back to top
16.5 C
Athens
Τετάρτη 6 Μαΐου 2026

Nέα CEO της Allianz Trade: Ποια είναι η Aylin Somersan Coqui

Η Allianz Trade, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση εμπορικών πιστώσεων, ανακοινώνει ότι η Aylin Somersan Coqui, μέχρι σήμερα Group Chief Risk Officer της Allianz SE, θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Trade. Αυτή η αλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση και ακολουθεί την αποχώρηση της Clarisse Kopff, η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει ένα νέο ηγετικό ρόλο εκτός της Allianz από τις 30 Νοεμβρίου 2022.

Η Aylin Somersan Coqui (46) είναι κάτοχος πτυχίου από το Davidson College και MBA από το Harvard Business School. Ξεκίνησε την καριέρα της ως χρηματοοικονομικός αναλυτής στην Morgan Stanley το 1998 και στη συνέχεια εντάχθηκε στον Όμιλο Allianz το 2002. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στην Allianz Global Investors και στην PIMCO, πριν αναλάβει πολλούς διεθνείς ηγετικούς ρόλους στον Όμιλο: Chief Financial Officer (2013 – 2015) και Διευθύνων Σύμβουλος (2016 – 2018) στην Allianz Τουρκίας, Chief Human Resources Officer στην Allianz SE (2019) και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής Εργασίας στην Allianz Deutschland AG (2019 -2020). Από το 2020, η Aylin είναι Group Risk Chief Officer στην Allianz SE.

- Advertisement -

Η Aylin Somersan Coqui θα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz Trade και ο διορισμός της υπόκειται στις τυπικές ρυθμιστικές απαιτήσεις έγκρισης.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Clarisse για την εξαιρετική δουλειά που έκανε για την Allianz Trade και να της ευχηθούμε καλή επιτυχία σε αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας της. Ευχόμαστε στην Aylin ό,τι καλύτερο στον νέο της ρόλο και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεδομένης της μακρόχρονης εμπειρίας της, τόσο στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων όσο και στην ασφάλιση, καθώς και της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας της στον κίνδυνο, είναι σε εξαιρετική θέση να οδηγήσει τη συνεχιζόμενη επιτυχημένη πορεία της Allianz Trade», αναφέρει ο Chris Townsend, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE.

Σχετικές δημοσιεύσεις

«αν ήξερες!»: Τι πραγματικά προσφέρουν οι ομαδικές ασφαλίσεις

Στο νέο επεισόδιο της σειράς vidcast του «IW» καλεσμένος είναι ο Άρης Τουπής, Διευθυντής Υποκαταστήματος Allianz, Σύμβουλος Στρατηγικού Κινδύνου και Ηγεσίας

ΕΤΕ-Allianz: Ολοκληρώνεται η εξαγορά, σχέδια για αλλαγές στην οργάνωση

Κερδοφορία άνω του 1 δισ. για την τράπεζα και σχέδια για νέα προϊόντα bancassurance

Αllianz Trade: Πόσο θα αυξήσει η κρίση στη Μ. Ανατολή τον κίνδυνο μη πληρωμής για τις επιχειρήσεις;

Επικαιροποιημένες προβλέψεις για τα έτη 2026 και 2027 δημοσιεύει η ασφαλιστική πιστώσεων στην τελευταία της «Έκθεση Αφερεγγυότητας»

Η σημασία της ασφάλισης στον χώρο των κατασκευών – Ενδεικτικό πλαίσιο κάλυψης

Τα ασφαλιζόμενα κεφάλαια αναμένεται σύντομα να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με την ένταξη της νέας τεχνολογίας των μπαταριών συσσώρευσης ενέργειας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

Στρατηγική συνεργασία με τον Νικήτα Ε. Κουτσουράη ανακοίνωσε η Karavias

Το έμπειρο στέλεχος θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία

Mega Brokers: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ επιβράβευση για προσωπικό και συνεργάτες

Bonus, επιπλέον αμοιβές και παροχές επισφραγίζουν την επιτυχία του 2025

Αλλεργίες και οδήγηση – ένας υποτιμημένος κίνδυνος την άνοιξη

Ειδικοί, όπως η Apeiron Insurance Project, επισημαίνουν ότι το πρόβλημα συγκέντρωσης συχνά επιδεινώνεται από τη χρήση αντιισταμινικών φαρμάκων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στις «Συμπληγάδες» του Ορμούζ η ευρωπαϊκή οικονομία

Οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα την αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων, και άλλα θέματα που θα διαβάσετε στο νέο «ΧΡΗΜΑ Week»

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

ΕΕΑ για 4ημερη εργασία: «Να δρούμε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

Το Επιμελητήριο διακρίνει πιθανότητες υλοποίησης σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, αλλά ύστερα από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Στρατηγική συνεργασία με τον Νικήτα Ε. Κουτσουράη ανακοίνωσε η Karavias

Το έμπειρο στέλεχος θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία