Σε run-off και η Ασφαλιστική Ζωής της Ιταλικής Generali

της Ελενας Ερμείδου

Ανοικτή στο να πουλήσει την ασφαλιστική Ζωής αξίας 40 δισεκ  ευρώ στην Γερμανία είναι η Generali στοχεύοντας να απελευθερώσει κεφάλαια και να πυροδοτήσει την ανάπτυξη στην 2η μεγαλύτερη της ασφαλιστική αγορά, δήλωσε χτες Πέμπτη η Ιταλική Ασφαλιστική.

Η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ιταλίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι έχει σκοπό να εκφορτώσει τις επιχειρήσεις της Generali Leben κοντά στο πρώτο τρίμηνο του επομένου έτους μέσω διαδικασίας “run-off”.

Το τελευταίο διάστημα οι ασφαλιστές κάνουν αγώνα για να πληρώσουν τις εγγυημένες αποδόσεις που έχουν υπογράψει λόγω των χαμηλών επιτοκίων στην αγορά και των κεφαλαιακών απαιτήσεων που είναι αυστηροί, σφιχτοί και άκαμπτοι στις πολιτικές ζωής, οδηγώντας τα χαρτροφυλάκια ζωής αρκετών ασφαλιστικών στην πύλη εξόδου.

Σύμφωνα με αναλυτές της UBS η πώληση αυτή μπορεί δώσει στην Generali κεφάλαια από 700 εκατ. μέχρι 900 εκατ.

Ο γάλλος CEO  Philippe Donnet που έχει αναλάβει την ηγεσία της Generali δήλωσε ότι η run-off διαδικασία θα ενίσχυε τον οικονομικό δείκτη φερεγγυότητας της ασφαλιστικής κατά 1,7% και κατά 26% στην Γερμανία όπου για την Generali είναι η 2η μεγαλύτερη αγορά.

Ο επικεφαλής της Generali στην Γερμανία από την πλευρά Giovanni Leverani σε τηλεφωνική σύσκεψη τόνισε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το αν η εταιρεία θα πάει σε run off ή θα πωλήσει όλο το χαρτοφυλάκιο της.

Η επιλογή της πώλησης του χαρτοφυλακίου Ζωής στην Γερμανία αποτελεί μέρος των σχεδίων αναδιοργάνωσης της Generali.

Η ασφαλιστική δήλωσε χτες Πέμπτη ότι έχει συμφωνήσει την επέκταση της κοινοπραξία της με την Γερμανική χρηματοοικονομική εταιρεία DVAG με στόχο την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της.  Η Generali κατέχει το 40% της DVAG.

Η 3η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ιταλίας θα πραγματοποιήσει περισσότερες επενδύσεις στην CosmosDirekt με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των διαδικτυακών ασφαλίσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*