ΕΦΚΑ: Ποιος θα μισθώσει το εμβληματικό ακίνητο που στεγάζονταν η «FOKAS» στη Σταδίου;

Εν εξελίξει βρίσκεται η συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ για την αναβίωση ιστορικών κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο έρχεται ξανά το εμβληματικό ενιαίο ακίνητο στην Σταδίου που στεγάζονταν το πρώην πολυκατάστημα «FOKAS», καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ προχωρά σε νέο διαγωνισμό για την εκμίσθωση του.

Πρόκειται για ένα αυτοτελές πενταόροφο ακίνητο, με υπόγειο, ισόγειο, πέντε (5) υπέρ του ισογείου ορόφους και δώμα, συνολικής μικτής επιφάνειας 8.453,08 τετραγωνικών μέτρων, επί οικοπέδου επιφάνειας 1.225,83 τετραγωνικών μέτρων.

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και για ολόκληρο το ως άνω ακίνητο (Σταδίου 41, Αθήνα) ορίζεται στο ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ (45.000,00 €) και η εκμίσθωση του θα γίνει για διάστημα δεκαπέντε (15) ετών με δυνατότητα παράτασης για μέχρι πέντε (5) επιπλέον έτη, άνευ διαγωνισμού, μετά από αίτημα του μισθωτή, και σύμφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα.

Σε κομβικό σημείο

Πρόκειται για ένα ακίνητο σ’ ένα από τα πιο κομβικά σημεία της πόλης επί οικοδομικού τετραγώνου που περιγράφεται από την οδό Σταδίου, την οδό Πεσμαζόγλου, την οδό Σοφοκλέους, την οδό Αιόλου (πεζόδρομος πλατείας Κοτζιά) και την οδό Γεωργίου Σταύρου.

Βρίσκεται, πρακτικά, κοντά στους σταθμούς μετρό «Πανεπιστήμιο» και Ομόνοια, πολύ κοντά στην Πλατεία Συντάγματος και ταυτόχρονα στην αγορά του κέντρου της πρωτεύουσας από την Ομόνοια, μέχρι και την Ερμού.

Κατά το παρελθόν – σε προηγούμενους διαγωνισμούς είχε υπάρξει ενδιαφέρον από ισχυρούς ομίλους, χωρίς όμως να υπάρξει τελική συμφωνία. Σήμερα, και με την ανάπτυξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά του real estate στο κέντρο της πόλης, οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες όσον αφορά την εκμετάλλευση και του πρώην «FOKAS» στη Σταδίου.

Διακήρυξη Δημόσιου Πλειοδοτικού (επί της οδού Σταδίου 41):
https://www.efka.gov.gr/el/diagonismoi/diakeryxedemosioypleiodotikoydiagonismoymekatathesekleistonprosphorongiaten

Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*