back to top
29.8 C
Athens
Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Πλεύρης: Αμοιβή 6.000 ευρώ του προσωπικού γιατρού για 2.000 ασθενείς

Θελκτικά οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Γιατρός για όλους» προβλέπει το νομοσχέδιο, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής. Το μοντέλο που θα εφαρμοστεί στον προσωπικό γιατρό προβλέπει την αμοιβή για κάθε άτομο που εγγράφεται με δυνατότητα συνολικών εσόδων για το γιατρό 6.000 ευρώ.

Μιλώντας για τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι   ο μισθός θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τα άτομα που εγγράφονται. Ο ίδιος διασαφήνισε ότι η αμοιβή κατ’ άτομο θα εξαρτάται από τα στοιχεία του ασθενούς, δηλαδή ηλικία, επιδημιολογική κατάσταση, η οποία θα κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ. Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει διάλογος, όπως διαβεβαίωσε. «Στα 20 προφανώς θα είναι ενδεχομένως ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα» εξήγησε ο κ. Πλεύρης.

- Advertisement -

περισσότερα στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

“Ανοίγει” ο Προσωπικός Ιατρός σε όλες τις παθολογικές ειδικότητες

Πενία τέχνας κατεργάζονται στο υπουργείο Υγείας για το θεσμό του Προσωπικού Ιατρού. Η έλλειψη ενδιαφέροντος ιδιωτών γενικών ιατρών και παθολόγων (κυρίως στην Αττική) οδήγησε το Θάνο Πλεύρη να “ανοίξει” το θεσμό σε ιατρούς όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Και οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση σε προσωπικό γιατρό

“Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό“. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στην ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού.

Πλεύρης: Ιδιώτες προσωπικοί γιατροί μόνο με σύμβαση

Νέες διευκρινίσεις για το νέο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού έδωσε το υπουργείο Υγειας. Ξεκαθαρίζει ότι δε δίνεται και ούτε είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στον προσωπικό γιατρό χωρίς την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Πλεύρης: Πως θα νοικοκυρέψουμε το clawback και θα ευνοήσουμε τις επενδύσεις

Διορθώσεις σε στρεβλώσεις και αποκατάσταση των αδικιών στην φαρμακευτική πολιτική ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις από τις φαρμακευτικές εταιρίες θα δημιουργηθεί με την τακτοποίηση του clawback, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Ηρθε η ‘επιταγή’ των ασφαλισμένων ζημιών από καταστροφές, Munich Re

Οι ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές ανήλθαν συνολικά στα 44 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ποσό που αντιστοιχεί σε ασφαλιστικό κενό της τάξης του 60%

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Urba360: Εντοπίστε κινδύνους πριν αυτοί εμφανιστούν

Σε μια εποχή έντονης αβεβαιότητας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείτε να προλαμβάνετε τους κινδύνους στον αγροδιατροφικό κλάδο..πριν αυτοί εμφανιστούν.