γιατρός με στηθοσκόπιο

“Αδειάζουν” τον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι γιατροί

Αντιδράσεις προκαλούν οι ισχυρισμοί του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη νέων συμβάσεων με τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς.

Κατά την αρμόδια Επιτροπή του οργανισμού, οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κλαδική ένωση διατείνεται, ωστόσο, ότι αυτό είναι είναι αναληθές. “Μεταξύ ποιων κι πότε γίνεται διαπραγμάτευση” αναρωτιέται δεικτικά σε ανακοίνωσή της.

Για την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου, εάν τυχόν είναι σε εξέλιξη διεργασίες που αφορούν τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο οργανισμός.

“Ως φορέας δεν έχουμε κληθεί ποτέ επίσημα να τοποθετηθούμε για το θέμα” εξηγεί, μιλώντας στο Virus“Μόνο κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις έχουν γίνει. Τελευταία φορά, αν θυμάμαι καλά, ήταν τον Ιούνιο” συμπληρώνει. Εξάλλου, υπογραμμίζει η κ. Μαστοράκου, τελευταία φορά που ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ισχυρίστηκε πως οι οδηγίες που εξέδωσε ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης, διαψεύστηκε από τον ίδιο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί εκτιμούν ότι οι συμβάσεις τους είναι παρωχημένες, καθώς δεν ανταποκρίνονται στα δεδομένα και στις ανάγκες της εποχής. Σχετικά εγείρουν ζητήματα αμοιβής, ωραρίου, αριθμού επισκέψεων, κ.ο.κ.

“Για παράδειγμα η αναδιανομή των μη εκτελεσθέντων επισκέψεων και η υποχρεωτικότητα του πλαφόν των 200 επισκέψεων το μήνα είναι δύο ζητήματα που μας απασχολούν” σημειώνει η κ. Μαστοράκου. “Ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα είναι το άνοιγμα των συμβάσεων σε νέους γιατρούς και η παροχή των σχετικών κινήτρων”προσθέτει. Τον κλάδο προβληματίζει, ακόμα, το νέο σύστημα παραπομπών σε ειδικό γιατρό που προβλέπει ο νόμος για την Πρωτοβάθμια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*