back to top
23.8 C
Athens
Τετάρτη 27 Μαΐου 2026

Nέα CEO της Allianz Trade: Ποια είναι η Aylin Somersan Coqui

Η Allianz Trade, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση εμπορικών πιστώσεων, ανακοινώνει ότι η Aylin Somersan Coqui, μέχρι σήμερα Group Chief Risk Officer της Allianz SE, θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Trade. Αυτή η αλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση και ακολουθεί την αποχώρηση της Clarisse Kopff, η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει ένα νέο ηγετικό ρόλο εκτός της Allianz από τις 30 Νοεμβρίου 2022.

Η Aylin Somersan Coqui (46) είναι κάτοχος πτυχίου από το Davidson College και MBA από το Harvard Business School. Ξεκίνησε την καριέρα της ως χρηματοοικονομικός αναλυτής στην Morgan Stanley το 1998 και στη συνέχεια εντάχθηκε στον Όμιλο Allianz το 2002. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στην Allianz Global Investors και στην PIMCO, πριν αναλάβει πολλούς διεθνείς ηγετικούς ρόλους στον Όμιλο: Chief Financial Officer (2013 – 2015) και Διευθύνων Σύμβουλος (2016 – 2018) στην Allianz Τουρκίας, Chief Human Resources Officer στην Allianz SE (2019) και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής Εργασίας στην Allianz Deutschland AG (2019 -2020). Από το 2020, η Aylin είναι Group Risk Chief Officer στην Allianz SE.

- Advertisement -

Η Aylin Somersan Coqui θα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Trade και ο διορισμός της υπόκειται στις τυπικές ρυθμιστικές απαιτήσεις έγκρισης.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Clarisse για την εξαιρετική δουλειά που έκανε για την Allianz Trade και να της ευχηθούμε καλή επιτυχία σε αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας της. Ευχόμαστε στην Aylin ό,τι καλύτερο στον νέο της ρόλο και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεδομένης της μακρόχρονης εμπειρίας της, τόσο στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων όσο και στην ασφάλιση, καθώς και της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας της στον κίνδυνο, είναι σε εξαιρετική θέση να οδηγήσει τη συνεχιζόμενη επιτυχημένη πορεία της Allianz Trade», αναφέρει ο Chris Townsend, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Allianz Greece: Εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του Allianz Volunteer Day

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού αλλά και στην έμπρακτη στήριξη των νοσοκομείων

Ισχυρό ξεκίνημα το 2026 η Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας – Βίντεο

«Σε καλό δρόμο» προκειμένου να επαληθεύσει την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη 17,4 δισ. ευρώ

Allianz Commercial: Ο Karol Dobias νέος Global Head of Multinational της AGCS από την 1η Ιουνίου 2026

Στέλεχος με πολυετή διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση της λειτουργίας των πολυεθνικών ασφαλιστικών προγραμμάτων

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Atradius: Βαρόμετρο Πρακτικών Β2Β Πληρωμών στην Ελλάδα για το 2026

Γ. Τζέης: Εντονότερη ανησυχία στην Ελλάδα, λόγω περιορισμένης ρευστότητας και μεγαλύτερης ευαισθησίας σε μεταβολές της οικονομικής δραστηριότητας

Mega Brokers: Ο μεγαλύτερος πράκτορας της αγοράς, με κύκλο εργασιών 19,1 εκατ. ευρώ το 2025

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ανάπτυξη 17,13% δεν είναι απλώς ένας αριθμός, αλλά αποτέλεσμα καθημερινής δουλειάς, συνέπειας και συνεργασίας με το δίκτυό μας»

wedo.insure: Τι πρέπει πραγματικά να γνωρίζουμε για τα ηλεκτρικά πατίνια

Κάθε νέα μορφή μετακίνησης φέρνει μαζί της και νέες ευθύνες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας: Η Ελλάδα γίνεται ευρωπαϊκό πρότυπο

8 στα 10 παιδιά πέτυχαν φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος, ενώ 4 στα 10 με συνοδά νοσήματα παρουσίασαν σημαντική βελτίωση

4 άξονες για την ανάπτυξη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, προβλέψεις 2026

Πού θα πρέπει να επικεντρωθούν οι ασφαλιστές προκειμένου να επιτύχουν ταχύτερη ανάπτυξη των εργασιών τους, σύμφωνα με την ICAP CRIF

Ενίσχυση του ΕΣΥ και «Προσωπικός Βοηθός»: Οι εξελίξεις που παρακολουθεί στενά και η ασφαλιστική αγορά

Η αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας επηρεάζει τις ισορροπίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα αλλά και τη διαμόρφωση νέων προϊόντων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Ανεπίτρεπτο από πρόγραμμα άνω των 140 εκατ. ευρώ να εξαιρούνται κλάδοι όπως εστίαση, εμπόριο, υπηρεσίες»

Διαχωρισμό που στερεί απαραίτητους πόρους από επιχειρηματικές δραστηριότητες καταλογίζει στην Περιφέρεια Αττικής ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Η τέχνη του (κυβερνο)πολέμου στην εποχή της προληπτικής ασφάλισης

Στον 5ο αιώνα π.Χ., ο Sun Tzu έγραψε το πιο διαχρονικό εγχειρίδιο στρατηγικής. Στον 21ο αιώνα, οι κυβερνοεγκληματίες το εφαρμόζουν καλύτερα από εμάς