Συγκίνηση και σκέψη στην αφήγηση των τραγικών εμπειριών από τον Daniel στην εκδήλωση της Interamerican

Οι συγκλονιστικές αφηγήσεις των ανθρώπων που έζησαν και βοήθησαν στον Daniel και η προσφορά της Interamerican ξετυλίχθηκαν χθες σε εκδήλωση της Interamerican.

Tο πάνελ που συντόνισε ο Head of Corporate Marketing του Ομίλου Interamerican κ. Μάρκος Φραγκουλόπουλος, περιείχε και την συγκίνηση και την αγωνία αλλά και τις προσπάθειες όλων των παραγόντων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο Daniel πέρυσι τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλία και την Δυτ. Μακεδονία.

Δηλώσεις που αφ’ ενός καθήλωσαν το ακροατήριο με την δραματικότητα των εξελίξεων πέρυσι και αφ’ ετέρου έδειξαν την τεράστια σημασία που μπορεί να διαδραματίσει η ασφαλιστική αγορά και συγκεκριμένα η Interamerican όχι μόνο στην αντιμετώπιση των υλικών ζημιών αλλά και στην άμεση παροχή φροντίδας και ελπίδας. Και το τελευταίο ήταν το κυριότερο που εστίασαν και ο κ. Φραγκουλόπουλος και οι υπόλοιποι ομιλητές. Ότι δηλαδή, σε τέτοιες καταστροφές, οι ασφαλιστικές πρέπει να λειτουργούν άμεσα όχι μόνο για να ρυθμίσουν και να αποζημιώσουν αλλά για να δώσουν ελπίδα για το μέλλον και την βιωσιμότητά τους.

Μαίρη Κουτσιούμπα . Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας στάθηκε ιδιαίτερα στις τραγικές καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας με συνεχείς εισαγωγές πληγέντων και τραυματισθέντων με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε πλήρη ένταση για πολλές ημέρες.

Ο κ. Πάνος Κούβαλης . Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών COO Interamerican τόνισε ότι η Interamerican στάθηκε πάνω στους πλημμυροπαθείς και τις περιουσίες τους από την πρώτη στιγμή που έγινε εφικτή η προσέγγιση στις πληγείσες περιοχές. Η Interamerican έστελνε συνεχώς ασθενοφόρα στην περιοχή για την άμεση παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και βέβαια αποζημίωσε άμεσα τους ασφαλισμένους πληγέντες.

Ο Δρ. Θεοδωρής Γιάνναρος . Φυσικός-Μετεωρολόγος ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στο κλίμα και οδηγούν νομοτελειακά προς συνέχιση των μεγάλων φυσικών καταστροφών όπως αυτές που συνέβησαν πέρυσι στη Θεσσαλία και στην Δυτ. Μακεδονία.

O κ. Φώτης Σαρηγιάννης . Πρόεδρος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, είχε μία συγκλονιστική διήγηση για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διασώστες εκείνες τις τραγικές ημέρες. Οι καταδύσεις για ανεύρεση ανθρώπων γίνονταν με μεγάλο κίνδυνο μέσα σε πολύ βρώμικα ύδατα. Επίσης οι επίγειες διασώσεις έγιναν με υπέρβαση δυνάμεων και μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσάρεστο κλίμα. Όμως όλοι οι άνθρωποι της ομάδας διάσωσης εξετέλεσαν την κοινωνική τους προσφορά με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Η INTERAMERICAN “ξαναχτίζει” την ελπίδα και επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη