back to top
26 C
Athens
Τρίτη 11 Αυγούστου 2026

10 νέους τράκτορες Renault Trucks παρέδωσε στο Πυροσβεστικό Σώμα ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Σε μια κίνηση ενίσχυσης τους Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παρέδωσε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026 στις εγκαταστάσεις της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (1η ΕΜΑΚ) στην Ελευσίνα, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, 10 νέους τράκτορες Renault Trucks με επικαθήμενα ημιρυμουλκούμενα χαμηλής φόρτωσης για τη μεταφορά οχημάτων.

- Advertisement -

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα νέα οχήματα προορίζονται να καλύψουν κρίσιμες ανάγκες μεταφοράς πυροσβεστικών οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού σε ολόκληρη τη χώρα. Θα διατεθούν στις Περιφερειακές Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της ηπειρωτικής Ελλάδας και στην Περιφερειακή Διοίκηση Κρήτης, ενισχύοντας σημαντικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ταχύτητα ανταπόκρισης του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και την αποτελεσματικότερη προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών.

Η προμήθεια των οχημάτων χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υλοποιείται μέσω του Εθνικού Προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

- Advertisement -

Τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη εκπροσώπησε ο Βασίλης Δαμιανός, Trucks & Buses Division Manager, και ο Γιάννης Παπαγεωργίου, Brand Sales Manager Renault Trucks.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ακόμη, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, o Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αναστάσιος Παππάς, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Αλέξανδρος Μαυραγάνης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Πυροσβεστικού Σώματος Αστέριος Τσιούρβας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Βικέντιος Μαρινάκης, ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Τσίκας και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Mεγάλη φιλοπεριβαλλοντική δράση από το ΕΕΑ στη Βάρκιζα το Σάββατο 18 Ιουλίου

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Η φύση είναι το κοινό μας σπίτι και οφείλουμε να την προστατεύουμε. Τόσο από κινδύνους όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες, όσο και από τη ρύπανση»

Allianz Greece: Δίπλα στους πρωταθλητές, ενισχύοντας τη σύνδεση ασφάλισης και αθλητισμού

Αυτή τη στρατηγική της δέσμευση αναδεικνύει η ασφαλιστική με αφορμή τη νέα μεγάλη επιτυχία της αθλήτριας του Team Allianz Γκ. Τζουμακίδου

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών ΝΔ Ελλάδος: Ξεκινά στις 17/7 η εκστρατεία DRIVE SAFE ACHAIA

Με τη συμβολή της Τροχαίας Αχαΐας και την ευγενική χορηγία της Extra Assistance, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Panormos Cluster: Οδηγός επιβίωσης για τον καύσωνα με έμφαση στην πρόληψη

Βασικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των κινδύνων από τις υψηλές θερμοκρασίες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις

Σε καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου αν τρακάρεις… εν πλω;

Το Pricefox, κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου, εξηγεί αναλυτικά τι ισχύει

ΕΕΑΝΔΕ: Ενημέρωση για ερωτηματολόγιο της ΤτΕ

Υποχρεωτική η συμπλήρωση ερωτηματολογίου σχετικά τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων για όσους το λάβουν

NAK Insurance Brokers: Επενδύει στους ανθρώπους της και χτίζει το εργασιακό περιβάλλον του αύριο

Πώς η εταιρεία εφαρμόζει το Employer Branding ως καθημερινή επιχειρηματική πρακτική

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου προς τον Υπουργό Υγείας για την ενίσχυση της Υγείας στα νησιά

«Η νησιωτικότητα δεν μπορεί να αποτελεί παράγοντα ανισότητας στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας»

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις

Σε καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου αν τρακάρεις… εν πλω;

Το Pricefox, κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου, εξηγεί αναλυτικά τι ισχύει

ΕΕΑΝΔΕ: Ενημέρωση για ερωτηματολόγιο της ΤτΕ

Υποχρεωτική η συμπλήρωση ερωτηματολογίου σχετικά τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων για όσους το λάβουν

Καταγγελίες για επισφαλείς διακομιδές στο ΓΝ Άρτας από τους γιατρούς Νοσοκομείων Ηπείρου

Μια κατάσταση που φέρεται να έχει παγιωθεί λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού