Τράπεζα Κύπρου: Θα αναζητήσει και αυτή ασφαλιστικές συνεργασίες στην Ελλάδα 

Την πρόθεση να αναζητήσουν ανάμεσα στην ελληνική αγορά, συνεργασίες με ασφαλιστικές είτε για Γενικές Ασφαλίσεις είτε για ασφαλίσεις Υγείας και Unit linked προιόντα, εξέφρασαν στελέχη της Τράπεζας Κύπρου κατά την χθεσινή επανεισαγωγή της τράπεζας στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Το γεγονός ότι μετά τις εξαγγελίες και τα μέτρα της κυβέρνησης για τις υποχρεωτικές ασφαλίσεις σε επιχειρήσεις και ακίνητα έναντι φυσικών καταστροφών, η ασφαλιστική βάση έχει διευρυνθεί. Έτσι όλες οι τράπεζες αναζητούν πλέον συνεργασίες είτε στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων είτε στους ζωικούς όπως είναι η Υγεία , τα τραπεζο-ασφαλιστικά unit linked και τα ομαδικά (συνταξιοδοτικά και υγείας).  Η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να κινηθεί μέσα στο 2025 στην αναζήτηση συνεργασιών ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αξίζει να τονιστεί ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει ήδη συνεργασίες στο Bancassurance στην Κύπρου, τις οποίες βεβαίως και θα συνεχίσει. Το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι κυπριακές ασφαλιστικές και στην Ελλαδα είναι πολύ πιθανόν μας είπαν αλλά βεβαίως, δεν ήταν σε θέση να εκφράσουν τις εκτιμήσεις άλλων εταιρειών. 

Η επιστροφή στο ελληνικό χρηματιστήριο. 

 Ως γνωστόν η Τράπεζα Κύπρου βγήκε από το ελληνικό χρηματιστήριο το 2017, εγγράφηκε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου όπου -όπως είπε και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αράπογλου- δεν ευδοκίμησε καθώς οι συναλλαγές της μετοχές ήταν χαμηλές και η Τράπεζα είχε αποκοπεί από την επενδυτική της βάση.