Tι δείχνουν οι πρώτες καταγραφές για τις ζημιές στη Β. Αττική

Την καταγραφή των ζημιών ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αποτελούμενα από 60 μηχανικούς, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Αττική.

Μετά τις αυτοψίες σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων Δήμων της Αττικής οι εμπειρογνώμονες προχώρησαν στις εξής καταγραφές ζημιών:

Διεξήχθησαν αυτοψίες σε 246 κτήρια στους Δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπηγή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα)

  • Από αυτές 215 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 76 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 91 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 48 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 7 προσωρινά ακατάλληλοι και 6 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
  • Ελέγχθηκαν 13 αποθήκες εκ των οποίων η 1 κρίθηκε κατάλληλη για χρήση, 5 είναι προσωρινά ακατάλληλες για χρήση και 7 επικίνδυνες για χρήση οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*