back to top
21.1 C
Athens
Κυριακή 31 Μαΐου 2026

Τι περιμένει η Generali το 2024

της Ελενας Ερμείδου

Διψήφια αύξηση των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων αναμένει η Generali από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης  το 2024, λόγω των ισχυρών επιδόσεων στον τομέα των ζημιών. Τη δήλωση αυτή συνυπογράφει η Ιταλική Generali μαζί με τον περιφερειακό διευθυντής της εταιρείας Manlio Lostuzzi.

- Advertisement -

“Σίγουρα θα έχουμε διψήφια ανάπτυξη στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων”, δήλωσε ο Lostuzzi από το γραφείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, τη  Σόφια.

Φλατ η ζωή

- Advertisement -

Μονοψήφια, ωστόσο αποτελέσματα αναμένει η Generali από την αγορά της ζωής. Περιγράφει την αγορά ζωής  στην περιοχή ως φλατ και, όχι μόνο για την Generali αλλά, και για άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις με αντικείμενο τις ασφαλίσεις ζωής.

Πάντως, η διείσδυση των ασφαλίσεων κατά ζημιών στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης με εξαίρεση την αστική ευθύνη αυτοκινήτου βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, επιβεβαιώνει η Generali. Αντίθετα, στην Ηπειρωτική Ευρώπη σημειώνει η διείσδυση φτάνει σε ποσοστό 70-80% για τις ασφάλειες ζωήςμ έναντι 20-30% για των ασφαλίσεων κατά ζημιών.

Στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ο Όμιλος Generali δραστηριοποιείται μέσω της Generali CEE Holding ως μητρική εταιρεία ασφαλιστικών των μονάδωνστη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία, έχοντας καταφέρει να έχει την καλύτερη κερδοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομιλος Generali το 2023 παρουσίασε λειτουργικά κέρδη 284 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα ζωής στην Κεντρικής και Ανατολική Ευρώπη, από 198 εκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Στον τομέα περιοιυσίας και ατυχημάτων κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 385 εκατ. ευρώ, από 296 εκατ. ευρώ το 2022.

Τα εμπόδια που περιόρισαν την απόδοση

Ανασταλτικός παράγων στην απόδοση της,  στην περιοχή ήταν το αυξανόμενο ιατρικό κόστος στη Βουλγαρία και τη Σερβία, καθώς και το αυξανόμενο κόστος εργασίας στις επισκευές αυτοκινήτου. Οι καταστροφικές πλημμύρες, επίσης επηρέασαν τις αποδόσεις της εταιρείας καθώς κατέβαλλε αποζημιώσεις αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, η επιβολή πλαφόν  στη τιμή στις συμπληρωματικές ασφαλίσεις υγείας από την κυβέρνηση της Σλοβενίας τον Απρίλιο του 2023 μία ρύθμιση που όμως απεσύρθη τη 1η Ιανουαρίου του 2024, επηρέασε επίσης αρνητικά τα συνολικά αποτελέσματα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Generali: Διαμορφώνοντας ενεργά την επόμενη μέρα της ασφάλισης στην Ελλάδα

Η Ετήσια Εκδήλωση Προσωπικού ανέδειξε τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας αλλά και όλα όσα της επιτρέπουν να προπορεύεται των αλλαγών της αγοράς

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Ασφάλεια κατοικίας: Το μήνυμα της Generali Greece με το πρόγραμμα Home On

H καμπάνια αξιοποιεί το αφήγημα της «έξυπνης διαβίωσης», συνδέοντας την ασφάλεια σπιτιού με την ποιότητα ζωής

Μάθετε τι αλλάζει στην Generali Hellas από τις 6 Μαΐου

Οι αλλαγές στα προγράμματα Life On, Medical Safety, Medical Family και τα ετήσια αποτελέσματα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Στην Κύπρο το 17ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe το 2027

Ο ΣΑΕΚ, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αυτές τις μέρες συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Insurance Europe στις Βρυξέλλες

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ