back to top
24.2 C
Athens
Τετάρτη 8 Απριλίου 2026

Ο Π. Κακολύρης Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτυού Πολιτικών Ιδρυμάτων

Στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτυού Πολιτικών Ιδρυμάτων (ΕΝΟΡ) εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Κακολύρης, κατά τη γενική συνέλευση του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Ο κ. Κακολύρης είναι υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και εκπροσωπεί στο προεδρείο την πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Αντιπρόεδρος του ΕΝΟΡ, ευχαρίστησε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και επισήμανε ότι στόχος του είναι να εστιάσει με τη θεσμική του ιδιότητα στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συμπεριληπτικής δημοκρατίας. «Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που το ευρωπαϊκό εγχείρημα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, τα δύο αυτά ζητήματα έχουν καθοριστική σημασία», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας επίσης ότι «τα φαινόμενα της πόλωσης και του λαϊκισμού αποτελούν απειλές για τις σύγχρονες δημοκρατίες». 

- Advertisement -

Ο Παναγιώτης Κακολύρης, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου (Digital Marketing Lab), κύριος ερευνητής στο Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (τμήμα ΠΕΔΙΣ) και επικεφαλής του διαδικτυακού ερευνητικού προγράμματος «Πολιτικό και Εκλογικό Παρατηρητήριο». Διδάσκει ψηφιακή επικοινωνία και ευρωπαϊκά θέματα στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ECI) και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Είναι, τέλος, COO & Head of Strategy στην εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας SOCIALDOO. Το 2020 διατύπωσε τη θεώρηση των «ευφυών σχέσεων» για τον μετασχηματισμό της επικοινωνίας στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, ενώ το 2022 συν-δημιούργησε την προσέγγιση «intellemo» που συνδυάζει τα δεδομένα της τεχνητής νοημοσύνης με την ενσυναίσθηση. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του Reflections and Distortions που αναλύει την εκλογική επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ευρώπη. 

Το ΕΝΟΡ αποτελείται από 54 μέλη – πολιτικά ινστιτούτα, από 23 ευρωπαϊκές χώρες, 6 πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αποτελεί μια πλατφόρμα πολιτικού διαλόγου που ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ ιδρυμάτων, από όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος για την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

Σκέψεις για το «κι αν…» φέρνουν ηρεμία στην καθημερινότητα

Mέσα από την καμπάνια #365yposxeseis η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική επισημαίνει ότι η προνοητικότητα και ο στοχασμός δεν πρέπει να προκαλούν φόβο

Το επόμενο μεγάλο νέο για την Εθνική Ασφαλιστική

Τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας σμιλεύεται στα γραφεία της Διοίκησης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συμφωνίες bancassurance. Γιατί καθυστερεί το ντιλ ΕΤΕ-Allianz

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η CrediaBank, η οποία σχεδιάζει να αναβαθμίσει το κομμάτι του bancassurance εξετάζοντας νέες στρατηγικές συμμαχίες

Πασχαλινό bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν καθημερινά φροντίδα και στήριξη σε παιδιά και οικογένειες

Τα 16 αντικείμενα που γίνονται υποχρεωτικά για το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο

Δείτε αναλυτικά όσα θα πρέπει να περιέχει το κιβώτιο από τις 18/6, καθώς και τις προδιαγραφές τους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

1ο Πασχαλινό Bazaar, με την ΕΛΕΠΑΠ και το Make-a-Wish, για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και Kinsen

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του