Το ταξίδι στο μέλλον των επενδύσεων ξεκινά: Εξαγορά/Συγχώνευση της Wealth Avenue PLC με την GMM

Η WealthAvenue PLC εισηγμένη από το 2022 στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα την έγκριση της συγχώνευσης της με τους δύο σημαντικότερους οργανισμούς στην Κύπρο στον τομέα των επαγγελματικών επενδύσεων και της διαχείρισης επενδυτικών ταμείων των GMM Global Money Managers AIFM Ltd (GMM AIFM) και GMM Global Money Managers Ltd (GMM UCITS).

Οι εταιρείες GMM έχουν επενδυτική βάση πάνω απο 2.800 επενδυτές και κεφάλαια υπό διαχείριση (Assets under Management) €450εκ. σε αρκετούς τομείς επενδύσεων όπως των παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων(ομολογιακά, μετοχικά) την ενέργεια, το ESG, τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων, τη ναυτιλία, την αγροδιατροφή, τη βιοτεχνολογία, και τα ιατρικά υλικά κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η νέα ονομασία της εταιρείας θα είναι GLOBAL WEALTH PLC, στην οποία θα ανήκουν αρχικά οι τρεις θυγατρικές η GMM AIFΜ, η GMM UCITS, και η WealthAvenue.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της WealthAvenue μετά την εξαγορά θα κατέχουν το 37.5% του ομίλου.

Επικεφαλής του Ομίλου, Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής(CEO), θα είναι ο κ. Μιχάλης Ιωαννίδης ιδρυτής, Διευθυντής Στρατηγικής και μεγαλομέτοχος της GMM ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο, την CYTA με αξιόλογο μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό έργο.

Στη διοίκηση παραμένουν οι δύο μεγαλομέτοχοι και συνιδρυτές της Wealth Avenue ο κ. Αλέξιος Βανδώρος ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντης (CEO) της WealthAvenue και ο κ. Λευτέρης Κοντός ως Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (DCEO) και Ανώτερος Διευθυντής Επενδύσεων (CIO).

Την ιεραρχία ολοκληρώνουν η Μαρία Παναγιώτου πρόσφατα εκλεγείσα ως Πρόεδρος του Cyprus Investment Funds Association (CIFA) στη θέση της Ανώτατης Εκτελεστικής Διευθύντρια (CEO) της GMM AIFM και ο Ηλίας Γεωργουλέας, ιδρυτής και μεγαλομέτοχος των εταιρειών GMM, ως Ανώτερος Διευθυντής Στρατηγικής στην GMM UCITS.

Στην σύγκλιση της συνέλευσης διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η στρατηγική της εμπλουτίζεται και κατευθύνεται στην νέα εποχή των επενδύσεων μέσω της τεχνολογίας του Platformization, του ΑΙ, του Blockchain Operations και του Tokenization of Investments. Για αυτό το λόγο η εταιρεία ζητά την έγκριση της στρατηγικής αυτή καθώς και την απόκτηση αδειών EMI (electronic money institution) και CASP (Crypto-Asset Service Provider). Την ίδια ώρα φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην συνέχιση ανάπτυξης των παραδοσιακών επενδυτικών δραστηριοτήτων της.

Γι’ αυτό ζητείται έγκριση για ένα pool μετοχών που θα εκδοθεί και θα είναι αποκλειστικά για εξαγορές άλλων εταιρειών που σκοπό θα έχουν την πιο γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα της αλλα και σε παρεμφερείς με τον σκοπό της τομείς εντός και εκτός συνόρων.

Με όλες αυτες τις εξελίξεις σαν γνώμονα καθώς και να προσφέρει αξία στην μετοχική της βάση όπως ανακοινώνεται στις επερχόμενες αποφάσεις η εταιρεία θα μπει άμεσα στην διαδικασία για uplisting στην ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και έπειτα θα “χτυπήσει” την πόρτα του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κάτι για το οποίο είναι ήδη σε συζητήσεις με εγχώριους φορείς της αγοράς.

Τις βλέψεις και την πίστη για την ανάπτυξη και εξέλιξη της εταιρείας δείχνει και το Equity Compensation Scheme της διοίκησης και του προσωπικού που ανακοινώθηκε και δείχνει στόχους για μεχρι και τετραπλασιασμό της κεφαλαιοποίησης αλλά και άλλων δεικτών όπως Ebitda, milestones κ.α.

Ο προτεινόμενος Πρόεδρος και CEO της εταιρείας κ. Μιχάλης Ιωαννίδης αναφέρει: “Στο οικονομικο περιβάλλον το οποίο ζούμε η αβεβαιότητα είναι η μόνη βεβαιότητα και η συνεχής εξέλιξη η μόνη λύση. Εμείς για 12 χρόνια εξελισσόμαστε και κτίσαμε μια βάση 2800 επενδυτών που στηρίζονται στις γνώσεις μας για το δικό τους μέλλον. Αυτό είναι και το όραμα μας. Να μπορούμε να φτάσουμε και στον πιο μικρό επενδυτή. Αξιοποιόντας την ασφάλεια της παράδοσης μας αλλά και την εξέλιξη της χρήσης των νέων τεχνολογιών. Οι συλλογικές επενδύσεις είναι εκεί ακριβώς για να παρέχουν στο επενδυτικό κοινό την δυνατότητα να κάνει επαγγελματικές επενδύσεις. Αυτό θα κάνουμε. Platformization, Τεχνητή Νοημοσύνη, Λειτουργίες Blockchain και Tokenization Επενδύσεων. Αυτό είναι το μέλλον.”

Με κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Αλέξιος Βανδώρος και Λευτέρης Κοντός αναφέρουν “σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμή για την WealthAvenue και όσους πίστεψαν στο όραμα και την συνεχή προσπάθεια μας, ιδρύοντας την εταιρεία στα τέλη του 2020 οι τότε 30 αρχικοί μέτοχοι είναι πλέον 300 και μαζί με την επενδυτική βάση των GMM αγγίζουν πλέον τους 3.000, από την αρχή είχαμε πάντα σαν γνώμονα την διαφάνεια και την αξιοποίηση των ευκαιριών, σήμερα νιώθουμε πιο επίκαιρη απο ποτέ την αρχική μας πυξίδα μιας και το επιχειρηματικό timing προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες που μέσα απο την ενδυνάμωση των οργανισμών είναι πιο εφικτό να αξιοποιηθούν, και το κυριότερο είναι ότι ακόμα νιώθουμε ότι μόλις ξεκινήσαμε και η αρχική μας δίψα και θέληση είναι πιο δυνατή απο ποτέ! Το ταξίδι μόλις ξεκινά!”