Γιατί καθυστερεί η συμφωνία International Life– Εθνικής Ασφαλιστικής

Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του project της παραχώρησης του χαρτοφυλακίου Ζωής της International στην Εθνική Ασφαλιστική έχει δημιουργήσει σημαντικές απώλειες σε συμβόλαια καθώς πολλοί   στρέφουν τους πελάτες τους σε συμβόλαια άλλων εταιρειών. Το σενάριο αυτό θέλουν να αποφύγουν πάσει θυσία στην International Life και θεωρούν -δικαίως- ότι αρκετοί βολιδοσκοπούν και λεηλατούν την εταιρεία. Η International Life και τα στελέχη της ήθελαν με κάθε τρόπο να κλείσει το θέμα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Τελικά φαίνεται ότι η απόφαση θα εξαρτηθεί κυρίως από τα κεφάλαια που θα χρειαστεί η Εθνική Ασφαλιστική για να καλύψει τα υπάρχοντα συμβόλαια. Εάν τα κεφάλαια αυτά ξεπερνούν την παρούσα αξία των συμβολαίων τότε ίσως η συμφωνία να μην ολοκληρωθεί και ο Επίτροπος να αναζητήσει άλλη εταιρεία.

Σε ότι αφορά τον μητρικό όμιλο υπάρχει μία άτυπη συγκατάβαση (“πράσινο φως”) προς την Εθνική Ασφαλιστική να προχωρήσει εάν και εφ’ όσον η συμφωνία αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Τα τελευταία δημοσιεύματα περί ολοκλήρωσης της συμφωνίας έχουν ως μόνο στόχο να απομακρύνουν όσους θέλουν να πάρουν μέσω τρίτων (διαμεσολάβησης) συμβόλαια μέσα από την αγορά. Eύλογα η International θέλει να προστατέψει τα περιουσιακά της στοιχεία , τα Assets της.

 

Γενική Συνέλευση ΕΑΕΕ

– Η χαμηλότερη σε ένταση και παλμό Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ των τελευταίων ετών ήταν κατά κοινή ομολογία η εκδήλωση της 22ας Φεβρουαρίου. Λίγες κουβέντες και πολύ προβληματισμός στα παρασκήνια. Ακόμη και στελέχη εταιρειών  που έχουν αυξήσει την παραγωγή και έχουν βελτιώσει τα τεχνικά τους αποτελέσματα είναι εξαιρετικά προβληματισμένα για το μέλλον της αγοράς μέσα σε μία οικονομία που βουλιάζει. Οι τελευταίες τους ελπίδες είναι να προχωρήσει η αξιολόγηση άμεσα ώστε να ξεσκαλώσουν οι επιχειρηματικές κινήσεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*