back to top
34.6 C
Athens
Τρίτη 11 Αυγούστου 2026

Ο Π. Κακολύρης Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτυού Πολιτικών Ιδρυμάτων

Στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτυού Πολιτικών Ιδρυμάτων (ΕΝΟΡ) εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Κακολύρης, κατά τη γενική συνέλευση του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Ο κ. Κακολύρης είναι υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και εκπροσωπεί στο προεδρείο την πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Αντιπρόεδρος του ΕΝΟΡ, ευχαρίστησε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και επισήμανε ότι στόχος του είναι να εστιάσει με τη θεσμική του ιδιότητα στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συμπεριληπτικής δημοκρατίας. «Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που το ευρωπαϊκό εγχείρημα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, τα δύο αυτά ζητήματα έχουν καθοριστική σημασία», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας επίσης ότι «τα φαινόμενα της πόλωσης και του λαϊκισμού αποτελούν απειλές για τις σύγχρονες δημοκρατίες». 

- Advertisement -

Ο Παναγιώτης Κακολύρης, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου (Digital Marketing Lab), κύριος ερευνητής στο Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (τμήμα ΠΕΔΙΣ) και επικεφαλής του διαδικτυακού ερευνητικού προγράμματος «Πολιτικό και Εκλογικό Παρατηρητήριο». Διδάσκει ψηφιακή επικοινωνία και ευρωπαϊκά θέματα στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ECI) και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Είναι, τέλος, COO & Head of Strategy στην εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας SOCIALDOO. Το 2020 διατύπωσε τη θεώρηση των «ευφυών σχέσεων» για τον μετασχηματισμό της επικοινωνίας στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, ενώ το 2022 συν-δημιούργησε την προσέγγιση «intellemo» που συνδυάζει τα δεδομένα της τεχνητής νοημοσύνης με την ενσυναίσθηση. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του Reflections and Distortions που αναλύει την εκλογική επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ευρώπη. 

Το ΕΝΟΡ αποτελείται από 54 μέλη – πολιτικά ινστιτούτα, από 23 ευρωπαϊκές χώρες, 6 πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αποτελεί μια πλατφόρμα πολιτικού διαλόγου που ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ ιδρυμάτων, από όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος για την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σε καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου αν τρακάρεις… εν πλω;

Το Pricefox, κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου, εξηγεί αναλυτικά τι ισχύει

NAK Insurance Brokers: Επενδύει στους ανθρώπους της και χτίζει το εργασιακό περιβάλλον του αύριο

Πώς η εταιρεία εφαρμόζει το Employer Branding ως καθημερινή επιχειρηματική πρακτική

Καλοκαίρι με… απρόοπτα: Η ασφάλιση στο επίκεντρο της καλοκαιρινής καθημερινότητας

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Insurancemarket υπενθυμίζει ότι απρόβλεπτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ακόμη και στις πιο ανέμελες στιγμές

Generali: Ισχυρά αποτελέσματα το α΄ 6μηνο παρά τις φυσικές καταστροφές

Εξαιρετική ανάπτυξη κατέγραψε ο Όμιλος σε λειτουργικά και προσαρμοσμένα καθαρά αποτελέσματα, με συμβολή από όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φυσικοθεραπεία: Η κίνηση ως βασικό εργαλείο πρόληψης και αποκατάστασης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Εκστρατεία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών με στόχο την ενσωμάτωση της κίνησης στην καθημερινότητα

Νέο Κέντρο Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Θεραπείες που αποτελούν την αιχμή της σύγχρονης ιατρικής για σοβαρά αιματολογικά νοσήματα και σπάνιες γενετικές παθήσεις

Ανασφάλιστα ΙΧ: Αυστηρό πλαίσιο ελέγχων με όπλο την AI

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί δύο νέα Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων, αλλά –για πρώτη φορά– και ένα σύστημα ΤΝ για εξέταση ενστάσεων

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ