back to top
31 C
Athens
Κυριακή 12 Ιουλίου 2026

Πλεύρης: Αμοιβή 6.000 ευρώ του προσωπικού γιατρού για 2.000 ασθενείς

Θελκτικά οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Γιατρός για όλους» προβλέπει το νομοσχέδιο, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής. Το μοντέλο που θα εφαρμοστεί στον προσωπικό γιατρό προβλέπει την αμοιβή για κάθε άτομο που εγγράφεται με δυνατότητα συνολικών εσόδων για το γιατρό 6.000 ευρώ.

Μιλώντας για τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι   ο μισθός θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τα άτομα που εγγράφονται. Ο ίδιος διασαφήνισε ότι η αμοιβή κατ’ άτομο θα εξαρτάται από τα στοιχεία του ασθενούς, δηλαδή ηλικία, επιδημιολογική κατάσταση, η οποία θα κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ. Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει διάλογος, όπως διαβεβαίωσε. «Στα 20 προφανώς θα είναι ενδεχομένως ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα» εξήγησε ο κ. Πλεύρης.

- Advertisement -

περισσότερα στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

“Ανοίγει” ο Προσωπικός Ιατρός σε όλες τις παθολογικές ειδικότητες

Πενία τέχνας κατεργάζονται στο υπουργείο Υγείας για το θεσμό του Προσωπικού Ιατρού. Η έλλειψη ενδιαφέροντος ιδιωτών γενικών ιατρών και παθολόγων (κυρίως στην Αττική) οδήγησε το Θάνο Πλεύρη να “ανοίξει” το θεσμό σε ιατρούς όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Και οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση σε προσωπικό γιατρό

“Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό“. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στην ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού.

Πλεύρης: Ιδιώτες προσωπικοί γιατροί μόνο με σύμβαση

Νέες διευκρινίσεις για το νέο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού έδωσε το υπουργείο Υγειας. Ξεκαθαρίζει ότι δε δίνεται και ούτε είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στον προσωπικό γιατρό χωρίς την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Πλεύρης: Πως θα νοικοκυρέψουμε το clawback και θα ευνοήσουμε τις επενδύσεις

Διορθώσεις σε στρεβλώσεις και αποκατάσταση των αδικιών στην φαρμακευτική πολιτική ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις από τις φαρμακευτικές εταιρίες θα δημιουργηθεί με την τακτοποίηση του clawback, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

12th MedTech Conference 2026: «Οι στρεβλώσεις παραμένουν – Ποιες μεταρρυθμίσεις έχουμε ανάγκη»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13/7 από την ethosEVENTS, με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και παράλληλη μετάδοση μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Καλοκαιρινός ύπνος: Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητά του

Το Εργαστήριο Ύπνου του Ερρίκος Ντυνάν προτείνει απλές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα Ανοιχτά ΤΕΑ

Μεταξύ άλλων θεσπίζεται το Ομαδικό Ασφαλιστικό Προϊόν Επαγγελματικής Συνταξιοδότησης, που θα εκδίδεται από ασφαλιστικές εταιρείες

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος: Το πιο ουσιαστικό check‑out πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Οι ανάγκες για αίμα παραμένουν υψηλές όλο το καλοκαίρι – Ραντεβού στις 13 και 14 Ιουλίου 2026, από 14:00 έως 20:00

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

40 Χρόνια ΕΣΑΠΕ: Στις 16 Ιουλίου η κεντρική επετειακή εκδήλωση

Μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Ο καθαρισμός οικοπέδων ασπίδα απέναντι στις πυρκαγιές

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική υπενθυμίζει ότι η πρόληψη αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος

Οι πρώτοι μεσίτες ασφαλίσεων στον κόσμο για το 2025

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του οίκου αξιολόγησης AM Best

Αύξηση 22,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και υγείας το πρώτο τρίμηνο

Σημαντική άνοδος στα προϊόντα ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις