back to top
8.1 C
Athens
Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026

Generali: Νέα deals στην αγορά της Ινδίας – ηγείται σε κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιρειών

Κινήσεις οι οποίες συνάδουν με τους στρατηγικούς στόχους για ενίσχυση της παρουσίας της σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές πραγματοποιεί η Generali. Ειδικότερα, θα αποτελέσει τον πλειοψηφικό μέτοχο της Future Generali India Insurance Company Limited και της Future Generali India Life Insurance Company Limited

Όλα αυτά σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ινδικής κυβέρνησης, το 2021, να επιτρέψει την αύξηση του ορίου άμεσων ξένων επενδύσεων στον ασφαλιστικό τομέα από 49% σε 74%

- Advertisement -

Αποτελεί, ισχυρή ευκαιρία στην αγορά χάρη στο γεγονός ότι η Ινδία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ασία: το μέγεθος της ασφαλιστικής αγοράς είναι περίπου 21 δισεκατομμύρια ευρώ (Μάρτιος 2021), με αναμενόμενο διψήφιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

- Advertisement -

Η Generali έχει υπογράψει συμφωνίες για να αποτελέσει τον πλειοψηφικό μέτοχο τόσο στις κοινοπραξίες στον κλάδο Ζωής όσο και στον κλάδο Περιουσίας & Ζημιών- P&C στην Ινδία. Και οι δύο συναλλαγές υπόκεινται στην έγκριση των σχετικών ρυθμιστικών αρχών.

Στον κλάδο P&C, η Generali συμφώνησε να αποκτήσει από την Future Enterprises Limited το 25% των μετοχών της Future Generali India Insurance (FGII) έναντι περίπου 145 εκ. Μετά το κλείσιμο, η Generali θα κατέχει μερίδιο περίπου 74% στην FGII. Η FGII συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ασφαλιστικών εταιρειών στην αγορά με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και καναλιών διανομής, ενώ από τον Μάρτιο του 2021 (τέλος οικονομικού έτους για τις ινδικές ασφαλιστικές εταιρείες), κατέγραψε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ ασφαλίστρων.

Όσον αφορά στον κλάδο Ζωής, έχει υπογραφεί συμφωνία για την απόκτηση του συνόλου του μεριδίου (περίπου 16%) Η FGIL ανέφερε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από τον Μάρτιο του 2021. Επιπλέον, η Generali θα εγγραφεί σε κατανομή προνομιακών μεριδίων μετοχών της FGIL (περίπου 21 εκατ. ευρώ). Ως αποτέλεσμα, μετά το κλείσιμο της συναλλαγής και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης προνομιακών μετοχών, η Generali θα κατέχει μερίδιο περίπου 68% στην FGIL, το οποίο ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω στο 71% μέχρι το τέλος του 2022, μετά από περαιτέρω μεταβίβαση προνομιακών μετοχών.

Οι συναλλαγές συνάδουν πλήρως με τη στρατηγική «Lifetime Partner 24: Driving Growth», ενισχύοντας τη θέση της Generali σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές και επιβεβαιώνουν τη δέσμευση του Ομίλου για κερδοφόρo ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τους πελάτες. Η Generali είναι η πρώτη μεταξύ των διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών, που θα κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο και στις δύο κοινοπραξίες, από τότε που τέθηκε σε ισχύ το νέο ανώτατο όριο ξένης ιδιοκτησίας. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο συνολικός εκτιμώμενος αντίκτυπος στον Κανονιστικό Δείκτη Φερεγγυότητας του Ομίλου θα είναι περίπου -4 π.μ., το 2022.

Ο κ. Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International, Generali Group, δήλωσε: “Η αύξηση του μεριδίου της Generali στην κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου Ζωής και του κλάδου Περιουσίας & Ζημιών(P&C) στην Ινδία, αποτελεί ένα ακόμη βήμα μπροστά στην αναπτυξιακή μας πορεία σε μία υψηλών δυνατοτήτων αγορά. Με αναμενόμενο διψήφιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, η ασφαλιστική αγορά της Ινδίας προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και ανυπομονούμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας εκεί, λειτουργώντας ως ένας Lifetime Partner για τους πελάτες της τοπικής αγοράς.”

Ο κ. Rob Leonardi, Regional Officer, Generali Asia, τόνισε: “Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, που είμαστε, πλέον, σε θέση να εδραιώσουμε τη θέση μας στις ασφαλιστικές μας επιχειρήσεις στους κλάδους Ζωής & P&C, καθώς ήταν πάντα πρόθεσή μας να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Ινδία. Σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό μας πλάνο με τρόπο που θα δημιουργήσει μεγαλύτερη αξία για τους πάνω από 4 εκατομμύρια πελατών, αντιπροσώπων και συνεργατών μας.”

Η Ινδία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ασφαλιστικές αγορές στον κόσμο, με ονομαστική αύξηση ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (GWP) στο 10%+ CAGR κατά την περίοδο 2022-2030. Με υψηλή αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ (με αναμενόμενη αύξηση 8% YoY την περίοδο 2021-20222, μεταξύ των υψηλότερων στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας), χαμηλά επίπεδα διείσδυσης στην ασφαλιστική αγορά (με τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα να αντιπροσωπεύουν μόνο το 4,2% του ΑΕΠ το 2020) και ιδιωτική κατανάλωση και διαθέσιμα εισοδήματα, που αναμένεται να αυξηθούν περίπου κατά 7% τα επόμενα 5 χρόνια.

Η Citigroup και η Alvarez & Marsal ενήργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι της Generali για τις συναλλαγές.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο ασφαλιστικός κλάδος στην κορυφή: Τι μας λένε τα κέρδη του 2024

Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι η αύξηση των κερδών, αλλά η διατήρησή τους και η επέκταση σε νέες ανάγκες, ενώ μάλιστα η διεθνής οικονομία παραμένει αβέβαιη

Εθνική Ασφαλιστική: Σχεδιάζει νέα κίνηση στον χώρο της υγείας

Κίνηση ματ απέναντι στις καταχρηστικές χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες κυρίως ευθύνονται για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα

ICAP CRIF: Αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές του 2024

Με σωρευτικά κέρδη ύψους €336,6 εκατ., κάλυψαν το 78,2% των συνολικών EBITDA του κλάδου

Η Generali Hellas επενδύει σε σταθερότητα και εμπιστοσύνη μέσα στην αβεβαιότητα

Σύμφωνα με τον Π. Δημητρίου, η εταιρεία δίνει έμφαση σε ανθεκτικότητα, υπεύθυνη χρήση ΤΝ και λύσεις που συνοδεύουν τον πελάτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Ελλάδα πρώτη στο οικονομικό στρες, σε νέα διεθνή έρευνα

Ο συνδυασμός χαμηλών αποδοχών, υψηλού κόστους στέγασης και επίμονης ανεργίας, κατά την Compare the Market, ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση στα ελληνικά νοικοκυριά

Μακρόπνοη συνεργασία ανακοίνωσαν οι AIG και CVC

Η ασφαλιστική θα επενδύσει έως 3,5 δισ. δολάρια αναζητώντας διαφοροποιημένες ευκαιρίες

Οι δέκα κορυφαίες γεωπολιτικές εξελίξεις για το 2026

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥ «2026 Geostrategic Outlook», οι γεωπολιτικές δυναμικές αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν καθοριστικά αγορές και επιχειρήσεις

Οι 3 πυλώνες του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Κύπρο: Το τρίπτυχο της οικονομικής ασφάλειας

Στο κυπριακό μοντέλο, η σύνταξη αποτελεί πεδίο συνδιαμόρφωσης για κράτος, εργοδότες και πολίτες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής

Στόχος ο περιορισμός των μετακινήσεων ενόψει ισχυρών φαινομένων από το μεσημέρι της Τετάρτης

Σε πανηγυρικό κλίμα η Εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΠΟΑΔ

Ο Πρόεδρος Ηλίας Τσολάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Ταμία Δημήτρη Σκιτζή – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Αυξημένη η παραγωγή ζωής και υγείας, με υποχώρηση νέων εργασιών

Τα μεγάλα πρακτορεία και οι εξαγορές χαρτοφυλακίων οδηγούν τις αυξήσεις μεριδίων

Deree και AEON Group δημιουργούν νέο πρότυπο συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκού χώρου και αγοράς

Ένας δημιουργικός χώρος όπου η ακαδημαϊκή αυστηρότητα και η πρακτική της αγοράς αλληλοσυμπληρώνονται και αναβαθμίζουν η μία την άλλη

Affidea Omni Legend: Το πιο σύγχρονο PET/CT στην Ελλάδα ανοίγει νέα εποχή στη διάγνωση

Η εγκατάστασή του αλλάζει τα δεδομένα στη νευρολογική και ογκολογική απεικόνιση στη χώρα μας