back to top
22.4 C
Athens
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025

Τι θα συμβεί με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια τη Euroins Romania

Ήταν μόλις την περασμένη Παρασκευή όταν έγινε γνωστή η είδηση για την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Euroins Romania, από τις ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα εκκινούσαν τις διαδικασίες δικαστικής αίτησης για την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας.

Σχετικά με τα… της Ελλάδας η μητρική Eurohold διευκρίνισε ότι ουδένα απολύτως θέμα υφίσταται, όσον αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία της θυγατρικής Euroins Ελλάδος, όπως άλλωστε και στις υπόλοιπες 11 χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος -πλην Ρουμανίας. 

- Advertisement -

Όπως διαβεβαίωνε “όλες οι θυγατρικές εταιρείες και επιχειρήσεις της Eurohold οι οποίες έχουν παρουσία στις 11 χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, πλην της Ρουμανίας, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους σύμφωνα με τα επιχειρησιακά τους σχέδια για το τρέχον έτος”. Για το ζήτημα της Euroins Romania, η προσφυγή κατά της απόφασης στα αρμόδια ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια είναι μονόδορομος.

Σήμερα, το Ταμείο Εγγύησης Ασφαλίσεων (FGA) της χώρας παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία καταγγελίας ασφαλιστηρίων συμβολαίων της  Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA και ανακοινώνει ότι όλα τα συμβόλαια που συνάπτονται με τον ασφαλιστή παραμένουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους, εάν ο αντισυμβαλλόμενος δεν καταγγείλει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, εάν δεν τηρηθεί η νόμιμη προθεσμία των 90 ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης για την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας, οπότε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια παύουν να ισχύουν διά νόμου και εάν ο εκκαθαριστής που ορίζεται από το δικαστήριο δεν καταγγείλλει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, με προηγούμενη ενημέρωση του ασφαλισμένου.

- Advertisement -

«Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν συναφθεί με τη Societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA παραμένουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους, εκτός εάν συμβεί μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

– ο αντισυμβαλλόμενος καταγγείλλει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

– εκπληρώνεται η νόμιμη προθεσμία των 90 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας, οπότε και παύουν με νόμο τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

– ο διορισμένος από το δικαστήριο δικαστικός εκκαθαριστής, μαζί με την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας στο δικαστήριο, καταγγέλλει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, με προηγούμενη ενημέρωση των ασφαλισμένων», ανακοίνωσε το Ταμείο. 

Όσον αφορά τη σύναψη άλλης ασφαλιστικής σύμβασης, με άλλη ασφαλιστική εταιρεία, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει παράλληλα με την ενέργεια καταγγελίας του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που έχει συναφθεί με τη Euroins Romania, γράφει το news.ro.

Βήματα για την ακύρωση των συμβολαίων:

– Υποβολή αιτήματος καταγγελίας στη EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: office@euroins.ro

– Αποστολή στο FGA, αιτήματος επιστροφής χρημάτων-Παράρτημα 9, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα online, στον ιστότοπο της FGA: Αίτημα πληρωμής σχετικά με τη χορήγηση της επιστροφής του ασφαλίστρου – www.fgaromania.ro

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα έγγραφα:

– Πληρεξούσιο, εάν χρειάζεται.

– Αντίγραφο ταυτότητας

– Αντίγραφο ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

– Αντίγραφο αποδεικτικού καταβολής ασφαλίστρων, σε περίπτωση καταβολής ασφαλίστρων σε δόσεις

– Απόδειξη ακύρωσης της ασφαλιστικής σύμβασης που καταχωρήθηκε / αποστέλλεται στον ασφαλιστή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ενδιαφέρεται για Ελλάδα η Vienna Insurance Group;

Τις προοπτικές επέκτασης των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα ερευνά ενδεχομένως η VIG, όπως υπογραμμίζουν κύκλοι της αγοράς

Νέα σεζόν για το podcast «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» με τον Θ. Χούντρα – Οδηγούμε με παιδεία και σεβασμό στη ζωή

Η δεύτερη σεζόν του «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» αναμένεται να εστιάσει σε θέματα οδικής παιδείας, σύγχρονες πρακτικές ασφάλειας και εμπειρίες ειδικών

Γκρίζα σύννεφα πάνω από τα cat bonds

Παρέμβαση της ESMA φέρνει τα πάνω κάτω στις αγορές, αυξάνοντας τον κίνδυνο των ρευστοποιήσεων

Ειδική εξόρμηση της τροχαίας για τον νέο ΚΟΚ – Άνω των 14.000 ελέγχων στην Αττική

Η εντατικοποίηση των ελέγχων αποκτά ειδική σημασία για τον ασφαλιστικό κλάδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευρώπη Holdings: Κερδοφόρα εκκίνηση στο α΄ εξάμηνο 2025 με εκτόξευση αποτελεσμάτων στις ασφαλιστικές δραστηριότητες

Ο ασφαλιστικός μετασχηματισμός της Ευρώπη Holdings αποδίδει ήδη καρπούς, όπως ισχυρή κερδοφορία, ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση και εξαιρετικές προοπτικές

Ο ΠΣΑΣ γιορτάσε την Ημέρα του Ασφαλιστή με δράση αλληλεγγύης στη δομή των Οινοφύτων

Λ. Αποστολιώτης: «Η Ημέρα του Ασφαλιστή μάς υπενθυμίζει γιατί επιλέξαμε αυτό το επάγγελμα: για να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο και να προστατεύουμε ζωές»

Ο Πάνορμος γιορτάζει και κοιτάζει ψηλά

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο μοναδικός Συνεταιρισμός Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και επέλεξε να τιμήσει την πορεία του ανήμερα της γιορτής του Ασφαλιστή

Οι Ασφαλιστές Λάρισας για τη 17η Σεπτεμβρίου: Να συμβάλλουμε σε μια κοινωνία πιο ασφαλή και αισιόδοξη

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νομού Λάρισας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους χρόνια πολλά, με δύναμη και έμπνευση στο λειτούργημά τους

Ψηφιακή απάτη: Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει για υποκλοπή στοιχείων μέσω παραπλανητικών emails

Πώς αναγνωρίζονται τα παραπλανητικά μηνύματα - Οδηγίες προς ασφαλισμένους