back to top
26.5 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαΐου 2026

Ε.Ε.: Αγόρασε 170.000 δόσεις εμβολίου έναντι της ευλογιάς των πιθήκων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγόρασε άλλες 170.000 δόσεις εμβολίου έναντι της ευλογιάς των πιθήκων, οι οποίες θα διανεμηθούν μεταξύ των κρατών μελών. Συνολικά η ΕΕ έχει αγοράσει περισσότερες από 330.000 δόσεις.

«Μέσω της HERA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στον τομέα της Υγείας), εξασφαλίσαμε επιπλέον 170.000 δόσεις εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων» επεσήμανε η Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδη, σε δηλώσει καθ’ οδόν προς την άτυπη συνάντηση των υπουργών Υγείας της ΕΕ στην Πράγα.

- Advertisement -

Η HERA θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς «για να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε στα κράτη μέλη όλη την υποστήριξη που χρειάζονται», πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου. Όπως εξήγησε η ίδια, η ΕΕ βιώνει «πτωτικές τάσεις» όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων, αλλά η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει προετοιμασμένη για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου έχουν αναφερθεί 18.463 κρούσματα στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Η ευλογιά των πιθήκων είναι ένας ιός που προκαλεί ασθένεια με παρόμοια αλλά λιγότερο σοβαρά συμπτώματα με την ευλογιά, όπως είναι πυρετός, εξάνθημα και διογκωμένοι λεμφαδένες.

- Advertisement -

πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

E.E: Σημαντική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα προσωπικά δεδομένα

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να διατηρούν αδιακρίτως προσωπικά δεδομένα εκτός εάν υπάρχει σοβαρή απειλή στην εθνική ασφάλεια, αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης.

EIOPA: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στις αρχές της ORSA

Τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές γνωστοποίησε η EIOPA σε σχέση με τις τελευταίες εκτιμήσεις για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες αυτης στις αρχές της ORSA για τις ασφαλιστικές.

Η ΕΕ αποφασίζει να αναδιοργανώσει τις παραδόσεις εμβολίων έναντι της covid

H ΕΕ είναι κοντά σε συμφωνία με τις BioNTech και Pfizer  προκειμένου οι παραδόσεις του εμβολίου έναντι της Covid-19 να παραταθούν έως το 2024. Μετά  το τρέχον έτος οι παραδόσεις θα μοιραστούν μεταξύ 2023 και 2024.

110.000 εμβολία θα προμηθευτεί η Ευρώπη για την ευλογιά των πιθήκων

Στην προμήθεια 110.000 εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων προχωρά η Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ. Η συμφωνία προβλέπει παραδόσεις των εμβολίων έως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το πρόγραμμα Προλαμβάνω συνεχίζεται με 75 εκατ. ευρώ ετησίως – Ανακοίνωση του Πρωθυπουργού

Μια από τις πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις προληπτικής ιατρικής στη χώρα, με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Έξαρση γαστρεντερίτιδας στο Αττικόν εν μέσω ράντζων και υπερπληρότητας

Το Σωματείο Εργαζομένων προειδοποιεί ότι η διασπορά δεν μπορεί να περιοριστεί όσο οι ασθενείς στερούνται βασικών υποδομών

Κλινική μελέτη δείχνει νέα δεδομένα για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα

Η πρωτοποριακή μελέτη CLIMEDIN αποδεικνύει ότι η τεχνολογία μπορεί να ενισχύσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των ασθενών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

ΕΙΑΣ: Πρόγραμμα Ασφαλίσεων Ναυτικών Κινδύνων και Ειδικών Κινδύνων Ναυσιπλοΐας

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 2 έως 18 Ιουνίου, σε περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης