Σε δυο δόσεις η καταβολή των αποζημιώσεων

Fast track διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές υπόσχεται η κυβέρνηση που επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να σπάσει το απόστημα της γραφειοκρατίας και της παθογένειας του κρατικού μηχανισμού και να επισπεύσει το χρόνο καταγραφής των ζημιών και αποκατάστασης κατοικιών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η χορήγηση των ενισχύσεων θα γίνει σε δύο φάσεις.

Στη πρώτη η παροχή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου μέσω μιας απλής διαδικασίας με την υποβολή αίτησης από τους πυρόπληκτους. Στόχος είναι η εκταμίευση των ποσών να ξεκινήσει το αργότερο έως τα τέλη Αυγούστου αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Σε δεύτερη φάση θα γίνει η καταβολή του υπόλοιπου ποσού στους δικαιούχους αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει την εκταμίευση των χρημάτων τους επόμενους δύο με τρεις μήνες. Σημειώνεται ότι η στεγαστική συνδρομή φτάνει έως 150.000 ευρώ για κατοικίες που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές ενώ οι πληγείσες επιχειρήσεις θα λάβουν το 70% των απωλειών τους και το 20% σε προκαταβολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*