insurance europe logo

Οι 4 προτεραιότητες της Insurance Europe

Η Insurance Europe, εκπροσωπώντας τα μέλη της θέτει τέσσερις προτεραιότητες και καλεί τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ να ενεργήσουν ανάλογα, ώστε να μειώσουν τα κενά προστασίας, να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με την κλιματική αλλαγή, να αυξήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και να υιοθετήσουν μια νέα προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά τις Κανονιστικές Διατάξεις

Προτεραιότητα 1

Αντιμετώπιση του κενού προστασίας στο τομέα των καταστροφών, των συντάξεων, στην υγεία, στον κυβερνοχώρο με στόχο την ανθεκτικότητα και την ευημερία των επιχειρήσεων και των Ευρωπαίων πολιτών.

Προτεραιότητα 2

Κλιματική αλλαγή: μετριασμός και προσαρμογή – Συνεχής εστίαση στη μηδενική μετάβαση μαζί με συγκεκριμένες δράσεις για την προσαρμογή του κλίματος για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας.

Προτεραιότητα 3

Αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων στην ΕΕ – Αύξηση των λιανικών επενδύσεων, μεταξύ άλλων μέσω ασφαλιστικών αποταμιεύσεων και συνταξιοδοτικών προϊόντων, και διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Προτεραιότητα 4

Νέα προσέγγιση στην νομοθεσία της ΕΕ – Οι Κανονιστικές διατάξει να ευνοούν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα όχι να την πνίγουν.

Ελ. Ερμ