη σύζευξη των αγροτικών πρακτικών με τα αστικά κέντρα και τις διατροφικές συνήθειες.

- Advertisement -

Η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα είναι μια γιορτή για τους Γερμανούς καταναλωτές, που κατακλύζουν για 10 ημέρες το εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin με έναν πρωτοφανή όγκο που ξεπερνά τους 400.000 επισκέπτες.

grune-woche-greek-1Στο ελληνικό περίπτερο, που ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες συμμετοχές χωρών απ’ όλο τον κόσμο, δίπλα σε «κλασικές» αξίες σαν το ελαιόλαδο, τα πορτοκάλια, το μέλι, τη σταφίδα, τα παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα, τα τυριά, τα κρασιά, παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις, όπως φυσικά καλλυντικά και μαρμελάδες. Με καθημερινές γευστικές δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων, οι εκθέτες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και ενίσχυσαν την προσέλευση των επισκεπτών στο Ελληνικό Περίπτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας.

- Advertisement -

Οι Γερμανοί επισκέπτες ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, αγόρασαν με προθυμία από τους εκθέτες και ζήτησαν ακόμη περισσότερα. Από την πλευρά τους οι Έλληνες εκθέτες πέτυχαν ευρεία δειγματοδιανομή, ικανοποιητικό όγκο πωλήσεων, καθώς και εμπορικές επαφές.

grune-woche-greek-2Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε υπό την αιγίδα του την ελληνική συμμετοχή, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν οι κύριοι  χορηγοί.  Η ανάθεση της ελληνικής συμμετοχής στην GREAT έγινε από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και, όπως όλα δείχνουν, θα επαναληφθεί στην Πράσινη Εβδομάδα του 2017, με ακόμη περισσότερους εκθέτες και προϊόντα.

Εξάλλου, στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξης της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας, η GREAT – Trade Exhibitions & Exports έχει αναλάβει την ελληνική συμμετοχή σε τρία μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα: στη διεθνή έκθεση ISM της Κολωνίας, στη FRUITLOGISTICA του Βερολίνου και στην PROWEIN του Ντίσελντορφ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ICAP Group: Βράβευσε τους 68 TRUE LEADERS του 2016

Οι βραβευθέντες αναδείχθηκαν μέσα από ένα σύνολο 15.000 επιχειρήσεων, πληρώντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια

Σε θέση ισχύος η Allianz, κέρδη €10,8 δισ. το 2016

Ο δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ (Solvency II) αυξήθηκε στο 218%, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2016 από 200% το 2015

Διάκριση της INTERAMERICAN στα Environmental Awards 2016

Για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής μελέτης για το Ασκληπιείο Επιδαύρου

Διάκριση της INTERAMERICAN στα Environmental Awards 2016

Για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής μελέτης για το Ασκληπιείο Επιδαύρου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

7η Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών – Το βίντεο της εκδήλωσης

Μια πανοραμική εικόνα της αγοράς, με σημαντικές παρουσίες, νέες προτάσεις και σαφείς κατευθύνσεις για το μέλλον - Παρακολουθήστε τη Συνδιάσκεψη στο «ΙW»

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2025: Ψηφίστε και αναδείξτε τις καλύτερες εταιρείες της χρονιάς

19 κατηγορίες βραβείων για εισηγμένες εταιρείες που διακρίθηκαν στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι - Έως τις 21/10 η ψηφοφορία των αναγνωστών

INFO FEST 2025: Διήμερη δράση της ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας για τα εργασιακά-κοινωνικά δικαιώματα

Το διαδραστικό φεστιβάλ πληροφόρησης και εμπειρίας της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί 20-21/10 στο Μετρό Συντάγματος

Ισχυρό κάλεσμα ενότητας από τον ΣΠΑΤΕ, ενόψει της 7ης Συνδιάσκεψης της Διαμεσολάβησης

Μια εξαιρετικά ζωντανή και ουσιαστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με πρωτοβουλία του Συλλόγου

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

7η Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών – Το βίντεο της εκδήλωσης

Μια πανοραμική εικόνα της αγοράς, με σημαντικές παρουσίες, νέες προτάσεις και σαφείς κατευθύνσεις για το μέλλον - Παρακολουθήστε τη Συνδιάσκεψη στο «ΙW»

Lifestyle Medicine: Ο σύμμαχος της γυναίκας για υγεία και ευεξία στην εμμηνόπαυση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης (18/10), η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης ανέδειξε την ανάγκη για ολιστική προσέγγιση

Η ΟΑΣΕ διαψεύδει το ΥΕΚΑ για τα περί 6ήμερης εργασίας στη ΣΣΕ

Αντίθετα, υποστηρίζει, η ΣΣΕ, την οποία το Υπουργείο δεν έχει ακόμα κηρύξει υποχρεωτική, προβλέπει 39 ώρες εργασία την εβδομάδα

Προμήθειες δικτύων: Σύμμαχος ή εχθρός των ασφαλιστών η τεχνολογία;

Η τεχνολογία είναι σύμμαχος ή εχθρός των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών; Τι απαντούν σήμερα στο «IW» κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2025: Ψηφίστε και αναδείξτε τις καλύτερες εταιρείες της χρονιάς

19 κατηγορίες βραβείων για εισηγμένες εταιρείες που διακρίθηκαν στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι - Έως τις 21/10 η ψηφοφορία των αναγνωστών