back to top
35.2 C
Athens
Παρασκευή 21 Αυγούστου 2026

Πλεύρης: Αμοιβή 6.000 ευρώ του προσωπικού γιατρού για 2.000 ασθενείς

Θελκτικά οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Γιατρός για όλους» προβλέπει το νομοσχέδιο, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής. Το μοντέλο που θα εφαρμοστεί στον προσωπικό γιατρό προβλέπει την αμοιβή για κάθε άτομο που εγγράφεται με δυνατότητα συνολικών εσόδων για το γιατρό 6.000 ευρώ.

Μιλώντας για τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι   ο μισθός θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τα άτομα που εγγράφονται. Ο ίδιος διασαφήνισε ότι η αμοιβή κατ’ άτομο θα εξαρτάται από τα στοιχεία του ασθενούς, δηλαδή ηλικία, επιδημιολογική κατάσταση, η οποία θα κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ. Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει διάλογος, όπως διαβεβαίωσε. «Στα 20 προφανώς θα είναι ενδεχομένως ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα» εξήγησε ο κ. Πλεύρης.

- Advertisement -

περισσότερα στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

“Ανοίγει” ο Προσωπικός Ιατρός σε όλες τις παθολογικές ειδικότητες

Πενία τέχνας κατεργάζονται στο υπουργείο Υγείας για το θεσμό του Προσωπικού Ιατρού. Η έλλειψη ενδιαφέροντος ιδιωτών γενικών ιατρών και παθολόγων (κυρίως στην Αττική) οδήγησε το Θάνο Πλεύρη να “ανοίξει” το θεσμό σε ιατρούς όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Και οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση σε προσωπικό γιατρό

“Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό“. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στην ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού.

Πλεύρης: Ιδιώτες προσωπικοί γιατροί μόνο με σύμβαση

Νέες διευκρινίσεις για το νέο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού έδωσε το υπουργείο Υγειας. Ξεκαθαρίζει ότι δε δίνεται και ούτε είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στον προσωπικό γιατρό χωρίς την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Πλεύρης: Πως θα νοικοκυρέψουμε το clawback και θα ευνοήσουμε τις επενδύσεις

Διορθώσεις σε στρεβλώσεις και αποκατάσταση των αδικιών στην φαρμακευτική πολιτική ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις από τις φαρμακευτικές εταιρίες θα δημιουργηθεί με την τακτοποίηση του clawback, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Αύγουστος είναι… να χαρίζεις ζωή»: Τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σύνταγμα 25-27 Αυγούστου

Μερικά λεπτά από τον χρόνο μας μπορούν να μετατραπούν σε ανεκτίμητη προσφορά ζωής, ιδίως σε μια περίοδο όπου τα αποθέματα μειώνονται σημαντικά

Στα 30 χτίζεται η υγεία του αύριο – Η πρόληψη γίνεται επένδυση ζωής

Η Generali αναδεικνύει τον μακροπρόθεσμο ρόλο που έχουν οι καθημερινές επιλογές στην υγεία, στην ευεξία και στη μακροζωία μας

Στον Όμιλο Qualco ανατίθεται η ψηφιακή χαρτογράφηση της ακίνητης περιουσίας του Υπ. Υγείας

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν €10 εκατ., αφορά ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα χαρτοφυλάκια ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ιό Δυτικού Νείλου: «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων και 10 θάνατοι – Έγιναν έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες;»

Ουσιαστική ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Αύγουστος είναι… να χαρίζεις ζωή»: Τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σύνταγμα 25-27 Αυγούστου

Μερικά λεπτά από τον χρόνο μας μπορούν να μετατραπούν σε ανεκτίμητη προσφορά ζωής, ιδίως σε μια περίοδο όπου τα αποθέματα μειώνονται σημαντικά

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης – Τι αλλάζει για τους οδηγούς ενημερώνει η INTERLIFE

Με το SAFE BIKE η εταιρεία προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, αλλά και πρόσθετες καλύψεις

Στα 30 χτίζεται η υγεία του αύριο – Η πρόληψη γίνεται επένδυση ζωής

Η Generali αναδεικνύει τον μακροπρόθεσμο ρόλο που έχουν οι καθημερινές επιλογές στην υγεία, στην ευεξία και στη μακροζωία μας

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Χ. Γεωργίου: Αναμένουμε ανάπτυξη των ΤΕΑ, μαζί και των ομαδικών ασφαλιστηρίων

Δήλωση του Διευθυντή Χαρτοφυλακίου και Προέδρου Allianz ΑΕΔΑΚ στο περιθώριο του #ocin26