back to top
21.7 C
Athens
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026

Π. Δημητρίου: Η νέα εποχή της Generali στην Ελλάδα είναι εδώ!

Το μήνυμα είχε σταλεί, λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, με τον επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα, κ. Πάνο Δημητρίου να μιλά για μια “κόκκινη καταιγίδα”. Και πράγματι η Generali ήταν από τις εταιρείες που πρωταγωνίστησαν μετέπειτα στο τελευταίο μεγάλο κύκλο εξαγορών – συγχωνεύσεων. Περαιτέρω δε έθεσε “στέρεες βάσεις” με μια νέα έδρα, δημιουργώντας ένα υπερσύγχρονο κτήριο.

«Θα ήθελα να πω πολλά. Το σημαντικότερο όμως είναι αυτό: ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα για όλα όσα έχουμε καταφέρει και ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ στη Διοίκηση του Generali Group που στηρίζει τις προσπάθειες και ενθαρρύνει τα σχέδιά μας. Είναι τιμή μας που είστε σήμερα εδώ. Είναι όμως ακόμη πιο σημαντικό που βρίσκεστε πάντοτε δίπλα μας. Η νέα εποχή της Generali στην Ελλάδα είναι εδώ και είμαστε ευτυχείς που την υποδεχόμαστε σήμερα μαζί.»

- Advertisement -

Αυτό σημείωσε ο κ. Δημητρίου με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του επιτελείου του Ομίλου στην Ελλάδα. Ειδικότερα:

Σε μία κίνηση ιδιαίτερης σημασίας, τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο, ο Philippe DonnetCEO του Generali Group επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες την Ελλάδα, συνοδεία υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου. Σκοπός της περιοδείας αυτής ήταν η ενημέρωσή τους σχετικά με τη λειτουργία των κατά τόπους ευρωπαϊκών εταιρειών και ο σχεδιασμός της στρατηγικής των επόμενων ετών. Η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα της περιοδείας αυτής επαναβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της ιταλικής Διοίκησης στην έως σήμερα πορεία της ελληνικής εταιρείας και υπογραμμίζει τη στήριξή της για μία δυναμική συνέχεια.

- Advertisement -

Είναι η πρώτη φορά που ένας GCEO της Generali, βρέθηκε επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να συναντηθεί με τον επικεφαλής της χώρας. Ο κ. Donnet και τα στελέχη που τον συνόδευαν, οι κ.κ. Monica Possa, Chief HR & Organization Officer, Lucia Silva, Group Head of Sustainability and Social Responsibility Jaime Anchustegui, CEO International, Riccardo Candoni, Regional Manager International και Patrícia Espírito Santo, Head of HR & Organization International, ξεναγήθηκαν από τον κ. Πάνο Δημητρίου, CEO της Generali Hellas και τους συνεργάτες του στα νέα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Λ. Συγγρού και Λαγουμιτζή, από τα οποία δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.

Το πρόγραμμα του κ. Donnet και των συνεργατών του περιλάμβανε τη δια ζώσης ενημέρωσή τους για όσα έχουν επιτευχθεί έως σήμερα καθώς και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ομολόγων της ιταλικής και της ελληνικής Διοίκησης. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με μία μεγάλη εκδήλωση στην οποία συμμετείχε το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας υποβάλλοντας τις δικές του ερωτήσεις προς τον GCEO της Generali.

Ο κ. Donnet αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους παρισταμένους, σχολίασε την ενθουσιώδη υποδοχή και παρατήρησε ότι είναι η πρώτη φορά που του δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσει ταυτόχρονα όλους τους εργαζομένους της Generali σε μια χώρα. «Είναι πραγματικά συγκινητική αυτή η συνάντηση» δήλωσε. «Είναι τόσο δυνατός ο παλμός αυτής της ομάδας που δεν θα μπορούσε παρά να είναι το αποτέλεσμα μιας ειλικρινούς αφοσίωσης σε ένα όραμα που συνδέει την Generali και τους ανθρώπους της με τους ασφαλισμένους και την κοινωνία. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε σήμερα εδώ γιατί ο ρόλος του Ομίλου είναι ακριβώς αυτός: να στηρίζει δυναμικές προσπάθειες σαν την δική σας αποδεικνύοντας ότι είμαστε ένας οργανισμός που επενδύει στο ταλέντο ανθρώπων με τεχνογνωσία, καινοτόμα σκέψη και ενσυναίσθηση. Για μας η έννοια του “human touch” δεν είναι στρατηγική marketing, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε. Είναι το ταυτοτικό χαρακτηριστικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας ως Lifetime Partners

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων στελεχών του Generali Group εξαίροντας την έως σήμερα επιτυχημένη διαδρομή της εταιρείας στην Ελλάδα. Ο κ. Jaime Anchustegui, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολύχρονη συνεργασία με την ελληνική Διοίκηση, μιλώντας για έναν συνδυασμό ανθρώπινης και επιχειρηματικής δραστηριότητας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σημείωσε, δε, ιδιαίτερα την επιτυχή και ομαλή μετάβαση στη νέα Generali μετά την εξαγορά του 2020. Ο κ. Bruno Scaroni, Group Chief Transformation Officer, ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά στη συνάντηση, μίλησε για τη στρατηγική που βρίσκεται πίσω από το όραμα του Lifetime Partner. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Generali Hellas, έχοντας χαρτογραφήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ασφαλισμένων σε τοπικό επίπεδο, θα ανταποκριθεί επιτυχημένα και σε αυτή την πρόκληση. Με τη σειρά της η κ. Monica Possa δήλωσε πως βρίσκει πολύ καίρια την άποψη του κ. Δημητρίου ότι «Είναι σπουδαίο οι εργαζόμενοι ενός οργανισμού να αισθάνονται την εταιρεία «δική τους» και αξιοποιώντας την ευκαιρία αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα διανομής μετοχών της Generali στους εργαζομένους της. Ακολούθως, η κ. Lucia Silva μίλησε για το υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του οργανισμού που δεν αποτυπώνεται μόνο μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του Human Safety Net αλλά κυρίως μέσα από την σπουδαία δουλειά που γίνεται με σκοπό τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πολυδιάστατη εμπειρία στη Βαρκελώνη για τους Συνεργάτες Υβριδικού Δικτύου της Generali

Το ταξίδι επιβράβευσης συνέδεσε την υψηλή απόδοση με μοναδικές, διεθνείς βιωματικές παραστάσεις

Generali: Διαμορφώνοντας ενεργά την επόμενη μέρα της ασφάλισης στην Ελλάδα

Η Ετήσια Εκδήλωση Προσωπικού ανέδειξε τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας αλλά και όλα όσα της επιτρέπουν να προπορεύεται των αλλαγών της αγοράς

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Ασφάλεια κατοικίας: Το μήνυμα της Generali Greece με το πρόγραμμα Home On

H καμπάνια αξιοποιεί το αφήγημα της «έξυπνης διαβίωσης», συνδέοντας την ασφάλεια σπιτιού με την ποιότητα ζωής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ilia Forum 2026: Το αναπτυξιακό συνέδριο της Ηλείας ανοίγει τις πόρτες του

Όσα θα παρακολουθήσουμε το διήμερο 5-6/6 στο Aldemar Olympian Village – Ilis Congress Center, αλλά και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Τα νεότερα για την ασφάλιση των επιχειρήσεων

Δηλώσεις ΕΑΕΕ στο «ΙW», τι συζητά με τους αντασφαλιστές και την Κυβέρνηση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ωνάσειο και 251 ΓΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της ιατρικής εκπαίδευσης

Ilia Forum 2026: Το αναπτυξιακό συνέδριο της Ηλείας ανοίγει τις πόρτες του

Όσα θα παρακολουθήσουμε το διήμερο 5-6/6 στο Aldemar Olympian Village – Ilis Congress Center, αλλά και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Η INTERAMERICAN υπενθυμίζει την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – Έμφαση στην πρόληψη και στην προστασία

«Ενημερωνόμαστε, προλαμβάνουμε, προστατεύουμε τη φύση και όσα έχουν αξία»

«αν ήξερες!»: Τι πραγματικά καλύπτει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου

O Βασίλης Μπόκας της Altius Insurance εξηγεί, μεταξύ άλλων, ποιες είναι οι πραγματικά σημαντικές καλύψεις και τι μένει συχνά εκτός ασφαλιστηρίου χωρίς να το γνωρίζουμε