Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Απειλούνται τα συμβόλαια Υγείας από τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας οι οποίες επιβαρύνουν τους πολίτες και κάνουν δύσκολη για πολλούς την διατήρηση των συμβολαίων Υγείας μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το Σάββατο 3/8/2024. Επίσης αναφέρθηκε και στο αυξημένο κόστος του ρεύματος και εν γένει την ακρίβεια, εν μέσω και των αναταράξεων στη Μέση Ανατολή.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ασφαλίστρων υγείας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι την τελευταία τριετία χάθηκαν 100.000 συμβόλαια, ενώ έκανε λόγο για αυξήσεις που τα προηγούμενα 5 χρόνια φτάνουν έως και 50%-60%, κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους των νοσηλίων, με τις εισαγωγές και τις επεμβάσεις μετά την πανδημία να έχουν πολλαπλασιαστεί.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τις ολιγοπωλιακές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο της ιδιωτικής Υγείας με πάνω από το 80% να ελέγχεται από τρεις ομίλους, ενώ πρότεινε προς την Πολιτεία να υπάρξει κοστολόγηση των εξετάσεων και των επεμβάσεων, όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας και των επιχειρήσεων απέναντι στη νέα αυτή επιβάρυνση στο κόστος λειτουργίας τους, καθώς οι επιδοτήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφήνουν εκτός τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αν δεν συμβεί αυτό, τόνισε τον ορατό κίνδυνο αύξησης των τιμών των προϊόντων, ειδικά στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, γεγονός που θα τροφοδοτήσει ακόμη περισσότερο τον πληθωρισμό.

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. στάθηκε στις επιπτώσεις τόσο στις τιμές των καυσίμων όσο και στον τουρισμό, σημειώνοντας επίσης ότι η χώρα μας εισάγει περίπου το 25% των προϊόντων και των πρώτων υλών από την Άπω Ανατολή, με το κόστος του κοντέινερ να έχει εκτοξευθεί από τα 1.700 δολάρια στα 8.000 δολάρια, λόγω του αναγκαστικού περίπλου της Αφρικής.

Πηγή: insuranceeea.gr