back to top
24.6 C
Athens
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026

Συμμαχία ΟΑΕΠ με Etihad Credit Insurance: Τι κερδίζουν οι Έλληνες επιχειρηματίες και εξαγωγείς

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π) του Υπουργείου Εξωτερικών, με τον ομόλογο Οργανισμό των Η.Α.Ε Etihad Credit Insurance υπεγράφη την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στο EXPO 2020-Greek Pavilion στο Dubai.

Σκοπός του μνημονίου είναι η ανάπτυξη μίας δημιουργικής και στενής συνεργασίας που θα αποφέρει πολλαπλά αμοιβαία οφέλη. Ειδικότερα, η ενίσχυση του εμπορίου και η υποστήριξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με χαρακτηριστικότερες τις ακόλουθες δράσεις:

- Advertisement -

-Ανταλλαγή επιχειρηματικών πρακτικών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως υπηρεσίες ασφάλισης, αντασφάλισης, χρηματοδότησης και εγγυήσεων για εξαγωγές αγαθών-υπηρεσιών και επενδύσεων.

-Ανταλλαγή εμπορικών πληροφοριών στο πλαίσιο διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου, για την πιστοληπτική ικανότητα αγοραστών που βρίσκονται αντίστοιχα στην Ελλάδα ή στα Η.Α.Ε. Διοργάνωση επιχειρηματικών (Β2Β) συναντήσεων και εκδηλώσεων μεταξύ εξαγωγικών εταιρειών, εγκατεστημένων στην Ελλάδα και στα Η.Α.Ε σε πολλούς τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευές, οι βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου, κεραμικών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μηχανολογικού εξοπλισμού, διαχείρισης απορριμμάτων.

- Advertisement -

-Διευκόλυνση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και εύρεση ειδικών λύσεων τόσο στον τομέα των εξαγωγών όσο και στον τομέα των επενδύσεων.

-Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π) ο Γενικός Διευθυντής, Γρηγόρης Σταματόπουλος και εκ μέρους του Etihad Credit Insurance ο Διευθύνων Σύμβουλος Massimo Falcioni.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π) Γρηγόρης Σταματόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

«Μέσω της παραγωγής αμοιβαίων επιχειρηματικών ευκαιριών, αυξάνουμε τις προοπτικές διείσδυσης των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στα Η.Α.Ε. Συνάψαμε μια σημαντική συμφωνία η οποία ενισχύει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Η.Α.Ε και ταυτόχρονα αποτελεί για τον Ο.Α.Ε.Π την πρώτη από μια σειρά συνεργασιών που θα αναπτύξει στο πλαίσιο της επικείμενης μεταρρύθμισής του και της αναβάθμισης του ρόλου του την διασύνδεση των εξαγωγικών επιχειρήσεων με την παγκόσμια αγορά και την κινητοποίηση χρηματοδότησης για τη δημιουργία ενός εθνικού παραγόμενου προϊόντος με διεθνή αξία».

O Διευθύνων Σύμβουλος του Etihad Credit Insurance Massimo Falcioni δήλωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την σφυρηλάτηση αυτής της νέας συμμαχίας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων της Ελλάδας, η οποία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών των Η.Α.Ε. Αυτή η συμφωνία θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις των δύο χωρών να επεκταθούν σε παγκόσμια κλίμακα, υποστηριζόμενες από ένα ευρύ φάσμα λύσεων ασφάλισης πιστώσεων, επιστημονική ανάλυση της αγοράς και ευκολία πρόσβασης στο διεθνές εμπόριο. Θα προστατεύσει επίσης τις ΜμΕ και τις μεγάλες επιχειρήσεις τόσο από εμπορικούς όσο και από μη εμπορικούς κινδύνους που συναντούν στο επιχειρηματικό τους ταξίδι».

Την υπογραφή του Μνημονίου χαιρέτισε από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Σμυρλής, ως την έναρξη μίας νέας περιόδου για τον Οργανισμό, η οποία χαρακτηρίζεται από έναν ξεκάθαρα εξωστρεφή προσανατολισμό με στόχο την αποτελεσματικότερη θωράκιση των ελληνικών εξαγωγών.

Η ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΠ και η ανάδειξή του σε βασικό εργαλείο για την στήριξη και προώθηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων έρχεται ως απτό αποτέλεσμα της απόφασης της Κυβέρνησης για συγκέντρωση υπό το Υπουργείο Εξωτερικών όλων των δομών εξωστρέφειας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ECG επενδύει στην εξωστρέφεια και αναδεικνύει τον ρόλο της ασφάλισης – Ο Ν. Βαγιάννης για τα εργαλεία που χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις στις...

H στρατηγική που παρουσίασε ο CEO στην πρόσφατη εκδήλωση του ΥΠΕΞ κινείται πέρα από την παραδοσιακή λογική της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων

Εξαγωγές και ασφάλιση πιστώσεων στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

Tο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση της ESG, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της, επιχειρήσεων και τραπεζών

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές

Ν. Βαγιάννης: Θέλουμε η ECG να γίνει σημείο αναφοράς για κάθε εταιρεία που κάνει το επόμενο βήμα εκτός συνόρων

Μέσα σε αυτό το απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Export Credit Greece ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, θέτοντας στο επίκεντρο τον μετασχηματισμό

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings στο α’ εξάμηνο του 2026, με αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων

Export Credit Greece: Στο πλευρό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των ελληνικών επιχειρήσεων

Η συμμετοχή της ως αργυρού υποστηρικτή επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, τη σημασία που αποδίδει στη σύνδεση με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Συνεργασία ΣΥΑΕ με τον Εκπαιδευτικό-Συμβουλευτικό Όμιλο COORDINATORS Π&Ε ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗ

Δωρεάν ο δεύτερος χρόνος σπουδών για μέλη του ΣΥΑΕ ή Συλλόγων της ΟΑΣΕ, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους

Η ECG επενδύει στην εξωστρέφεια και αναδεικνύει τον ρόλο της ασφάλισης – Ο Ν. Βαγιάννης για τα εργαλεία που χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις στις...

H στρατηγική που παρουσίασε ο CEO στην πρόσφατη εκδήλωση του ΥΠΕΞ κινείται πέρα από την παραδοσιακή λογική της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings στο α’ εξάμηνο του 2026, με αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Export Credit Greece: Στο πλευρό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των ελληνικών επιχειρήσεων

Η συμμετοχή της ως αργυρού υποστηρικτή επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, τη σημασία που αποδίδει στη σύνδεση με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Συνεργασία ΣΥΑΕ με τον Εκπαιδευτικό-Συμβουλευτικό Όμιλο COORDINATORS Π&Ε ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗ

Δωρεάν ο δεύτερος χρόνος σπουδών για μέλη του ΣΥΑΕ ή Συλλόγων της ΟΑΣΕ, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους

Εθνική Ασφαλιστική, NN, Generali, Groupama: Οι στόχοι για το 2027 και οι ανοιχτές διαφωνίες της αγοράς

Μεγάλο εμπόδιο η αρρύθμιστη αγορά της ιδιωτικής υγείας