Parents and Daughter Play Football. Guys Smile.

Ποια τα οφέλη, οι παροχές και οι τιμές της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας

Εάν παραμένεις ακόμη δύσπιστος και αναρωτιέσαι γιατί η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι απαραίτητη, δεν έχεις παρά να μελετήσεις τα οφέλη που σου παρέχει σε σχέση με την κλασική αποταμίευση για μια ώρα ανάγκης. Θα κατανοήσεις ότι μία ασφάλεια υγείας σου παρέχει πολλά περισσότερα.

Η ασφάλεια υγείας είναι εκείνο το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σε καλύπτει σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα υγείας και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα για την νοσοκομειακή περίθαλψη. Και μπορεί αυτό να ακούγεται απλό, ωστόσο δεν είναι, εάν αναλογιστείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το σύστημα υγείας στη χώρα μας και με τα οποία πιθανά έχεις έρθει αντιμέτωπος κι εσύ. Ταυτόχρονα, ο ιδιωτικός τομέας στις υπηρεσίες υγείας γίνεται ολοένα και πιο προσβάσιμος.

Τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας

Είναι φανερό ότι το βασικό πλεονέκτημα της ιδιωτικής ασφάλισης είναι ότι εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Μάλιστα, με αφορμή την πανδημία η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίθηκε άμεσα, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει αντανακλαστικά. Η προσθήκη παροχών και καλύψεων στα προγράμματα υγείας, όπως η δυνατότητα δωρεάν μοριακού τεστ, δείχνει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι ευέλικτες και κατανοούν τους ασφαλισμένους.

Ένα πρόβλημα υγείας δεν μπορεί να περιμένει, χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση και τα ασφαλιστικά προγράμματα φροντίζουν για σένα, προσφέροντάς σου:

  • εύκολη πρόσβαση χωρίς αναμονή, στο κατάλληλα καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό και σε τελευταίας ιατρικής τεχνολογίας μηχανήματα.
  • καλύτερο έλεγχο στην περίθαλψη, επιλέγοντας το νοσοκομείο που επιθυμείς και τους γιατρούς που εμπιστεύεσαι.
  • εξοικονόμηση χρημάτων, αφού τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας περιλαμβάνουν παροχές σε επίπεδο πρόληψης, όπως δωρεάν ετήσιος προληπτικός έλεγχος, και καλύψεις πρωτοβάθμιας φροντίδας όπως διαγνωστικές εξετάσεις ή επισκέψεις σε γιατρούς.
  • δυνατότητα κάλυψης σε οποιαδήποτε θεραπεία ή επέμβαση χρειαστείς, ακόμα και στις πιο δύσκολες και υψηλού κόστους.

Επιπλέον, μία σημαντική παροχή στην επιλογή προγράμματος για την ασφάλεια υγείας είναι η δυνατότητα απευθείας πληρωμής του συμβεβλημένου νοσοκομείου, όπως και του ιατρού από την ασφαλιστική εταιρεία. Η συγκεκριμένη παροχή προσφέρεται στα προγράμματα της Groupama, η οποία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα συμβεβλημένων νοσοκομείων και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλα τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας μας.  

Η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας είναι εξαιρετικά σημαντικές και μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Παρότι οι Έλληνες παραμελούμε την υγεία μας, η ιδιωτική ασφάλιση συμβάλλει σημαντικά, με τις παροχές που διαθέτει, στην αλλαγή αυτής της νοοτροπίας. Και φυσικά, σου εξασφαλίζει ότι θα μπορείς να αντιμετωπίσεις το οποιοδήποτε πρόβλημα, χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία και αναμονή.

Ποιους αφορά η ασφάλεια υγείας;

Μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας απευθύνεται σε όλους. Τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, αφού υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα, τα οποία παρέχουν καλύψεις που ταιριάζουν στο προφίλ και τις ανάγκες του καθένα. Κάθε μέλος μιας οικογένειας μπορεί να έχει το δικό του ασφαλιστικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις πραγματικές του ανάγκες.

Η ευελιξία μάλιστα που παρέχουν στις καλύψεις τα ασφαλιστικα προγράμματα υγείας της Groupama είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς καλύπτουν όλα τα μέλη μιας οικογένειας. Έτσι μπορείς να επιλέξεις την ιδιωτική ασφάλιση που ταιριάζει σε κάθε μέλος της οικογένειάς σου, ή να επιλέξεις ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Εξάλλου, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας παιδιού εξασφαλίζει στο παιδί σου την καλύτερη περίθαλψη και φυσικά σου αφαιρεί το άγχος που όλοι οι γονείς έχουν για το τι θα συμβεί σε περίπτωση ανάγκης.

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας ενηλίκου από την άλλη προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καλύψεων και παροχών, ώστε να νιώθεις ασφαλής σε κάθε στιγμή. Είτε χρειαστείς μια απλή επίσκεψη σε έναν γιατρό, είτε αντιμετωπίσεις ένα πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο χρειαστείς νοσοκομειακή περίθαλψη.

Εάν πάλι ανήκεις σε εκείνους που ταξιδεύουν, τότε καλό είναι να επιλέξεις ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα σου εξασφαλίζει πρόσβαση σε υπηρεσίας υγείας και στο εξωτερικό. Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας για το εξωτερικό είναι ένα προνόμιο που θα βρεις στα προγράμματα της Groupama. Ανάλογα μάλιστα με τα μέρη τα οποία επισκέπτεσαι, μπορείς να επιλέξεις και το αντίστοιχο πρόγραμμα που θα σου παρέχει κάλυψη τόσο σε Ευρώπη, όσο και εκτός Ευρώπης, αλλά και σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.

Οι καλύψεις που προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας παρέχουν μία σειρά από καλύψεις και προνόμια και αφορούν στην νοσοκομειακή περίθαλψη. Τα προγράμματα υγείας “Santé” της Groupama μάλιστα είναι ευέλικτα, οικονομικά και προσαρμόζονται στις ανάγκες του ασφαλισμένου.

Έτσι μπορείς να επιλέξεις είτε ισόβια, είτε ετήσια διάρκεια προγράμματος και ποσό συμμετοχής ανά έτος ή ανά περίπτωση. Είναι εξίσου σημαντικό ότι παρέχουν 100% κάλυψη σε συμβεβλημένα νοσοκομεία στην Ελλάδα και έως 100% στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά, οι καλύψεις που παρέχουν τα προγράμματα υγείας “Santé” της Groupama είναι οι εξής:

  • Kάλυψη εξόδων νοσηλείας στο νοσοκομείο και στα εξωτερικά ιατρεία, επεμβάσεων και αμοιβών ιατρών
  • Κάλυψη χωρίς να απαιτείται έγκριση ή συμμετοχή του κοινωνικού φορέα ασφάλισης
  • Κάλυψη τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό
  • Υψηλά ποσοστά κάλυψης, έως 100% των εξόδων
  • Επιλογή θέσης νοσηλείας: Από σουίτα μέχρι τρίκλινο δωμάτιο
  • Δωρεάν ετήσιο check-up
  • Κάλυψη εξόδων αποκλειστικής νοσοκόμας
  • Επίδομα τοκετού

Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης αυτομάτως μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε επιπλέον δωρεάν παροχές και εκπτώσεις, όπως:

  • Δωρεάν επισκέψεις σε ιατρούς σε επείγοντα και έκτακτα περιστατικά
  • Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και εκπτώσεις σε επείγοντα και έκτακτα περιστατικά
  • Δωρεάν προγραμματισμένες επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία
  • Ειδικές παροχές, όπως μείωση της συμμετοχής στα έξοδα νοσηλείας
  • Προνομιακά πακέτα προγεννητικού ελέγχου και τοκετού
  • Διαγνωστικές εξετάσεις σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές σε συγκεκριμένους Ομίλους

Εκτός από τις καλύψεις και τις παροχές, κάθε ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας διακρίνεται και για τα οφέλη που προσφέρει, όπως:

  • Ελευθερία επιλογής νοσοκομείου και ιατρού
  • Επείγουσα μεταφορά σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας.
  • 24ωρη γραμμή επικοινωνίας

Επίσης, αυτό που αναβαθμίζει τα προγράμματα υγείας της Groupama είναι ότι περιλαμβάνουν επιπλέον σύγχρονες καλύψεις που ολοκληρώνουν την ασφαλιστική εμπειρία, καλύπτοντας έξοδα για:

  • Ψυχιατρικές κλινικές
  • Κέντρα αποκατάστασης
  • Επεμβάσεις για πρόληψη
  • Συνεδρίες για νόσο Alzheimer και άνοια
  • Νοσηλεία στο σπίτι

ενώ προσφέρουν εκπτώσεις για οδοντιατρικές θεραπείες και πράξεις.

Περισσότερα στο Groupama Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*