Europ Assistance: Τέλος του 2024 αποσύρεται από την Ελλάδα

Η εταιρεία έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της και τους συνεργάτες της διαμεσολαβητές και επισήμως τις ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται 

Το τελευταίο της τρίμηνο στην Ελλάδα διανύει η Europ Assistance μετά την απόφαση του μητρικού ομίλου να διακόψει την παρουσία του στην Ελλάδα. Η εταιρεία στην Ελλάδα, θα παρέχει υπηρεσίες μέχρι το τέλος του χρόνου.  Ήδη ένα μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου της έχει μεταφερθεί σε άλλες εταιρείες και η πρόσκτηση εργασιών σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12 

Η EUROP ASSISTANCE S.A. Greek Branch ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 1991 ως υποκατάστημα της Γαλλικής Ασφαλιστικής Εurop Assistance S.A.  Παρείχε προϊόντα βοήθειας σε Ασφαλιστικές Εταιρείες, Μεσίτες Ασφαλίσεων, Εισαγωγείς Αυτοκινήτων, Εταιρείες Ενέργειας κ.ά.

Το  Contact Center 24ωρης λειτουργίας της εταιρείας, εξυπηρετoύσε ετησίως περισσότερα από 200.000 περιστατικά, ενώ δεχόταν ετησίως πάνω από 500.000 κλήσεις για βοήθεια. 

Τα τελευταία χρόνια η EUROP ASSISTANCE S.A.Greek Branch είχε επεκτείνει τη δράση της στους παρακάτω επιχειρηματικούς κλάδους: ΣΠΙΤΙ, ΤΑΞΙΔΙ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΥΓΕΙΑ , CONCIERGΕ. 

Οι λόγοι της απόσυρσης από την Ελλάδα δεν είναι επισήμως γνωστοί. Ωστόσο ο μητρικός όμιλος (Γαλλία) ως ακούγεται φαινόταν προβληματισμένος με τις εξελίξεις της τελευταίας διετίας στην Ελλάδα και με δεδομένο ότι η χώρα αποτελεί μία πολύ μικρή ποσόστωση μέσα στον όμιλο.