Σταϊκούρας: Πράσινο ομόλογο για βιώσιμη ανάπτυξη θα εκδώσει το ελληνικό δημόσιο

Συμβολικό και πρακτικό χαρακτήρα ταυτόχρονα αποκτά η έκδοση του πρώτου «πράσινου ομολόγου του ελληνικού δημοσίου», καθώς ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με τα μέτρα για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Την έκδοση του ομολόγου προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας προ ολίγου τα μέτρα για τους πυρόπληκτους, αναφέροντας πως θα είναι θα είναι ομόλογο με αποκλειστική προσανατολισμό στην πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως  είπε ο κ. Σταϊκούρας το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τον ΟΔΔΗΧ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του δανειακού και διαχειριστικού προγράμματος για το τρέχον έτος, ξεκίνησε έρευνα από τις αρχές του Ιουνίου, για τη δημιουργία πλαισίου έκδοσης ελληνικών κρατικών χρεογράφων.

Τα πιστωτικά έσοδα αυτών των κρατικών χρεογράφων, θα χρησιμοποιηθούν για έργα, δράσεις και προγράμματα του Ελληνικού Δημοσίου με αποκλειστικό προσανατολισμό στην πράσινη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πρώτη έκδοση ενός τέτοιου κρατικού τίτλου θα αποτελέσει μέρος της εκδοτικής στρατηγικής του Ελληνικού Δημοσίου για το επόμενο έτος, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*