back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025

H PCS Αργυρός Χορηγός στο 5o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Η PCS ΑΕ, μέλος του ομίλου EPSILON NET, συμμετέχει ως Αργυρός Χορηγός στο συνέδριο με τίτλο «Μετάβαση στο νέο θεσμικό περιβάλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Προκλήσεις και Προοπτικές» που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και την ethosEVENTS και αποσκοπεί στην καταγραφή και αποκωδικοποίηση των τελευταίων εξελίξεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του εγχώριου συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

- Advertisement -

Μέσω τοποθετήσεων, εμπειρικών αναλύσεων και εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιχειρείται η ολοκληρωμένη και εις βάθος ενημέρωση των συμμετεχόντων επί των θεμάτων που απασχόλησαν αλλά και που αναμένεται να απασχολήσουν την νέα χρονιά, τον 2ο πυλώνα ασφάλισης σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απώτερος στόχος του Συνεδρίου, είναι μια ολιστική προσέγγιση της φιλοσοφίας, των μηχανισμών λειτουργίας και του ρόλου των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης ως συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών οχημάτων, σε όλα τα δυνητικώς εμπλεκόμενα μέρη της αγοράς εργασίας (εργοδοτών – εργαζομένων) στον κλάδο της επαγγελματικής ασφάλισης.

- Advertisement -

Στο virtual booth της, η PCS θα παρουσιάσει τις λύσεις της που επιτρέπουν σε δημόσια και ιδιωτικά ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, ασφαλιστικές εταιρείες, ΤΕΑ και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για την παροχή αποτελεσματικών και αποδοτικών υπηρεσιών διαχείρισης συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://ethosevents.eu/event/5o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/

Λίγα λόγια για τον σημαντικό θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) :

Τα ΤΕΑ είναι, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχουν ως σκοπό την παροχή στους ασφαλισμένους και δικαιούχους των παροχών, επαγγελματικής ασφαλιστικής προστασίας πέραν της παρεχόμενης από την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για τους ασφαλιστικούς κινδύνους. Χορηγούν παροχές σε είδος ή σε χρήμα που καταβάλλονται περιοδικώς ή εφάπαξ.

Ιδρύονται προαιρετικά ανά επιχείρηση ή κλάδο ή κλάδους εργαζομένων, με πρωτοβουλία των εργαζομένων ή των εργοδοτών ή με συμφωνία των εργοδοτών και των εργαζομένων, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των ασφαλιζομένων κατά επιχείρηση ή επαγγελματικό κλάδο υπερβαίνει τους 100.

Τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης που χορηγούν συνταξιοδοτικές παροχές λειτουργούν με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της  Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Το site της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ για να δείτε το θεσμικό πλαίσιο των Τ.Ε.Α.

http://www.hcmc.gr/el/tameia-epangelmatikes-asphalises1

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ομιλητής στο 4ο Συνέδριο του Συνεταιρισμού «Πάνορμος»

Το επετειακό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στο 72o Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ στάθηκε ιδιαίτερα σε πρωτοβουλίες του φορέα που ενισχύουν τον ρόλο των γυναικών στο ελληνικό επιχειρείν

Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης: «ΤΝ και FinΤech ενισχύουν τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και τη λογοδοσία της δημόσιας πολιτικής»

Ο Δρ. Αλεξανδράκης ανέδειξε τον μετασχηματιστικό ρόλο των νέων τεχνολογιών αλλά και τα προβλήματα του AI Act στο FinTech Athens 4.0

Η Mega Brokers ανοίγει νέα εποχή ανάπτυξης υπό τον όμιλο Unilink – Τ. Χατζηθεοδοσίου και I. Rusinowski έστειλαν μήνυμα προοπτικής και διεθνούς δυναμισμού

«Ο σκοπός δεν είναι απλώς να προσαρμοζόμαστε στο μέλλον – είναι να το δημιουργούμε» είπε συγκινημένος ο Τ. Χατζηθεοδοσίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΑΙForum25: Διαμορφώνοντας το μέλλον με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το συνέδριο των AI Catalyst και Ethos Events συνέδεσε τη θεωρία και τη στρατηγική με την πρακτική εφαρμογή της νέας επαναστατικής τεχνολογίας

Νέα προγράμματα ασφάλισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης από την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Τα προγράμματα καλύπτουν σωματικές βλάβες ή θάνατο τρίτων, υλικές ζημίες σε περιουσίες, ομαδικά ατυχήματα και συναφείς κινδύνους

Ο Αλ. Σαρρηγεωργίου στο Columbia, για την ασφάλιση, την ΤΝ και την ανθεκτικότητα

O Πρόεδρος και CEO της Eurolife FFH συμμετείχε σε ένα ξεχωριστό fireside chat στο πλαίσιο της Climate Week NYC

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ομιλητής στο 4ο Συνέδριο του Συνεταιρισμού «Πάνορμος»

Το επετειακό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΑΙForum25: Διαμορφώνοντας το μέλλον με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το συνέδριο των AI Catalyst και Ethos Events συνέδεσε τη θεωρία και τη στρατηγική με την πρακτική εφαρμογή της νέας επαναστατικής τεχνολογίας

Νέα προγράμματα ασφάλισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης από την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Τα προγράμματα καλύπτουν σωματικές βλάβες ή θάνατο τρίτων, υλικές ζημίες σε περιουσίες, ομαδικά ατυχήματα και συναφείς κινδύνους

Στις 24/11 η ετήσια ΓΣ και οι εκλογές του ΣΠΑΤΕ

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 1η Δεκεμβρίου 2025

Οι προτροπές της Fitch στις ασφαλιστικές για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ασφαλιστικές με σωστή διακυβέρνηση και έλεγχο των δεδομένων θα πρέπει να είναι σε θέση να ενσωματώσουν τις νέες απαιτήσεις